Tatil Bitti Mercanlar, Levrekler, Çupralar, Karagözler vs.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kurbagaprens tarafından paylaşıldı.

1. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    Tebrik ederim
    çok güzel ve bol av olmuş..Eğenin güzel taraflarından biri çeşitli balıklar olması...İrilenmesi bu ayın sonunu bulucak gibi...

2. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Açıkcası yıllardır o meralarda av yapıyorum kazara bile olsa hiç lüfer yada kofanaya denk gelmedim. Hatta levrek de ilk oldu. Sanırım benim favori balığım çupra-mercan olduğundan onlara pek sistem-takım yapmıyorum. Alanı görseydim kesin denerdim. Artık başka bahara :) Size de bereketli avlar dilerim. Rastgelsin
    Nuri Abi teşekkür ederim. Aynen doğru söyledin. Sanki bir yılın acısını çıkarmış gibi oldum. Ayrıca Samsundan Rapor'u az evvel attım. Yine bol çeşit ve bol balıklı bir av oldu. Bu yıl deniz de tatlısu da fazlası ile yüz güldürdü. Artık senden de birkaç atılım bekliyorum. Gökala bile olur yani :) Sağlıcakla.
    Çok teşekkür ederim. Daha önce de dediğim gibi iri balık sularımızda var fakat o avlaklar açıkdenizde oldukları için bizim tekne ya da botumuzla gitmemiz imkansıza yakındı. Havanın kabardığı gün dalgaları görünce hiç düşünmedim bile. Sağlıcakla Rastgelsin.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Gökala bile.:p

Çıtayı yükselttiğinin ifadesi. Levrek, lüfer, mercan. E tabi gökala nedir ki? Hem zamanında 2-3 kg.'lık babaları peşpeşe almış biri için?

Oysa benim için av ve avcılık alabalık etrafında döner durur. Biraz imkan biraz şartlar bu duruma mecbur etse de alternatif av sözkonusu olsa da tercihim alabalıktan yanadır. Bu lezzeti muhtelif ebatlarda ne minekoptan, ne çipuradan ne de mezgitten aldım. Deniz avı tecrübelerim, bazılarınca av bile sayılmaz balıklar olabilse de bana alabalığın o muhteşem keyfini yaşatmadı. Tatlısuda da eşi yok. Ne kefal ve bıyıklı ne de sazan. Boyu ve kilosu ne olursa olsun, alabalık bir yana diğerleri bir yana.;)

Her neyse;

Hemen her hafta alabalık avım oldu. Tatmin edici sonuçlar da elde ettim ancak, ah neylersin ki gönlümün sultanıyla henüz müşerref olamadım. Sonki av gününde kaçırdığım gökalayı alabilseydim... Ahhh..! Muharrem hocam sinirinden beni de balığı peşinden göle yollayacaktı, tepe takla.:eek:

4. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Abi yok Allah aşkına. O küçük bir dokundurmaydı sana. Ama görüyorum ki sonuç vermiş. Bu balıklarla çıta yükseltiliiyorsa vay halime o zaman. Alabalık, benim tatlısuda peşinden koştuğum tek balık diyebilirim abi. Rüyalarımın avıdır. Balıkların da şahıdır. Ben başka balık bilmiyorum ki iğneyi yediğinde saniyeler içinde en sağında, saniyeler içinde bakarak yetişememişsin en solunda... Var mı daha ötesi ki?

O gönlünun sultanı sana heyecan yaşatmış. Neden bir sonraki sefere daha hevesle gel o heyecanı ikiye katla diye. Çok yakındır abi. O balığı sen kepçende bil. Yani ben balık olsam Balli'nin oltasını tercih ederdim. Düşün yani.

5. balıkçı pehlivan

balıkçı pehlivan bülent

Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç
    oy maşallah belgesel gibi olmuş ne istersen var tebrik ederim

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ballı ağzından bal damlıyor. Sağolasın gözüm.:)

Zaten aynı heyecanla gün saymaya başladım. Yine böyle olmuştu da 2 yıl onunla yatıp onunla kalkmıştım. Sonra tam küllenmek üzere iken bir ışık daha çaktı. Dur bakalım bir 2 yıl da bu hay-huy sürer.:D :p

7. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Ergin tebrikler, diyecek söz bulamıyorum...

Aklıma ünlü bir şairin, ressam Abidin Dino'ya dediği söz geldi;

"Bana mutluluğun resmini çizebilirmisin Abidin..."

Mutluluğun resmini bize gösterdiğin için teşekkürler dostum:thumb:

8. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Çok teşekkür ederim. Size de rastgelsin.

Abi Hocamla birlikte raporlarınızı heyecanla bekliyorum. Aynı zamanda heyecanla. :) Bakalım kim kimi suya atacak sonunda

Çok teşekkür ederim İsa Abi. Daha da mutluluk vermesi için dilerim en irileri ve iyileri senin oltanda olsun. Rastgele.

9. istpaladin

istpaladin atakan

Favori Kamış:
    Surf Silver Star&Alba star carisma
    En İyi Avı:
    karavana
    maşallahhh maşallah harikalar

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bu kaç kere suya düştü, kaç kerreee. Hayır kendi düştü ben atmadım, hem atamam da. Bir fiskesi beni pert eder, ona güç mü yeter.? En az üç kez de çamura saplandı. Gün boyu bir ayağı çorapsız gezip durdu.:p :D

Hocamız istediği evsafta balık tutamadı. Hal böyle olunca onda gerginlik yarattı herhal. Attı kendini sulara.:D :eek:

Bu gün tam balık günüydü. Kaşıkla çok güzel 2 gökala aldım. Çılgın kurbağa strike ile de 1 adet. Yemli desen o da iyiydi. Fotoğraflık durumlar vardı ancak, makine yoktu yanımızda.:)

11. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Çok teşekkürler...

Ah be abim, evde çekilen fotoğrafla da rapor kabul edilirdi. Konu sen olunca fotoğrafsız da kabul edilirdi. Biliriz avcı atmadan olmaz ama sen atmazsın...

12. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Ergin kardeşim, bu güzel avını çeşitli dip balıkları ile süslemiş olmanı tebrik ederim. :) :) :)

13. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Çok teşekkürler Orhan Abi. Senin gibi bir ustaya rastgelsin demeye dilim varmıyor. Zira sen zaten rastgetiriyorsun. Sağlıcakla.