Dostlar hepinize Ankara`dan sevgiler, Benim memleketim Ankara Kızılcahamam yani akarsu ve barajların bol olduğu yemyeşil bir cennet. Benide amatör balıkçılığa bu sular ve barajlar alıştırdı. Kızılcahamam Akyar barajı tam benim köyüm. Ben sık sık buraya gelirim balık tutmak için, birde bu barajın üstünde kurulu olan Bulak çayı benim mekanımdır. Yeni sirkülerde Tatlı su kefali akarsularda tutulabilir ifadesi olmasına rağmen ben yinede Temmuz ayını bekliyorum. Sazangiller sezonu temmuzda açılıyor ve bir ay gibi bir süre kaldı. Ben burada kasmayı (tatlısu kefaline bundan sonra bizim orada denildiği gibi kasma diyeceğim) tutmak için nasıl takımlar kullandığımı ve yemlerimi nasıl hazırladığımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Benim kullandığım yöntemler için görüş ve düşüncelerinizi bekliyorum. Ben sadece çayda kullanmak amaçlı olarak alba star lord 1.50 mt. kamış ve remixson 6 bilyeli makara aldım buna 0.20 mm lik alba star misina sardım bu ana bedene kalem şamadıra ve klipsli fırdöndü taktım. olta bedeni olarak 0.18 mm müstad misina ve 4 numara çapraz iğne taktım. şamandırayı dik tutabilmek için gerekli kıstırmalarıda taktıktan sonra olta takımı hazırlanmış oldu.Bu takım ile geçmiş sezonda bayağı bir iş gördüm. Yinede eksik veya fazla bir durum varsa görüşleriniz beni mutlu edecektir. Dostlar şimdi kullandığım yemler hakkında ve nasıl hazırladığım hakkında biraz bilgi vermek istiyorum Tavuk ciğeri - Dana ciğeri v.b : tavuk ciğeri (ya da dana ciğeri) iğneye takılacak şekilde uzun uzun kesiyorum ve yetecek kadar olduktan sonra herhangi bir kağıdın üzerine akvaryumcudan aldığım hazır balık yemlerini iyice toz haline getirdikten sonra serpiyorum bu işlemi takiben ciğer parçalarını bu tozun üzerine koyuyorum. bu işlem aynı zamanda yemliklerin kağıda yapışmasını önlediği gibi ciğerin hertarafına bulaştığı için suda bir koku ve yayılma olasılığı veriyor. Ciğer parçalarını açık havada yaklaşık yarım saat kadar tuttuktan sonra tam yem olma kıvamına geliyor. Bu benim kullandığım etkili bir yem. Sonuçları gerçekten çok iyi. Denemenizi tavsiye ederim. Hamur yemler : kağıdın üzerinde kalan balık yemi tozlarını va az da olsa ciğer parçarını ekmek içi , knoor sarımsak çeşnisi ve az mısır unu ile karıştırıp gerekirse yumurtada kırılarak kıvama gelen hamur sizi eli boş olarak avdan geri getirmez. Diğer yemler : Av mahallinde bolca çekirge bulunuyor çekirgeler iyi yemdir. Çayda taşların altında bulunan böcekler mutlaka sonuç veriyor. Toprak solucanıda benim favori yemlerimdendir. Konserve çekirge ne akyar barajı ve ne de bulak çayında sonuç vermedi. ultrabait kokulandırıcılar işe yaramadı. Bunlarıda bilgilerinize sunuyorum. Sizlerle paylaştığım bu bilgilere ait fotoları inşallah sezon açılınca göndereceğim. Dostlar, herkese selam ve sevgiler. boy ve sayı limitlerine mutlaka uyalım