Tatlı Su Kefali

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında htarik tarafından paylaşıldı.

  1. sazancı

    sazancı ibrahim

    Yaş:
    36
    Mesajlar:
    164
    Şehir:
    balıkesir
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    2.5 kilo sazan
    kefali akarsuda değilde gölde kaşıkla yakalarken derinlik fazla olduğu için kaşığı diptenmi çekmemiz gerekiyor.valla şu kaşık işini çok merak ettim kesin deniyecem ama yazın. şimdi çıkmaz sanırım havalar soğudu.......

    herkese rastgele.........
     
  2. carp

    carp Mehmet

    Mesajlar:
    337
    Şehir:
    Silivri/İstanbul
    Kefal genelde üstten yemlenmeyi sever. Kaşıkları fazla derinden çekmene gerek yok sanırım ama denemekten de zarar gelmez. Bu aralar da yakalayabilirsin kefali ama sizin oralar balığa gidilemeyecek kadar soğuksa başka tabii.
     
  3. ^^e_sin^^

    ^^e_sin^^ Erhan Demir

    Mesajlar:
    59
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    Birkaç sene önce bulunduğum yerdeki gölde sazan ve tatlı su kefali çıkıyordu.Ben sazan için küspeli oltaları attıktan sonra kaşıkla kefal yakalıyordum. YALNIZ KAŞIK FAZLA DERİNDE OLMAYACAK.Ayçiçeği küspesine de dipten iriler geliyordu.Yalnız kaşıkla avı daha zevkli bence.
     
  4. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
  5. meda

    meda

    Mesajlar:
    1
    Şehir:
    bolu
    Favori Kamış:
    meps
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 1,5kg
    .....

    ben mepps le baya bir tatlısu kefali yakaladım derede kullanacaksanız 1 numara vede aglianın yeşil turuncu sarılı bir mepsi var onla çok yakaladım...
     
  6. OXYGENE

    OXYGENE

    Mesajlar:
    52
    Şehir:
    EDİRNE / HAVSA
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın 33 Kg. Kızılırmak Sivas Gemerek
    arkadaşlar hepinize selamlar

    bende daha önce akarsu ve göllerde çeşitli boylarda kefaller yakaladım.trakyalı olanlara yerde söyleyebilirim. armağan barajı ve kayalı barajındaçok güzel kefaller çıkıyor hatta armağan barajının dereköy tarafında çok iri (3-4 Kg) kefaller yakaladık ve başka yakalayanlarıda gördük. akarsuda kefal avında çekirgeden daha iyi bir sonuç veren yem henüz görmedim hangi çekirge diye sorarsanız bence en iyisi lokal olanları. yani akarsuyun kenarındaki yeşilliklerden yaklayacağınız çekirgeler en iyi yem.
    çok ince misine kullanmanızı tavsiye ederim 0,16-0,18 kaliteli misineler ve siyah renkli fırdöndü ile siyah küçük uzun pala çapraz iğne en iyi sonuç aldığım takım. şahsen ben misina olarak Berkley whıplash misina 0.10mm kullanıyorum. hem müthiş çekeri var hemde çok ince olduğu için hiç gözükmüyor. armağan barajında hamur (evet bildiğiniz ekmek içi katkısız) müthiş iş yapıyor ama ben büyük kefalleri suyun üstünden çektiğim 1 no alba lüfer kaşıkla aldım.resmen insanın elinden oltayı alıcakmış gibi mücadele ediyor ve avı çok zevkli

    mümkünse kefal avına yalnız veya en fazla iki kişiyle gitmenizi öneririm. sese ve görüntüye karşı çok hassas en ufak tıkırtıda veya sizi gördüğünde balık almanız neredeyse imkansızlaşıyor. görüntü açısından kendinizi su kenarlarındaki ağaçlarla kamufle etmenizi öneririm.
    akıntılı nehirlerdede kırmızı üzerine siyah noktalı döner meps kaşık mükemmel çalışıyor. yapmanız gereken sadece mepsi akıntının salınımlarına bırakmak suda kefal varsa zaten ben burdayım der oltayı alır elinizden. eğer akarsu avı düşünüyorsanız küçük bir makina (10-20) ve 2-2,40 civarında kısa ve hafif bir kamış kullanmanız. aksi takdirde kolunuz 3 gün ağrıyabilir.

    en iyi avı ocak-şubat ayında ve ağustos ayının ortasından ekim ayının sonuna kadar olan dönemde yaptım. zaten kefal biraz erkenci bir balık şubattan sonra havyara çıkmaya başlıyor.birde çok durgun sularda ve çok sıcak havalarda avı çok zorlaşıyor bu durumda daha hareketsizleşip derinlere iniyor sanırım

    herkese bol şanslar

    Eliniz oltasız, Eviniz balıksız kalmasın !
     
  7. huntercarpio

    huntercarpio Adnan

    Mesajlar:
    84
    Şehir:
    Kastamonu
    Favori Kamış:
    Olta
    Verdiğiniz bilgilere aynen katılıyorum. Ben de tatlısu kefali avında oldukça tecrübeliyim. Ancak öğrenmenin yaşı yok, fazla bilgiden de zarar gelmez. Benim şu sıralar kafaya takdığım konu kışın tatlısu avcılığı. Bu konuda tecrübenizi paylaşırsanız memnun olurum. Saygılar.
     
  8. ^^e_sin^^

    ^^e_sin^^ Erhan Demir

    Mesajlar:
    59
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    arkadaşlar birkaçgün önce şöyle bir gaza gelip belki birkaç kefal vurur umuduyla Sakarya nehrine gitmiştik. Herşey mükemmeldi /malzemeler,hava durumu,su,v.b. ama maalesef şuna inandım ki ankara'da kışın tatlı su sazan, kefal avı olmuyor.
     
  9. ^^e_sin^^

    ^^e_sin^^ Erhan Demir

    Mesajlar:
    59
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    kefali vuran yok dostum yanlış anlamışsın .Kefal oltaya vurmuyor demek istemiştim.
     
  10. OXYGENE

    OXYGENE

    Mesajlar:
    52
    Şehir:
    EDİRNE / HAVSA
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın 33 Kg. Kızılırmak Sivas Gemerek
    Sevgili Adnan abi

    Tatlı su kış balıkçılığı konusunda epey uğraşlarım oldu. sonunda ne öğrendiğimi sorarsan tamamen yöresel tespitler var. ancak genelleme olark akarsularda yayın, kefal ve alabalık kışında yakalanabilir. çok yoğun olmasada av veriyorlar. ancak göllerde sazan türlerinin oltaya geldiğini çok nadir olarak gördüm. ancak etobur balıklar (Turna, Sudak, Tatlı Su Levreği) yılın tamamında doğru yem seçimiyle avlanabilir. (Sirkülere Dikkat) Başka bir tespitim daha var eriyen kar suları avlaklara karışmaya başladığı zaman ve hangi mevsim olursa olsun sağanak yağmurdan sonraki birkaç gün pek av vermiyor. kar sularının soğukluğu nedeniyle kıyı şeridi ve akarsular soğuduğu için balık kendini koruyabileceği daha derin ve sakin su alanlarına geçip yemlenmeye çıkmıyor.yağmurdan sonra ise yağmurun kıyı şeridinden suya taşıdığı yemlere rağbet gösteriyorlar ve suda bulanıklaştığı için oltaya hiç yüz vermiyorlar.
    Yalnız yurt dışındaki kaynaklardan yaptığım araştırmalardan öğrendiğim kadarıyla belli bir alanda sürekli yemleme yaparsınız yaz kış farketmez tatlı su alanlarındada av yapılabiliyormuş. ancak ben yemleme taktiğini denemediğim için kesin konuşamıyorum.

    Eliniz Oltasız, Eviniz Balıksız Kalmasın !
     
  11. huntercarpio

    huntercarpio Adnan

    Mesajlar:
    84
    Şehir:
    Kastamonu
    Favori Kamış:
    Olta
    Sevgili Oğuz (Oxygene), verdiğiniz bilgiler bence çok değerli ve yararlı olabilecek bilgiler. Paylaşım için teşekkürler.

    Bu konudaki bilgileri derli toplu hale getirmek için forumda "Tatlısuda kışın balık avcılığı" başlıklı bir sayfa açmayı düşünüyorum. Katkılarınızı bekliyorum.
     
  12. Bizim buranın kefalleri suya taş atsan geliyolar.Biz devamlı tavuk ciğeri kullanıyoruz kefale ama yumuşak olduğu için ciğeri devamlı değiştirmek gerekiyor.Kaşık hiç denemedik. Sazan beklerken kefallerle oyalanmak iyi oluyor.
     
  13. maznun

    maznun maznun gumus

    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    bursa
    Favori Kamış:
    banax SX 4000 makina ve 0.40 ipek remixon misina
    En İyi Avı:
    Hindistan sazanı 65 kg.
    merhaba arkadaşlar

    Siteye yeni üye oldum.Hepinize saygı ve selamlarımı sunarak başlamak istiyorum.Ben Diyarbakır da 10 yıldır öğretmenlik yapıyorum.Burada hem akarsulara ve hemde Fırat Baraj Göllerine balık tutmaya gidiyoruz.En çok avladığımız tür kefaldir.Şu ana kadar yakalayabildiğim en büyük kefal 4 kg.dı.Gerçekten çok zevkli bir avcılığı var.Yem olarak biz 10 cm büyüklüğündeki söğüt balıklarının kuyruk kısmından 3 cm kesip (pullara ve kuyruğa zarar vermeden)takıyoruz.Gerçekten balık bu yeme dayanamıyor.Özellikle atış yaptıktan sonra yemi suyun içinde 15-20 cm kadar hafifçe çekip bırakıyoruz.Balık bu harekete dayanamayıp yemi yutuyor.Ve gelen balık ta yem büyük olduğundan büyük oluyor.
    Hepinize iyi balık tutmalar...
     
  14. Gakgos

    Gakgos

    Mesajlar:
    69
    Şehir:
    Elazığ
    Favori Kamış:
    Leader 3m, beta 60,dam 40mm
    En İyi Avı:
    pullu sazan-8 kg
    Hocam öncelikle hoşgeldiniz. Söğüt balığı derken gümüşü mü kastediyorsunuz acaba? Eğer öyle değilse söğüt balığının bir fotosunu yayınlayabilir misiniz?
     
  15. maznun

    maznun maznun gumus

    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    bursa
    Favori Kamış:
    banax SX 4000 makina ve 0.40 ipek remixon misina
    En İyi Avı:
    Hindistan sazanı 65 kg.
    Sayın Gakgos kardeşim,
    Söylediğiniz gibi söğüt balığı dediğimiz gümüş balığıdır.Dene iyi sonuçlar alacaksındır inşaAllah.
     
    Son düzenleme: 9 Şubat 2007
  16. magnum

    magnum kamil karacaoğlu

    Yaş:
    61
    Mesajlar:
    1
    Şehir:
    ankara
    büyük kefal yakalayacaksan rapaladan şaşma az olur ama öz olur herkese rastgele
     
  17. Hectic

    Hectic Eren

    Mesajlar:
    251
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Mehmet abi ellerine sağlık çok güzel bi balık yakalamışsın. Acaba böyle kefalleri nerede yakalayabiliriz? Bizimde Gümüşyaka tarafında yazlığımız var ve enazından yazın kefal avlamaya gitmek isterim. Eğer tavsiye edebileceğin bir avlak varsa çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim, saygılar...
     
  18. KULAHMET

    KULAHMET D MEHMET

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    1
    Şehir:
    K MARAŞ
    slm k maraş sır barajı baraj gölünde eskiden 5 on yıl önce güzel tatlı su kefali çıkıyordu ama şimdi pek kalmadı.ancak bir kaç yıldan bu yana üretim çifliklerinden kaçan ala balıklar türedi.bu gökkuşağı dedikleri tür olsa gerek,bu ala balıklar bahar aylarında nisan mayıs,kelebek dediğimiz döner kaşıklara bazen takılmaktadır.bu ala balıkları en iyi yakalama hangi malzeme ile ne zaman olur,bilen arkadaşlar varsa bilgilerini bizlerle paylaşırsa seviniriz.saygılar.