Tatlı Su Levreği Avı (Perch) - Oburhamsi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında aeneasesse tarafından paylaşıldı.

1. aeneasesse

aeneasesse Enes ŞAHİN

En İyi Avı:
    45 cm-1kg kofana,2.2 kg Torik, 12 kg sazan
    Samsun'un, doğasıyla ve ülkece ünlü pidesiyle meşhur Bafra ilçesinde güzel bir avı daha geride bıraktık. Sabah meraya vardığımızda gümüş balıkları suyun üstünde oradan oraya zıplayarak canlarını kurtarmanın peşindeydiler.. Biz de onları kovalayan canavarları yakalamak adına kaşıkları fırlattık suya.. Ve av başlar..

Şu manzarada ister balık tut ister otur seyre dal, ne yaparsan yap alacağın keyfin sonu yok. Dikkatli bakarsanız suyun üstünde yem balıklarının oynakları belli oluyor.

Tatlı su levreği avında en önemli konu, oltaları attığınız yerde muhakkak bir otluk olması. Çünkü bu balık otların içinde yaşar çevresinde avlanır.

Biz de böyle bir avlağın kıyısında başladık oltalarımızı atmaya. Çok geçmeden balıklar birer birer gelmeye başladı :)

Gün sonunda bende 5 balık vardı ve 4'ünü yaşam alanlarına iade ettim. Diğer arkadaş kancayı derin yuttuğu için bizimle kaldı.

Avda kullanılan takımlar:

Kamış: Daiwa Crosscast 2.83
    Makara: Daiwa Exceler 4000
    Sahte: Mepps kaşıkları

Her balık avındaki önemli olan hususlardan biri merada sessizliği korumak fakat özellikle perch avında balık zaten 4-5 metre önünüzde gezdiği için daha da bir sessiz olmak gerekiyor. Biz ne zaman goygoya dalıp kahkahaların boyutunu arttırdıysak balık da olduğumuz yeri terk etti. Korunan sessizlikle birlikte tekrar vuruş almaya başladık.

Av tamamlandığında kuzenim Emre'nin karavanına geçtik ve manzaraya karşı mükemmel kahvaltı yaptık. Kahvaltıda ne vardı? Tabi ki pide, madem Bafra'dayız o pideler löpür löpür yuvarlanacak.

Aramızda doğaya benim kadar düşkün çok arkadaşımız var biliyorum. Dolayısıyla bu anı yaşamanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorsunuzdur.

Bir de şu anın :)

Balıkları iade ettiğimiz video çok büyük olduğu için buraya yükleyemiyorum. Fakat aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Balıkların iade videosu:

Sağlıcakla kalın :)
    Oburhamsi

2. zaad

zaad ZAFER

Maşallah, en kötü gününüz böyle keyifli olsun...

3. BlazenHK

BlazenHK HÜSEYİN

Favori Kamış:
    Okuma Helios 2.40 15-45gr
    Favori Makine:
    RYOBI OASYS 4000
    En İyi Avı:
    Paşa 2,985gr.
    muhteşem manzaralar, çok keyifli bir av ve anlatım. benimde aile Samsun'da ve her sene gittiğimde ilk iş pide yemektir. tüm yıl kokusu burnumda , tadı damağımda gezerim. resimleri gördüğümde resmen tabak önümde canlandı :) farketmeden monitöre yapışmışım :) pidelere kurban bayramında buluşmak üzere diyip fotoları kapattım :) oltanızdan balık, kahvaltınızdan pide eksik olmasın...rastgele...

4. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler güzel bir av raporu olmus Savage gear Döner kaşıkların rengi bende çok çabuk çıkıyor senin elinde de 3 numara olanı var sanırım böyle bir sorunla karşılaştın mı kaşıkların durumu nedir ?

5. baraküda007

baraküda007 fatih

Çok keyifli av olmuş tebrikler

6. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Eline sağlık kardeşim.Ne güzel bir av olmuş.

7. aeneasesse

aeneasesse Enes ŞAHİN

En İyi Avı:
    45 cm-1kg kofana,2.2 kg Torik, 12 kg sazan
    Teşekkür ederim herkese. Kaşıklar renk kaybını suda avlanmaktan değil de, kutunun içine sürtünmeden kaybediyor :)

8. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Bende bir Samsunlu olarak tebrik ederim. En iyi metotla at çekle bunu tutmak zaten süper birşey, keşke onları suya iade etmseydin zararlı bir tur bunlar