Tatlı Su Levreği Avım

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında MehmetK tarafından paylaşıldı.

1. MehmetK

MehmetK Mehmet

Selam Arkadaşlar,
    Bu hafta sonu arkadaşımla birlikte levrek avlamak için plan yapmıştık. Çok keyifli güzel bir av oldu bizim için. umarım raporumu okurken ve bakarken siz de keyif alırsınız:)
    Hafta içi çalıştığımız için hafta sonu erken kalkmak inanın bazen zor olduğu için bizde pazar sabahı saat 08:00 sularında kalkıp Trakya'daki bir avlağa doğru yola çıktık. İlk olarak kendimize av için seçtiğimiz yerde solucanla ve ciğerle denemelere başladık ama nafile:( neyse güzel bir öğle yemeğinden sonra diğer avlanan arkadaşların yakınına doğru gidip ilk defa geldiğimiz bu avlakta tecrübeli olduğuna inandığımız bu abilerin yer seçimine itibar ettik. ama yine değişen hiçbir şey olmadı yine boş boş çekiyorduk oltaları.
    Daha sonra tecrübeli olduğuna inandığım abilerle muhabbete ne tür yem taktıklarına av durumlarına göz atmak için sohbet etmeye başladım ama gördüm ki onlarda benim gibi muzdarip neredeyse hiçbirisi 1 tane dahil levrek çıkarmamıştı. biz de ümidimiz kesip eve doğru yola çıkarken son bir gördüğüm yerde arkadaşıma da ısrar etmek suretiyle son defa oltalarımızı atmak üzere kıyıya yanaştık. tekrar şamandıralı ve abilerden aldığım ölü balıkla oltamı suya saldım. o da nesi olta takıldı:D zaten sinirlenmiştim yeterince birde şamandıralı takımı suda bırakınca aldım eldim kaşığı başladım sinirli sinirli çekmeye. güneşin batmasına yarım saat kadar kalmıştı ki bir anda oltam güçlü bir şekilde balık tarafından çekiştiriliyordu. Ve oltamı dışarı çıkardığımda gördüğüm şey levrek değil kasnaydı hemde neredeyse 28-29 cm lik bir kasna. Olsun ben yine de en azından 1 tane de olsa balık tutmamanın verdiği keyifle tekrar kaşık atmaya devam ettim. ve bu sefer çektiğim balık istediğim balıktı. limit altı bir levrek. sanki balıkların kaşık saati gelmiş gibi inanılmaz şekilde hem de büyük balılar kaşığa atlıyordu. güneş batana kadar herhalde 7-8 tane levrek çektim. ancak bunlarda sadece tadını merak ettiğim için 3 tanesini alıkoydum diğerlerini(kefalde dahil) suya bıraktık. bu arada arkadaşımda kaşık yoktu sahte yemle attı ancak ona 1 tane bile balık vurmadı:) kısmet işte. ertesi gün de balıkları afiyetle yedik:)
    avlak:trakya
    misina:0,30
    kaşık:3 numara kırmızı noktalı alba

2. ozkan79

ozkan79 özkan

akşam suyunda balıklar yine göstermiş kendini;

balıkların resmen kaşığı gelmiş :D

kısmetiniz bol olsun rastgele.

3. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Tebrik ederim

4. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Vengeance 420 ,Kombat 420,potenzaSupercore420,UglyStick,Scimatar 270
    Favori Makine:
    Exage 10000fb,Affinity 7000,Salina 2,stradic 4000,pa fliegen
    En İyi Avı:
    ...
    tutmak istediğim bir balık tebrikler ve güzel fotolar için teşekkürler.
    balıkları alabalıkda alan kaşıkla almışsınız sanırım çekerken nasıl aksiyona geliyorlar ?

5. MehmetK

MehmetK Mehmet

Teşekkür ederim daha iyi avlar siznle olsun. ben çekerken çek bırak şeklinde çekiyorum. çekince balık takip ediyor durduğunda balık merakından ağzına alıyor. çek bırak arasında bekleme yapmamak gerekiyor.

6. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tebrikler levrek saatiyle, günüyle biraz dengesiz bir hayvan, normalde solucan hayır diyemeyeceği bir balıktır ama benimde yeni öğrendiğim bir bilgi perch sürüyle gezer ve denk gelemezseniz malesef balığı bulamıyorsunuz.
    Daha iyileri ile devamını dilerim...

0:30 misina hem levrek hemde at çek için biraz kalın değil mi? İncelttiğiniz taktirde daha rahat atabilirsiniz... :)

7. MehmetK

MehmetK Mehmet

Teşekkür ederim 0.20 misinam vardı da oltaya takmaya üşenmiştim:)

8. maxcady

maxcady onur

Tebrikler.

9. turna

turna

Artık Ankara da onuda bulamıyoruz, ellerine sağlık, afiyet olsun.

10. ozkan79

ozkan79 özkan

sanırım ankaranın durumu hiç iyi değil,

internet ve teknolojik gelişmeler hiç iyi gelmedi başkentin soğuk sularına.