Tüm forum arkadaşlarıma selamlar... Tatil için geldiğim memleketimde gerek forumdaki arkadaşlarım gerekse burada bu hobiyle ilgilenen tanıdıklarımdan turna için için uygun yerleri soruştururken bir akrabam sayesinde çok küçük ancak tatil boyunca oynayacağım alanı sağlayacak bir gölet keşfettim. Dün akşam denemek istediğim göletleri gezerken kuzenimin;Gel bu tarlanın yanındaki küçük göletten deneyelim bizim bir tanıdığa ait ısrarıyla hava kararmadan yarım saatlik denememizde oltama vuran 3 adet turnayı gördükten sonra, ilk cümlem sabah gün aydınlanmadan buradayız oldu. Ertesi sabah saat 5'de uyanıp takımlarla beraber gölete geldiğimizde doğanın güzelliği, havadaki sis gerçekten anlatılamayacak kadar güzeldi. Her zaman turnada kullandığım favori kaşığımı çıkarıp 6'da oltalarımızı suyla buluşturduktan sonra, çok kısa zamanda vuruşlar almaya başladım. Saat 11'e kadar süren avımda toplam sudan çıkardığım 9 adet, çekemeden kurtulan 7 adet turnadan sonra boylarının kırk küsürlerde olması ve benim peşindeki balık olmamalarından dolayı hepsini suya iade ettim. Açıkcası balık almaya da gerek yoktu. Bana yaşattıkları keyif ve heyecan benim için yeterli oldu. Gölet bir tanıdığımızın olduğu için halka açık bir yer değil ve seneye geldiğimde çok daha büyümüş bir şekilde beni bekliyor olacaklar. Kısacası güzel bir gün geçirip 11'de avımı bitirdim. Akşamda kısmetse denize istavrite gidiyorum. Fotoğraflar ve turnanın suyla yeniden kavuşma videosunu aşağıda paylaştım. Küçük kuzenimin ilk turnası. Sabah sis eşliğinde ki muhteşem görüntü... http://youtu.be/wF6ZiVWcqDc Herkese bereketli avlar ve iyi forumlar dilerim. Sağlıcakla kalın...
Çok keyifli zaman geçirmişsin abi. Darısı hepimizin başına. Bende trofe sazanların çıktığı göle büyük balşık tutma hevesiyle gittim. Torosların vadisinde gide gide sığ bi yer bulup oraya gittik. Ne kadar dediysemde 'havalar sıcak, ben büyük balık istiyorum derin biyere gidelim' diye dayımın 'benim için küçük büyük farketmez zilin sesi yeter' demesiyle oraya gittik. Sonuç? 1 tanesi hariç hepsi limit altı 50 kadar sazan. Bende inatla sepeti sudan çekipo sepete atıyormuş gibi yaptım ama cukkk suya. Maalesef avdaki patron dayım olduğu için sepetin yakınında olduğunda bunu yapamadım ve birsürü sazancık telef oldu. Çok üzgünüm bu durum için ama maalesef ülkemizin hali böyle. Senede birkere gidiyordum dayımla sazana. Artık vazgeçtim. Bu sefer kendi takımlarımı götürdüm sırf bana karışmasın, limit altı balığıda suya atayım diye. Attırmadı bile oltalarımı. Senin benimmi olur burda al at şunları dedi. Herkesin bahanesi aynı. Oltayla balıkmı biter, hep bu ağcılar... Sen önce bi üstüne düşeni yap. Yoksa ağcılarda kalkar derki ağla balıkmı biter hep bu dinamitçiler. Neyse abi cok konustum kusura bakma sinirimi biyere kusmam gerekiyordu affına sığınıyorum. Sağlıcakla kal...
Tebrikler Fatih gerçekten çok güzel doğa. Çok zevkli geçmiştir tahmin ediyorum. Bol vuruş, bol heyecan. Darısı seneye inşallah.
Aferin Onur.:thumb: Keşke dayın da senin gibi bilinçli olsa. Maalesef ki %75'in bohçacı olduğu bir ortamda, o bohçacılardan bazıları da yakın çevremizden olabiliyor ve onları değiştirmek çok zor. Hele ki yaşça küçüksen. Umarım dayını değiştirmeyi birgün başarırsın.
Tebrik ederim Fatih guzel av olmus bende tatilde birkac kefal ve cipura aldim 6 gunluk side tatilim guzel gecti seninde guzel gidiyor heralde hep boyle devam etsin
Fatihcim, Sakaryaya hoşgeldin diyorum öncelikle. Dediğim göletleri gezdin mi ? Avlak pek tanıdık gelmedi özelden mesaj atar mısın. Tebrik ediyorum bu arada
Dayın seni epey sinirlendirmiş onur. Değiştiremeyeceğin durumlarda müdehale şansın yoksa önemli olan senin bir şeylerin bilincinde olman. Ankara içinde fırsat bulursam ve maksat zil çalması çalması dersen yakınlarda bildiğim güzel yerler var. Bir gün senide götürürüm balıkları çeker çeker salarız.
Tebrikler Fatih , ne kadar güzelmiş özel gölet . Seneye dediğin gibi bunlar canavar olurlar . Turnaları kendilerimi bırakmış acaba yoksa önceden beri varmıymış orada ?
Teşekkürler volkan abi, kısmet diyorum seneye Allah izin verirse ilk işim orayı kontrol etmek olacak.
Teşekkür ederim deniz. Kendi başımızı hassas davranmak çok şeyi değiştirmiyor ama herkes böyle davransa Boy olarak Türkiye'nin bir çok yerinde rekor kıracak balıklar üreyebilir. Güzel avlar dilerim...
Teşekkürler kemal abi, bu iznimi resmen balığa adadım desem yeridir. sabah tatlı su akşam deniz sürekli balıktayız. Daha iyileri seninle olsun abi...
Teşekkürler kardeş özelden avlak olayını yazmıştım. Memleket tatlı suda üzmedi ama denizde istediğimizi vermedi. 3 gündür kefkene git gel yavru çinekopları çekip çekip salıyoruz daraldım... Daha iyileri seninle olsun...
Sağ olasın Çetin. Geçen ay yazmıştım Abant'a kadar geldim ama vuruş alamadan devam ettik. Bu seferde dönerken Yedigöller istiyorum ama tek dönme şansım biraz düşük. Sen bu taraflara kaçarsan seni turnanla kavuşturalım.
Teşekkürler Şenol. Gölet olayının özeti şöyle; adamın tarlalarının ortasına zamanında küçük bir kum ocağı açıyorlar. Seneler içinde kum ocağı gölet halini alıyor. Bizim buranın adamı pek bir meraklıdır balığa. İçine turna ve sazan atmışlar ancak kimin attığı belli değil. Şimdi tarlaların etrafını çitle kapatmış kapıyada özel mülk girilmez tabelasını koymuş. Bize yaradı valla ses yok, olta karıştıran yok. En çok dikkatimi çekende suyun dibi o kadar temiz ki gerek dipteki yeşilliği gerekse balığın vuruşunu, kovalamasını resmen canlı izleyebiliyorsun. Her ne kadar senin turnanın boyuna yaklaşamasakta daha iyileri seninle olsun...