Evet ya bu konuda icimde birikmis o kadar cok sey varki sabahlara dek anlatsam bitiremem sanirim.Ben olta balikciligina gönül vermis biriyim. Ama yurdumun neresine gidersem gideyim, hep bir sikayet. Göllerde ve nehirlerde balik yok denecek kadar az. Oysa su yasadigim cografyada insanlar o kadar profesyonel olmuslarki anlatamam. Kücücük göllerde bile devasa Sazanlar Turnalar, Levrekler, Yayinlar yakalamak mümkün.Burda avcilik bir düzene oturmus durumda. Örnegin ben bunun kursuna gittim, iki ay boyunca aksi halde balik tutmam yasak olur.Her kimki balik tutmak isterse bunun kurusunu görmek zorundadir.Ikincisi koyulmus bir yasak varir ve belli sayidan fazlasini kimse tutmaz.Kücük baliklar oltaya gelmesin diye herkes maksimum yem ve igne kullanir. Keza yakaldiginiz baligi geri salmak yasaktir.Yakadigini almak zorundasin ve sayi dördü gecmemelidir, Ve gecirenide görmedim daha.Yine bir diger örnek kursu bitirmis olmak ve kurs parasi olan 150 euro gibi bir rakam, bunu ödemis olmak baliga cikabilmem anlamina gelmiyor, avlanacagim böylegenin avlanma belgeside olmali elimde. Örnegin yakin civardaki göller ve nehirler icin yillik 85 euro ödüyorum.Eger bir baska sehirdeki yere baliga gitmem gerekiyor ise o göle ait günlük avlanma karti almam gerekiyor, buda bölgelere göre degisiyor 12 ile 30 euro arasi günlük kartlar ve maksimum 4 tane tutabiliiz. Kacak avlanan kimseyi göremezsiniz keza cezasi cok agardir.Ancak gittiginize kesinlikle degiyor en azindan haftada bir tane bile olsa söyle iyi bir balik yakalama sansimiz yüksek.Sizlerde bilin istedim :(