tesekkurler.. tesekkurler Baris abi... tesekkurler...balik özksuz degil kanimca...assagida öksuz ile karsilastirmasi var...Allah sizede tatil ve guzel avlar nasip etsin.. tesekkurler.abi bende en cok tavsana bayildim zaten akdenizde yeni bir tur daha ciddimisin abi?görmedim valla eger tum rekorlari egale ettiysen helal olsun ne deyim ama yakinda oglun senin rekorlari egale edecektir o zaman konusuruz tesekkurler..sizin oltalarinizinda dolu ve bereketli gelmesi dilegiyle..
Baksana http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=21082 Ekimde ordayim yerimizi de ayirttim botu da yakinda yerlesecegim oraya sevgiler abisi Timur
Sevgili ve cok degerli kardesim, Sen ne zaman kalktin Turkiye'ye gittin, ne zaman kankilerinle(boyle deniyordu di mi ) bulustun, ne zaman baliga ciktin, ne zaman bunlari yakaladin (balik israrla belirttigin gibi uzgun baligi degildir.Asagida aciklamasini veriyorum ki aslinda ben bu baligi belki bir sene once burada ayrintili olarak ifade etmisdim. Linki bulmadim.) ve nezaman bu paylasimi acdin. Kemiklerini istmissindir biraz. Aman darisi basima diyeyim.Buralar songunlerde cok soguk. O yakisikli oglunun gozlerinden opuyorum.Arkadaslarina selam soyle. Yapmissiniz yapacaginizi, oldukca guzel bir cesitleme olmus. O yakaladiginiz baliga gelince Ingilizcesi royal flagfin , bilimsel adi Aulopus filamentosus olan Turkce'ye kraliyet bayrak baligi veya bayrak baligi olarak cevirebiliriz. Akdenizde ozellikle bizim sularimizda eskiden cok nadir bulunan bu balik gun gecikce artmaya baslamistir.Kizildenizden Suveys kanaliyla gelen bir balik degildir.Aksine mensei Atlas okyanusunun Meksika korfezi, Senegal ve kuzey Bati Afrika kiyilari, Cebelitarik bogazi ve Bati Akdeniz kiyilaridir.Dedigim gibi Dogu Akdenizde de oldukca yayilmaya baslamistir.Boyu 44cm'e erisebilir.Seninki de pek kucuk gorunmedi gozume. Ismini sirt yuzgeclerindeki sekil ve renklerin Ingiliz Kraliyet donanmasi bayragini andirdigi icin almistir.Yenilebilir bir baliktir. Ancak cok degerli oldugu hakkinda bir bilgiye rastlamadim. Sevgiyle saygiyla saglicakla kal ve kendine iyi bak degerli dostum. Dahasina rast gele.
verdiginiz dogru bilgiler cok tesekkurler buyuk ustad dedigin gibi balik kraliyet bayrak baligi olarak cikiyor ben genelde kizil denizden gecis oldugu icin hint okyanusu veya kizil deniz kökenli olabilecegini tahmin etmistim...ama iyi bir gözlemci olarak baligin uzgun baligi oldugunu sizde cok kolay ayirt ettiniz...buldugum deniz tavsanlari ise hint okyanusu kökenli cikti ama harika guzellege sahip canlilar...evet biraz sessiz sedasiz bir tatil yapmis oldum ustad 1 ay ailem ve arkadaslarimla yedim ictim gezdim tozdum...her nekadar baliga gitmek olsada tatil amacim olmadi gidemedik..hep kanki dedigim kankardesi 2 arkadasim var cocukluktan beraber balik avladigimiz biri eski isim akvaryumculuk yapiyor biriside polis memuru yani calistiklari icin gunduz av yapma zamanimiz olmadi...amacim eski meralarimi tek tek yoklamakti ama gidemedik baska bir tatile kaldi herhayal..ama sagolsun özkan kardesim rapor aldi geldi selcuk kardesim patronla papaz olmayi göze alarak gece uyumadi sabah bizle baliga gidip sonra dukkan acti..birde artik icimde öyle cok istek kalmamis eger hala o ask olsaydi ben tek basimada baliga cikardim ama kendi kendime sicak bosver gitme dedim..eskiden 35-40c sicagin altinda sabah aksam balik tutan biriydim ama simdi baligin ve o eski ortamlarin da olmamasi biraz heves kirici olmakta... degerli yorum ve bilgilerden dolayi tesekkurler H.Alp abi..genc balikci yigenime kucak dolusu selamlar... saygilarimla
Mustafa Kardeşim Hoşgeldin memlekete... Abicim nerden buldun o üzgünü,tavşanı... Kardeşim tebrik ederim,umarım güzel geçer tatilin...
aulopus filamentısus Değerli üye göndermiş olduğunuz balık Aulopus filamentosus (Bloch, 1792) diğer arkadaşın dediği gibi üzgü(öksüz) balık değildir ekte fotoğrafı vardır saygılarımla kaynak www.fishbase.com