TATLI SU KEFALİ (KASNA) AVIM

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında tyyrcelik tarafından paylaşıldı.

1. tyyrcelik

tyyrcelik Tayyar ÇELİK

Hedefimizde Konya'nın Çumra ilçesinden geçen kanallar. Üyesi olduğun Doğa sporları derneğinin bir hafta sonu yaptığı geziden dönerken uğramıştık Çumra'ya Karaman'a dönerken yol kenarındaki kanallarda balık tutanları gördüm hemen aracı durdurdum, üç kişi avlanıyordu hemen yanlarına giderek Rastgele dedim ve başladık muhabbete burada ne avladıklarını sorduğumda ise Sazan ve Dişli çıkıyor dediler, Dişli mi dedim ? Aklıma hemen Sudak geldi bakabilirmiyim tuttuklarınıza dediğimde ise Livarı çekti birisi ortalama 30-35cm lık bir sudak varlı Livarın içinde hemen içimden haftaya nerede avlanacağım belki oldu dedim. Vedalaşarak döndük Karamana hafta sonunu zor ettim.

İki arkadaşımlada anlaşarak Cumartesi sabahı düştük yola içinde büyük bir heyacan vardı sonunda kanallara geldik ve güzel bir yer seçtikkendimize yanımızda canlı yem olarak Derebalığı ve solcan getirmiştik, ne kadar uğraşsakta Sudak bir türlü gelmiyordu. Vakit geçiyordu ve oltalarda hiç balık yoktu bende at-çek yapmaa başladım fakatondanda bir sonuç alamadım öğle vaktı geldi ve artık iyice umutsuzluğa kapıldım gitmeden öncede biraz araştırma yapmıştım civardaki bir obrukta Sudak avladığını idda eden bir arkadaşın forumlardan bir yazısını okumuştum arkadaşlarıma ora gitmeyi teklif ettim ve hamen toparlanarak obruga gittik.

Obruğa vardığımızda bizden başka kimseler yoktu obrukta çok büyük sazanların ve Sudakların olduğunu okumuştuştum hamen sazanlar için birkaç takım yaptım ve attım kayalık bir bölgeye geçerek atçek yapmaya başladım sahte olarak ise silikon balık aktım o surak birka kişi geldi avlanmak için obruk küçük olunca yüksek ses ile anlaşa biliorduk gelenler ile buradan ne çıktığını sorduğumuzda ise Sazandan başka birse olmadığını söyledi bende okuduğum yazıya okadar güveniyordum ki Sudak çıkacak diye surekli at-çek yapıyordum derken birseyin yeme vurduğunu hissettim ama yakalanmamıştı silikon yem yaklaştıkça peşinden birşeyin geldiğini gördüm, tamam dedim Sudak gelecek fazla geçmeden sonunda oltam da bir balık vardı büyük bir keyifle çekiyordum, balığı nihayet su üstüne çıkardığımda yaklaşık 30-35cm cıvarında bir sazan olduğunu gördüm yok artık dedim senin ne işin var olta arkadaşlara seslendim at-çek ile sazan tuttum diye balığı sudan çıkardık ve geri suya iade ettik. Ben halen olayın şokunu yaşarken bir balık daha vurdu çektim baktım yine sazan bu işte bir ayarsızlık var dedim kendi kendime 40cm yakın olan bu sazanı Livara koydum ve at-çek yapmaya devam ettim. Çok geçmeden bir daha yakalandı bu seferki 45cm bir sazan dı yalnız sazanların ince uzun olması çok tuhaftı yanıma diğer balık tutmaya gelenlerde geldi sen nasıl yakalıyorsun bu balıkları böyle diye bende avı sizin Sazanlarda var bir ayarsızlık diye cevap verdim.

Artık gitmeye karar verdik ve ben diğer takımları çekmeye başladım diğer arkadaşımda o esnada at-çek ile aynı sazandan çekti aradan on dakika geçmedi bir daha aldı bizde Sudak çıkmadı ama sazanları çekip bırakarak güzel bir av geçirdik toplamda 5 balık çektik ve 4 adetini suya geri iade ettik 45cm lık olanı salmadık günün özetini yaparak evlerimize döndük. Face sayfama At-Çek ile savan avı diye bir albüm oluşturarak fotoğrafları yükledim gelen yorumlardan çektiğimiz balıkların Sazan değilde Tatlı su Kefali olduğunu anlamış olduk böylelikle

Sonu olarak Sudak tutamasakta harika bir av ve gün geçirdik Fedai ERKOCAOĞLU ve Said TOPÇU ardaşlarıma av için Teşekkürederim.

Bir başka av yazısında görüşmek üzere, hepinize RASTGELE... 21.09.2013

2. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    beklentileriniz olmamış ho ş değil ama kefali tanımışsiniz. o daha da iyi ben ce . Kefalin akarda sınırlaması yok ustu-ne bir de hangi avlanma şeklini tercih ederseniz onunla avlaya bilirsiniz. (hassas tek iğne şamandıra, fly, dip, at-çek,) tümü ile avlanır. ve işi biraz bildin-mi gün boyu avın ardı arkası kesmez...

her şey gönlünüzce olsun..
    rastgele...

3. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Tebrik ederim. Bu kefal benim favori balığımdır. Müthiş aksiyon yaşatır hele ki at-çek yada fly ile avlanıyorsan değme keyfine.. Devamını dilerim, çok güzel av olmuş..

Obruk derken obruk barajındanmı bahsediyorsunuz ?

4. tyyrcelik

tyyrcelik Tayyar ÇELİK

Teşekkürler... özellikle bilgiler için...

5. tyyrcelik

tyyrcelik Tayyar ÇELİK

Obruk bilgiğimiz obruk üstat krater obruklar konya uvasında fazlalıkla bulunan fakat bu obruk çok uzun yıllar önce olurmuş bir yer. Tatlı su karidesi, Kasna, Sazan ve sudak türlerine ev sahipliği yapıyor.

6. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Cormoran Blackbull 2.40 m 5-25 gr atar
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    7 kg Gökkuşağı Alabalığı 82 cm
    Maşallah güzel ve sağlıklı bir balıkmış. Tebrikler aynı zamanda..