öncelikle herkese iyi günler. bu benim ilk mesajım. sudak avı ile ilgilenen arkadaşlar edirne'nin süloğlu ilçesindeki süloğlu baraj gölünde sazan, kefal, yayın, tatlı su levreği, ve sudak avlayabilirsiniz. hepside sizi mutlu edecek boyutlarda şahsen ben 5.3 Kg sudak ve 14 Kg yayın yakaladım. bundan sonra fotoğraflarınıda çekicem inş. ayrıca 4-5 Kg'lık sazanlarda çıkıyor. gelelim sudak ve tatlı su levreği avına. buralarda yöresel olarak tatlı su levreğine köstereç ve testere balığı deniyor. sudak ise levrek olarak tabir ediliyor. tatlı su levreği bence en iyi canlı yemle av veriyor ve av için canlı yem olarak yöresel balık kullanılması gerekiyor. o su alanında hangi balık yavrusu varsa onu kullanırsanız en iyi sonucu elde edersiniz. balığı sırt yüzgecinin başladığı yerden takarsanız yemi alması daha zor oluyor ve böylece av kolaylaşıyor. iğne tercihim mustad uzun pala 2 no iğne keskin ucuyla avcılığı çok zevkli. tatlı su levreği kıyı kesimi derin ve taşlık yerlerde yemlenmeyi çok seviyor. ayrıca bulunduğunuz yerdeki su alnlarında tatlı su levreği ve sudak varsa, balığa gittiğiniz yerde balık yavrusu sürüsü gördüğünüz yerlerin yakınlarına oltanızı atın mutlaka balık yakalarsınız. olta düzeneği olarak iğneden sonra 30-40 cm kadar köstek ve kösteğin bitim noktasına bir fırdöndü bağlayın. fırdöndünüzün renginin parlak olmaması daha başarılı bir av verir. fırdöndüden sonra 30 gr kurşun takın ve stoper ayarlı gezer şamandıra kullanın. oltaya vuran bir balık değildir yemi aldığı gibi gider ve tasmaladığınızda müthiş bir dirençle çok zevkli bir av yapmış olursunuz. sudak avına gelince; sudak inanılmaz tedirgin bir balıktır ve gürültüyü hiç sevmez ilk nokta bu. avcılığında tatlı su levreği avındaki tüm kriterler geçerlidir. ancak bu şekilde 1,5-2 Kg nin üzerinde sudak yakalama şansınız azdır. daha büyük avlar için tek iğneli dip oltası kullanmanızı öneririm bunun için 0,50/0,55 sağlam bir misineyi gövde olarak kullanın veya makaranıza çekeri yüksek yumuşak bir 0,35 misine takın. misinenin çekerinin 12-13 kg den az olmamasına dikkat edin. çünkü 5-6 Kg lık bir sudak 10 Kg lık balık gibi asılıyor. misinenin bitim noktasına bir fırdöndü bağlayın ve 80-100 gr kurşun kullanın. hem fırdöndüyü hemde kurşunu eski malzemelerinizden kullanırsanız karardıkları için daha avantajlı olursunuz. fırdöndüden sonra 50-60 cm mesafe bırakıp kurşunu bağlayın. fırdöndünün kurşunu bağladığınız ucuna bir misina daha bağlayarak 60-70 cm mesafeli köstek bağlayıp iğnenizi bağlayın. köstek olarak örgü ip kullanmanızı öneririm yoksa sudağın dişlerinden dolayı hüsrana uğrayabilirsiniz. iğnenizin ucuna 10-12 cm bir yavru balığı ağzından takın. çünkü ağzından takarsanı yavru balık daha rahat hareket ediyor. ayrıca hem tatlı su levreği hemde sudak canlı yeme kafadan saldırdığı için yem takarken iğnenin baş tarafına yakın olmasına özen gösterin. Kırklareli şeytandere'de de 1,5-2 Kg'lık tatlı su levrekleri çıkıyor ilgilenenlerin dikkatine hepinize başarılı avlar diliyorum edirneli arkadaşlar haberlerinizi bekliyorum.