tatlı su kefal avında kaşıkla nasıl avlanılır?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında fatru25 tarafından paylaşıldı.

1. fatru25

fatru25

ben kelkit çayında en uçta ağırlık ve gerisinde 3 tane sinek kancayla avlanmaktayım(solucan-kurt-peynir-larva). fakat bu yöntem sıktı ve kefalden ziyade kaya balığı dediğimiz bıyıklı (bekir) çıkıyor onlarda oldukça ufak benim maksadım kaşıkla bu kefalin yakalanıp yakalanamayacağı hususunda bilgilenmek daha doğrusu bu şekilde avlanırken nelere dikkat etmem gerektiği kısacası kaşıkla kefal nasıl tutulur cevap verebilirseniz sevinirim

Son düzenleme: 1 Ağustos 2007
  2. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    0,16 ,0,18 ince misina bana göre çok iyi iş yapar kaşıkta ve özelliklede kaşığı fazla derine salmayacaksın orta su seviyelerinde olabilir ha şansına diptende iri kefal alabilirsin yem olarak çekirgeden başka güzel yem tanımam denemekte fayda var sonucunu banada bildir.

3. fatru25

fatru25

0,16-0,18 mm çok ince değilmi abi ? neticede 1-2 hatta 3 kiloluk kefallerden bahsediyorum
    ya da bilmediğim teknik bir ayrıntımı var

4. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    sen hiç korkma birşey olmaz hadi 0.20 olsun ozaman misinamız nekadar ince olursa okadar az görülür biliyoruzki kefal hem yakalanması zor hemde çok uyanık bir balıktır en ufak bir tıkırtıya bile karşılık verir ve korkar kefal şubat ayından itibaren havyara yatar en iyi avlanma ayları ocak,şubat ayında ve ağustos ayının ortasından ekim ayının sonuna kadar iyi av verir.çok durgun sularda ve çok sıcak sularda avı zorlaşır budurumda daha çok hareketsizleşip dahada derinlere iner
    gelelim esas konuya kaliteli misina berkley veya whıplash marka kullanırsan daha dayanıklı olur. siyah renkli fırdöndü ile siyah uzun pala çapraz iğne olarak düzeneği kurarsan güzel.akıntılı yerlerde avlanacaksan kırmızı üzerine siyah renkli noktalı döner meps kaşık kullanırsan çok çok daha güzel olur.sana hayırlı aksamlar zaten bu bilgilerimizi sitede biraz daha dolaşırsan daha tecrübeli abilerimizden daha güzel fikirlerde alabilirsin şimdilik hayırlı aksamlar selamlar.

5. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    merhaba kaşıkla avlanırken kaşığın daha uzağa gitmesini istersen,kaşığın 50 cm üsütne bir tane şamandıra takarsan daha ileriye gider,Kefal için önerim,Çekirge,Kurbağa yavrusu ve Kaşar peyniri bunları denersen sonuca varırsın .saygılar

6. Oztemiz80

Oztemiz80

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
  7. Conqueror

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
  8. Oztemiz80

Oztemiz80

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
    Doğru söylüyorsun Fatih Beyşehirin akarsularının hepsinde var genelde akbalık ve ben bu yöntemle diğerlerinden daha fazla verim aldım kaşığa da iyi geliyor ama kurtçuk daha varimli Ayrıca dün babamlar gölün karşı kıyısında aynı silikonla 6 israil sazanı 2 kadife 1 tane de 1 kg sazan yakalamışlar Ben hayret ettim sazanın bu yeme geldiğine.

9. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(

abi meps ler kaç numara olucak turnada kullandıklarımıza benzer bir meps denmi bahsediyorsunuz merak ettim

10. fatru25

fatru25

valla ben bu kadar cevap beklemiyordum açıkçası . tecrübelerini birikimlerini paylaşan arkadaşlara üstadlara çok teşekkür ederim. neticeyi en kısa zamanda bildireceğimden şüpheniz olmasın

11. bd2002tr

bd2002tr

Favori Kamış:
    3 adet makaralı olta takımı
    En İyi Avı:
    sazan= 0, turna=1, yayın vs=0, 10 çuval yosun, ahh
    Vural Hocam, 0,1 ve 2 numara döner kaşıklarla güzel kefal yakalanıyor. renk olarak açıkçası pek fark görmedim. Gümüş üzerine kırmızı, sarı üzerine kırmızı ve gümüş üzerine mavi benekli döner kaşıkları denedim. Hepsiylede barajda (akharım) kefal yakaladım. Eğer barajda kullanılacaksa, 270-300cm en az 10-30 gr atarlı (dahada küçük olabilir (5-20)) kamış, ince misina (0.20 ve daha ince) hafif döner kaşığı uzağa atmak için gerekli. Irmakta kullanılacaksa daha kısa kamışlar tercihedilmeli.
    Akharımda, göl durgunken balık sıçramalarının olduğu yerlere attığımda mutlaka bir kefal geldi Dalgalı iken kaşığı biraz daha derine salmak gerekiyor.

12. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    merhabalar arkadaşlar , paylaşımlar çok güzel daha öncede bahsetmiştim ,bölgede bulunan balıklar hangi yeme alışmışssa en çok o yem iş yapar ,ben kefale ,yavru kurbağa ,çekirge,kaşar peyniri takıyorum ve gayet iyi sonuçlar aldım.Barajlarda ise 0,1-1 numara kaşık iş yapıyor

13. fatru25

fatru25

bekir balığı(bıyıklı-kaya balığı) denilen balık bu tipteki bir takıma vururmu

14. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı

Açsa vurur tabi,adam çayda kaşıkla 78 kilo yayın çıkarmış yayın gelir mi hiç kaşığa demekki geliyor.

15. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Tatlısu kefalinde %100 netice için mümkün olduğu kadar ince misina dikkat çelmeyecek derecede küçük ve mümkünde doğal şişe mantarı(konik hale getirin) en küçüğünden mat renkli bir fırdöndü ve küçük kartal iğnelerden oluşan 2 li köstek kullanarak oltanızı yapın mantar iğne arasına 40-50cm derinlik verin;
    Yem olarak 5-6 takım yürekleriyle birlikte tavuk ciğeri alın av yerine geldiğinizde ciğerleri avcunuzda ezin iyice ve olta atacağınız yere atın yürekleride bir bıçakla küçük veya ince olarak kesin iğnelere geçirin yavaşça yemlediğiniz yere bırakın balıkların anında matarı batırdığını göreceksiniz.
    Rast gele...

16. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    Daiwa Kamış, Silstar Cx80 Makina
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Tatlı su kefali avında: Kaşıklar ile avlanıcak bölgedeki ağaç ve meyve renklerinin uyumlu olması gerekir.

17. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    olta, bol şalvar ve kaşar peyniri :)
    En İyi Avı:
    laspir 5kg, sakarya nehri.
    hocam bu tatlı su kefali dediğiniz bizim kepenez mi??
    bu hafta sakara gitmeyi düşünüyorum. sen oralarda tecrübelisin ne önerirsin.

18. sazancı

sazancı ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    2.5 kilo sazan
    bende kaşıkla kefal yakalamasını bu siteden öğrendim.ilk başta yemli olta kadar verimli olmaz diye düşünüyordum ama öyle olmadı.gerçekten hem verimli hem de çok zevkli bir yöntem.kefal ustası arkadaşlara bişey sormak istiyorum;mart ayında acaba tavuk ciğeriyle kefal avına gitsem tutabilirmiyim.birde yem olarak yazın denemeyi düşündüğüm yavru kurbağa hakkında yardım edebilirmisiniz nasıl bir takım kullanıcaz kurbağayı kancaya nasıl takıcaz vb..

herkese rastgele........

19. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    0-1 nolu Meps ler kullanabileceğiniz gibi yapay böceklerde randıman veriyor Benim en çok verim aldığım siyah karınca ve sarı çekirge oldu. Sebebi ise arkadaşlarında belirttiği gibi bölgedeki canlılarla renk benzerlikleri. Ancak şu varki soğuk havalarda balık hareketsizleştiği için hareketli yemlere vurma olasılığı oldıkça azalıyor. Ben yemli takımlardda ve hatta evde akvaryumumda :) hindi ciğeri ve yüreği kullanıyorum. Tavuk ciğerine göre daha dayanıklı ve iğneden daha zor çıkıyor. Misina ise oldukça ince olmalı bu hem verimi hemde adrenalini arttırıyor. kopu kopacak diye:) Makinenin kalama ayarını iyi verirseniz hem misina kopmaz hemde balıkla birazdaha uğraşmak zorunda kalıp daha çok zev alabilirsiniz.

Son düzenleme: 29 Şubat 2008