yakınlarda levrek avına gittik sana iş yapan sahteleri yazıyorum. http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/mepps-black-fury-no-3-siyah-yesil/14702/ http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/mepps-aglia-fluo-tiger-doner-kasik-no-4/14606/ bunun 3 numarası. http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/mepps-comet-kasik-no-1/16911/ 3 numarası. özellikle en üsteki ile en az 25-30 tane levrek yaptı benim oğlum ben oltadan çıkarmadan bıktım diğer 2 side iş yaptı akşam 16-20 arasında bunlar varken silikon vb. hiç birşey alma yanına her birinden mutlaka yedek al takılınca mağdur olma.
levrek kıyıya yakın ama derin yerde iş görüyor ben akşam rapor yazacağım kıyının düz meilli olduğu yerde 2 levrek aldım daha sonra suyun çekildiğinde derin eğimli yerler olur dik iner öyle yer bul kşam 18 den 2030 kadar dediğim mepps lerle iyi av yaparsın bence. Av yerine başka av yerinden yemlik taşımak yasak o gölden tutarsan yemlik olur ama levrek için balıklara kıyma yazık olur
Yok zaten çay balığı (yada gümüş) aynı merada yan yana yaşıyorlar. Elimde zaten 7-8 çeşit mepps var.İlk haftalar denemiştim,bakmadılar bile. Belkide yemin bolluğundandır diyorum
bildiğim kadarıyla sürü halinde takılıyorlar . yarım saatte 50den fazla balık aldığımız oldu tam akşam karanlığı çökerken ve çöktükten sonra mepsle .şaştık kaldık .her attiğimiza istisnasız vurdular bazılarını çektik çoğu ufakti amma 3 satte kadar 10 dk da bir vuran perch 10 snde bir vurur olunca çeşitli teoriler ürettik tabi . ama geçen gün yine gittik ne balık vurdu ne bişe 3 tan ufak perch aldık aynı saat aynı yer aynı sahte aynı su seviyesi hemen hemen aynı hava .dediğiniz gibi nerde ne olacağı belli olmuyor.
Şahsi kanaatim perch fosforlu yeşil, kırmızı, sarı vb canlı parlak renkleri seviyor ve bu renkleri de en kolay aşağıdaki mepps'de bulabilirsin. (Gökhan da linkini vermiş sanırım. ) Akşam olmazsa bendeki sahteleri resimleyip koyarım. Onlarca sahte içinde en çok iş yapan bu...
Bu pazar nasip olursa tekrar gidicem,saat sabah 5 gibi oradayım.Ben bu balıkları illaki sahteyle almayı başarıcam Elimdeki StrikePro MG serisi sahtelerden birini gümüş rengine boyamayı düşünüyorum.Yada bir ara el yapımı bir sahte yapsam daha iyi olur. Gerçi elimdeki mepps lerden bazıları gümüş renkli,ona da vurmamıştı. belkide eşref saati değildi
Nihayet sonunda oldu bu iş Geçen yıl çok uğraşmıştım, maalesef sahteyle hiç levrek alamamıştım. Zaten başka sahteyle alan da duymamıştım. Geçen hafta bu yıl ilk kez gittim. Ortamı takip ettiğimde İsrail göremedim, varsa bile çok azdı. Çay balıkları yoktu. Kıyıda bolca gördüğüm yavru balıklar iyice köşe bucağa saklanmıştı. Levrek ne varsa kökünü kurutmuş. Canlı balık ile av yapanlardan konuştuklarım, geçen yıl levrek yavrusuyla tutamadıklarını bu yıl yavru levrekle tutmaya başladıklarını söylediler. Buradan anlaşılıyor ki artık levrek sahteye gelecekti. Aynen tahmin ettiğim gibi oldu, her atış dolu geldi. En iyi iş yapan Strike Pro mg serisi 4,5cmlik 032A modeli beyaz-pembe sahte. 50 kadar tuttum, küçük olanları geri attım. 20 kadarı çantaya girdi.
güzel av olmuş tebrikler. ben bu sene levrek için çok at çek yaptım ama toplamda 3-4 tane yakalayabildim. sanırım sürüye denk gelmedim. şu aralar sazana merak saldım. tek iğneli gezer kurşunlu şamandıralı takımla ptesi gün 1 tane 35 cm civarnda yakaladım. yemi çok yuttuğu için balığı alıkoydum. umarım güzel bir levrek avı yaparım. at çek avındaki keyif hiçbirşeyde yok.