Merhabalar ben Ordudan ikamet ediyorum. Daha önce kendimi tanıtma fırsatım olmadı. Lise öğrencisiyim. Yaz vakti fındık sebebiyle köyde oluyoruz. Köyde vakit geçirmek için bu sene balık tutmaya fazla merak saldım. İlk önce misina ile başladım şeytan oltası yem olarak tavuk ciğeri. 9-10 kefal tutmuştum ama istediğim kadar iri değillerdi. Çoğunu geri salmıştım üzüntüyle. Sonra bu siteyi buldum ve neredeyse forumu tamamen gezdim bu gazla gittim kendime 1 tane kamış olta aldım ucuzundan 3 metrelik kamışı var makinesi idare eder. Yanında şamandıralar fırdöndüler kasma kurşunlar iğne seti yemler ne varsa aldım. Sonraları iğne bağlamayı öğrendim sayenizde kendi takımımı yapabiliyorum Sonra kaşığa merak saldım gittim aldım bir tane onu da bağlamayı bilmediğim için sallama bir bağlama ile ilk atışımda suya kaptırdım gitti kaşık o heveste öylece gitti. 1-2 haftadır ırmağa gidiyorum ama şamandıralı takım olsun dip oltası olsun bir türlü balık tutamadım. Dün rapala aldım onu denedim o da olmadı. Ben balık tutarken karşımda bir adam kaşıkla kiloluk kefaller tutuyordu şaşıyordum. Bu nedir böyle at çekle kilo kilo balıklar alıyo bi bakim dedim gittim yanına kaşığa baktım küçük siyah benekli bir kaşıktı. Adam livarı doldurdu gitti ben de hayretle elimde ciğer olta kalakaldım. Bugün kaşık alıp deneyeceğim. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Tutmak istediğim balık Tatlı Su Kefali (kasna da diyor bazıları). Kaşığım nasıl olmalı desenleri benekleri nasıl olmalı? Kaşığı oltaya nasıl bağlamalıyım? (Fırdöndü,misina vs..) Kaşık da rapala düğümüyle bağlanır mı?
Sevgili Mustafa Yenisin belki bilmezsin,ben yerleşimin gayet az olduğu Assos yakınlarında, denize hemen yakın bir yerde,gaye olarak hemen her gün balığa gitmek icin fırsat kollayan biriyim. Denizde hemen her türlü balığı tutabiliyor olsamda,tatlı su avının yeri gönlümde ayrıdır.Bu bakımdan fırsat buldukca avını yaparım. Dünde tatlısu avındaydım.Hedef balığımız Kasnaydı. Bakir doğanın kucağında,arada keklik sesleri dinleyerek gayet başarılı bir av gercekleştirdim,35 senelik arkadaşım Andre Mazigi ile. İki saate yakın bir zamanda 40'a yakın kasna yakaladık.Aralarında kilo üstü bircok balığımızda vardı. Andre ile bundan 30 sene önceleride kasna tutardık hemde onlarca. O günlerin bol balığında bile bugünkiler kadar irilerini cok nadir tutabilirdik. Şayet Kasna konusundaki raporlarıma bakarsan,resimleride izlersen sırrımızın,ince takımla kısa esnek kamış ve minik makaralarla,böcek taklidi kandırıcılarla avlanmamız olduğunu görürsün. Bu tür av o ırmağın en büyük balıklarını hep alır. Dün iki kere tahminimdem iri Kasnaya yenildim.Misinamı kopardılar,kandırıcılar ağızlarında gittiler.Üzülmedim,zira onların yerine hayli iri başkalarınıda tutabildik. Esasen biz artık tatlısuda cok nadir balık alıkoyuyoruz ve hemen hepsinide salıyoruz. İlgin nispetinde sana yardımcı olurum. Sevgiyle kal
Merhaba mustafa ilk önce hoşgeldin. Vedat üstadımızın dediği gibi bende ondan öğrendim böcek kandırıcılarla avlanmayı. Önceleri devamlı meps kullanıyordum şu an daha çok böcek kandırıcılarla yakalıyorum. Benim tavsiyem sana surecatch in super hooperi var onu al dene
2 tane mepps 2 tane de böcek kandırıcıları aldım. Bir tanesi Spider ın çekirge olanı diğeri ise SureCatch in Super Pawn ı. Mepssler de 2 ve 1 numara olanlardan.
İkinize de çok teşekkür ederim. Sanırım böcek kandırıcılar işimi yarayacaktır. Mepps ile balık tutamadım hiç vurmadı balık. 2 numara olan turuncu renkli sadece . 1 numara olan beyaz üstüne kırmızı benekli mepps.
Dün avdaydım. 3 tane 20cm boyunda kasna yakaladım. Yağışlar yüzünden su çok çamurluydu. O yüzden kısır bir av olarak geçti..
merhaba vedat bey.. forumda konularınızı ve av raporlarınızı büyük bir beğeni ile takip ediyorum. Ben bartında çalışan bir öğretmenim. Çalıştıgım yerden dere-çay büyüklüğünde bir akarsu geçiyor ve at çek ile balık avlamaya çalısıyorum .(bu işte yeniyim) suda birkaç tür balık var ama bir tanesinin kasna olduguna eminim onu forumdan öğrendim. Malzeme konusunda hiç bilgim olmadıgı için satıcıya söyledim o hazırlamıstı. Hafta sonu küçük bir balık yakaldım kaşıkla. Dünde sahte balığa iri bir balık vurdu ama ben alamadan kurtuldu. Yuzlerce kez atmama ragmen av hikayem bu kadar. Ne yapmalıyım. Bana kaşık veya sahte marka ve numara önerebilirmisiniz. Kamış ve misina konusunda elimdeki malzeme şimdilik yeterli sanırım. Hafif fazla uzun olmayan bir kamış ve ince bir misinam var. İnternetten hangi sahte ve kaşıkları tercih etmeliyim bir de avlanma zamanı. sabah akşam hangisi daha verimli olur. ben genelde akarsu üzerinde buldugum küçük göletlerde yer değiştirmeden sürekli aynı yere atıyorum sanırım bu yanlıs keşke yakında olsam da sizinle birlikte ava gidebilsem. bana bu konularda neler önerebilirsiniz? teşekkürler...
özetlemek gerekirse, kullanılan sahteler strike pro 4,5cm/2,7cm meps marka 1/2 numara AGLİA, XD TRI FLUO BROWN serisi ama istersen bu konuya bir bak hedef avlarım ve yakaladığım balıklar hangi balık hangi sahte vs yer alıyor http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=55489