Takıntılı olduğum tatlı su levreğini bulabilmek umuduyla, bu gün öğlenden sonra, baraja gittim. Ağaçlar, çalı çırpı arasından kıyıya giderken kim tarafından yapıldığı belli olmayan bir baraka gördüm hemen barajın kıyısında. Dışarıda ufak bir su deposu, içersindede araba şamyeri ve eski bir koltuk vardı. Barakaya biraz göz gezdirdikden sonra, kıyıya geçip at çeklerime başladım. 4 saat kadar takıldım barajda, malesef avuç kadar levreklerden başka bir şey gelmedi oltaya. Yakınımda suya bırakılmış bir misina gördüm, topladığımda misinayı, tırıvırı faciasıyla karşılaştım yine, canlı olan balıklara sarılmış tırıvırıyı, nazikçe kopartıp 2 tane ufak levreği saldım suya. Daha sonra önümde önceden attığı ağları kontrol eden bir kayıkda belirdi. Anlayacağınız cehalet alibeyköy barajındada kol geziyormuş. Canlı yem, solucan, çok çeşitli kaşık, silikon ve rapala denedim. Sonuç hep, avuç kadar levrekler. Bu ikinci arayışımdan sonra, şunu anladığımı varsayıyorum, taşlık, kayalık alanlarda sadece ufak levrekler oluyor. Büyük levrekler için farklı noktalara bakmak gerekli, örneğin göl içersindeki koy'lar, akarsu veya dere ağızları. Bir dahaki sefere iri levrekli, bir av raporu yayınlamam ve şansımı kırmam dileğiyle....
Umudunu sırt çantasına yükleyip taktire şayan azminle o gidişlerin yok mu, işte en güzeli bu İbocan. İnşallah özlemini duyduğun güzel balıklara rastgelir.
öncelikle merhabalar herkese. bende alibeyköy barajında tutuyorum bu balıkların aynısını ama testere olarak biliniyo tamamiyle aynı balıklar.Diğer arkadaşlarım benden daha profesyonel olmasına karşın onlarda testere diyolar nedir anlamadım doğrusu.bi aydınlatırsanız sevinirim ayrıca bu gün oradaydım.
Öyle güzel temiz kalbin varki doğa ile birleşip bir bütün olmuşsun ayrıca icindeki bu balık sevdası tırıvıriye duyduğun nefretten belli iyiki senin gibi balıkcı dostlar var inşallah allah kalbine göre bir balıklı yaşam verir sağlıçakla kal ve tebrikler
ibrahim gönlünde ki levrek aşkını anlıyor ve sana bu yolda aynı ızdırabın tuzlusu versiyonunu çeken ben olarak başarılar diliyorum... tırıvırı kullanan tırıvırı balıkçılara da lanetler ediyorum...
Azmin, resimlerin ve tırıvırı ile mücadelen için tebrikler sevgili kardeşim. Dediğin gibi olmalı ya büyükler daha sote yerdeler ya da o ağların kucağında tükeniyorlar.. Selamlar.
Bende bu balıkdan çok tuttum.bU balık amerıcan levreği olarak anılır bır dğer ismide perch dür.Buyrun burdan inceleyin http://www.avmarketi.net/tatlisu-levregi-perca-lluviathis-perch.html
yürü be bedevi ibo, kim tutar seni canım kardeşim, bu azmin ve doğa tutkun ile, gönlündeki balıkları sonun da yakalayacağından hiç şüphem yok. durmak yok... yola devam
Teşekkür ederim. Nuri abim, saolasın. Balıkda bir yere kadar doğayla bir olmak, göl kıyısında dolaşmak bile yeter. Sağol ERdem. Yöresel adı Testere, bende çoğu zaman testere diyorum. Anlıyorum emrecim seni aynı rüyalar ,bendede var. Teşekkür ederim, doğayı seviyorsak içindeki herşeyle sevmeliyiz, balık, böcek gökyüzü, deniz hepsi doğanın bir parçası ve en güzelin yansıması. Teşekkürler. İnşanlah başarıcağız abi. Galiba botu getirip martıları takip etmem gerekiyor. Böyle kıyıdan olmayacak abi. Ercan abim sağolasın güzel yorumun için, bu hafta sonu skor yapıyorum inşanlah arayacağım seni.
Ibrahim tüm güzel levrekler avin olur insallah. Bu tiriviri konusunda saticilarin dibine kibrit suyu dökülmedikce bedelini doga ödeyecek gibi görünüyor. 1 tl'ye bunlari satan insanliktan nasibini almamis müsvettelere kes 1000 tl cezayi 2 güne tiriviri kaliyor mu memlekette? Ama bu isi yapmakla yükümlü yerler bile bilmiyorki tiriviri ne demek