Tatli su kefali avı 02-11-2010 Erzincan/Merkez

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında leonardo2 tarafından paylaşıldı.

1. leonardo2

leonardo2 isa özdere

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE BAİA GRANDE 420 cm
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    700-1000gr tatlı su kefali
    Merhaba sevgili balıkçı dostlar,
    1. Yakalanan balığın Adı:Tatlı su kefali
    2. Balığın boyu ve kilosu :ölçme imkanımız olmadı
    3. Yakalandığı tarih:02,11,2010
    4. Balık hangi yöntemle avlandı :şamandıralı takım
    5. Balık nerede avlandı:Erzincan,merkez Güllüce Köyü
    6.İğne:Fudo 4 numara kırmızı çapraz.
    7.Misina 33mm ve 25mm oskar invisible
    8.Yem:Tavuk ciğeri
    ==3 Yıldır Erzincan merkezde öğretmenlik yapmaktayım.Balıkçılıga karşı hep bir merakım vardı.Ama bir türlü fırsat bulup uğraşma imkanım olmadı.Taki siz değerli dosltları bulunduğu balıkevi.net ile tanışana dek.Yaklaşık bir ay kadar önce bu siteye kaydoldum,ve okuyarak çok şey öğrendim bu site sayesinde.
    Salı günü yani bugün dersim yoktu,değerli arkadaşım Oğuz ile balığa gidelim istedik.Sabah saat 9 gibi avlaktaydık.Öğleden sonra bire kadar 1 tane ben yakaladım 1 tane de arkadaşım.Aslında 2 tane daha yakalamıştım,ama küçük oldğu için suya bıraktım.Öğleden sonra 2-3 arası 4 tane aynı noktadan balık çektim.Sanırım madeni bulmuştum:)akşam 5e kadar da 1 tane daha çektim.Toplamda 6tane yakaladım.Sanırım şanslı günümdü.Spor ayakkabı 45 numaradır:)

AVLAK

Makinem.Geçen hafta aceleyle aldığım için pek isteğim bir takım olmadı.

İğne takımını ben yaptım.Sanırım gömlek deniyor.Henüz öğrenme aşamasındayım.İnşallah daha güzel avlarım olur.
    Sağlıcakla kalın.

Son düzenleme: 2 Kasım 2010
  2. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Tebrik ederim Tombul kasnalar avlamışız. İyi yapıldığında lezzetli balıktır. özellikle akarsuda yaşayanları. Bundan sonrada daha iyi kasnalar avlamanız dileğimle..

3. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    fawori kamışımı değiştirdim artık shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    merhaba

tebrikler meslektaşım çok güzel bir av gerçekleştirmişsiniz ama bu balıkları üstadlarımında sık sık söylediği gibi at-çekle yakalamak kadar zevkli bir iş yoktur.Eğer avlak müsaitse birde onu denemenizi öneririm.

4. leonardo2

leonardo2 isa özdere

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Teşekkürler.Tadına bakamadım,kısmet bir dahaki sefere.Yanımdaki diger arkadasa verdim yakaladıklarımı.Paylaşarak azalsın istemedim.

5. leonardo2

leonardo2 isa özdere

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Teşekkürler,
    at-çek ile bende avlamak istiyorum ama malesef avlak çok aşırı sazlık ve kamış dolu.sondan ikinci resimde oltanın suya atılmış hali var.En ufak boşluklara olta atmak zorunda kaldık.Ama at-çek avın nekadar zevkli ve başarılı geçtiğini ,üstadlar hep söylüyor.

6. kesf_i_alem

kesf_i_alem EROL

Hocam tebrikler güzel av olmuş.Avınız daim olsun.Bir de at çek yaparak sahte yemle deneyin derim....STRIKE-PRO JL-108F SUNİ BALIK

7. erhanomer

erhanomer Erhan

Favori Kamış:
    Ryobi Fuji 2.95 - Shimano Catana BX Telespin 2.10 M
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vİ - Okuma Trio 40
    Tebrikler güzel av olmuş.

Hocam size bir önerim olacak. Şu dönemde bulma olasılığınız nedir bilmiyorum ama yem olarak Çekirge kullanın. O bölgenin Tatlı su Kefalleri deyim yerindeyse Çekirgeye deli oluyorlar ve havada kapıyorlar.

8. nevzat42

nevzat42

Hocam tebrikler güzel balıklar yakalamışsınız.Yalnız 6. ve 7. resimde en üst ve en alttaki balıklar zannedersem havyarlı.Ben havyarlı olduğunu hissettiğim balıkları büyüklüğüne bakmadan hafifçe sıkıyorum havyar çıkıyorsa suya bırakıyorum.Sürdürülebilir avcılık için.Oltalar boş kalmasın.

Son düzenleme: 3 Kasım 2010
  9. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    kefal avcılıgı herzaman hoşuma gider. güzel balıklar tebrikler.
    arkadaşlar konuya birer tavsıyeile katılmişlar. izninle bir katkıda ben bulunmak isterim.
    resimde kullandıgın şamandırayı gördum. şamandira üzerine; abi tavsıyem hassas şamandıra. 1.5gr , 3gr arsı tavsıye ederım. birde fırdonduyu çikart. hassas şamandırayı bir kullan kefal avında farkı göreceksın. ha birde avlak akarsa sabit durma kefal urkekdır. sesiz ce yer değişti.r mazelelerini munkunse suya yakın tutmayın. (gurultu acısından.) birde munkun se suya guruntu verme . büyükler kaçar.
    ustadım rasgele...
    hassas şamandırayı kullan goreceksın .
    saygılar...

10. quail_hunter

quail_hunter berkay

Favori Kamış:
    remıxon prestıge 2 parca 10-40 gr 2.10 mt
    Favori Makine:
    URANUS 72 VIRAX MAKİNA
    En İyi Avı:
    2.5 kg kasna ( tatlısu kefali ) sazan avında tesadüf geldi :D ve bir günde 17 bıldırcın
    isa hocam kefallerin maşallahı var wala :D tavuk ciğeriyle mi tuttun :D ????

11. askemhan06

askemhan06 KEMAL

Favori Kamış:
    SHIMANO
    En İyi Avı:
    6 kğ sazan
    tebrikler

hocam avlarınız hep bereketli olsun. sizi aramızda görmek güzel

12. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrikler hocam... iyi balıklar almışsınız... daha iyi avlar dilerim... bakın size bir öneri :) o avlakta at çek şansınız yoksa, at çek avlanabileceğiniz bir avlak araştırın derim. şu görmüş olduğum balıkları meppsle yakalasanız zevkten uçurur sizi :)

13. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    tebrikler güzel av olmuş yem olarak solucan denerseniz daha başarılı olursunuz.

14. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    O an elime hangisi geçti ise
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    3cm lik kaya balığı :)
    Sevgili hocam yaklaşık 15 yıldır şamandıralı takımla tatlısu kefali peşinde gezerim. Geçen bu kadar zaman içerisinde edindiğim açizane bi kaç tecrübemi paylaşmak isterim.Görünürlüğü ve sesi mümkün oldukça önemsemeliyiz, Birincisi kullandığınız takım ince olmalı misina 0.25 ten kalın olmamalı,tecrübeniz arttıkça 0.18 e kadar düşebilirsiniz,bir başka konu kurşun iğneden 20-25 cm yukarıda olmalı, şamandıra arkadaşların belirttiği gibi 1,5-3 gr kadar kalem şamandıra olmalı, balık asıldığı zaman şamdıranın su yüzeyine baskısı ne kadar az olursa balık o kadar az tedirgin olacaktır.Kullanacağınız iğne mümkün olduğu kadar ince ve uzun bronz renkte olmalı. Abartı gibi gelebilir, oltanı bırakacağın yere siper alarak yaklaş,Eğer hedefin büyük kefalse yemi büyük tak(tavuk ciğeri,solucan-çekirge,bulabilirsen siyahı makbüldür) Yemin suda bulunduğu bölge ile senin arandaki mesafe en az 5-6 metreden aşağı olmamalı.Bütün bunları yaparsan iri kefal yakalaman garanti diyebilirmiyiz, diyemeyiz birde nasibin olacak. :) Sevgili hocam suyun durumu, havanın durumu,günün hangi saatleri bi çok faktör balık avında etkilidir. Kasna avında 3-5 cm lik canlı yavru balığı yem olarak deneme yaparda eğer bir vuruş alırsan bilki o kiloluk bir kefaldir. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. İlerleyen günlerde kefal tecrübelerini okumak isteriz.Sevgilerimle.

15. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Tebrik ederim çok güzel kefaller Erzincanda daha kim bilir ne güzel balıklar vardır en sevdiğim 2. memleket erzincan çok güzel şehir insanlarıda bi okadar iyidir

16. leonardo2

leonardo2 isa özdere

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Teşekkürler,
    Avlak at çek için müsait olsa denemek isitiyorum ama malesef:)

17. leonardo2

leonardo2 isa özdere

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Genelde bu bölğede çekirgeyi sazan avında yazın ve sonbaharda kullanıyorlar.Şu dönemde çekirge bulmak imkansız.Tavuk ciğerine devam:)

18. leonardo2

leonardo2 isa özdere

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    nevzat bey,
    Belkide dediğiniz gibi havyarlıdır.Hiç dikkat etmedim bunu dogrusu.Bu konuda bir bilgi ve tecrübem de yoktu.Bir daha ki avlarımda bu tavsiyenizi dikkate alıcam.Ben daha çok sportif avcılık peşindeyim.Yakala bırak gibi yani.Teşekkürler.

19. leonardo2

leonardo2 isa özdere

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Hassas şamandıra derken sanırım 1-5 gr arası olan şamandıraları kastediyorsunuz.Fırdöndü 2 tane var.Herhalde kösteklerin bağlı olduğu üçlü fırdöndü demek istediniz.Aslında bedene ek köstek bağlamayı denedim,ama tam sağlam olmadığını düşündüm.O yüzdende üçlü fırdöndü kullanmıştım.
    Teşekkürler faydalı bilgiler için.

20. leonardo2

leonardo2 isa özdere

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Şanslı bir günümdü sanırım.Evet tavuk ciğeri kullandım.Ciğerlerin arasında çıkan yüreklerde gayet güzel iş yaptı.Hem kolay parçalanmıyor,hemde balık kolayca alıp götüremiyor.