herkese selamlar saygılar.bu haftasonu kurt bogazına tatlı su levregi avlamaya gitmeyi düşünüyoruz arkadaşlarla.ideal yöntem ve yem nedir?rastgele...
Bir sekilde karides bulabilirsen, en sevdigi yemlerden birisidir. Solucan ve les kurdundan bile fazla verim aldigim söyleyebilirim.
Kurtboğazında bolca gümüş vardı, nasıl tutulacağını biliyorsan(ben bilmediğim için yardımcı olamıyorum kusura bakma) yemlik balık bolca var. Bir de yanlış hatırlamıyorsam bir üye Kazan'da bir dükkanın canlı gümüş sattığından bahsetmişti. Aramadan bir bakarsan bulabilirsin.
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=9354&highlight=kazan Bir de buraya bak, gerçi 2007 nin konusu, şimdi ne kadar geçerli onu bilmem.
Ben, küçük yavru kurbağalarla çok iyi sonuç aldıydım. ama şimdi bulunabilir mi küçük kurbağa bilmiyorum. Ama denemenizi öneririm.
Merhaba Orhan; Ben bu gece Ankaraya gidiyorum. yarın, öbürgünde kurtboğazında, kesikköprü barajında levrek ve turna avlayacağım. nasip olurda tutarsam sana yazarım nasıl tuttuğumu... ama şimdilik şunu söyleyeyim kurtboğazında canlı toprak solucanı 2-3iğneli dip oltasıyla tatlısu levreğini; 4-5numara meps ile de kesikköprü barajında turna alıyor dayım.... adam 3-4 seferdir süper balıklar yakalıyor. gideceğiz,göreceğiz, döneceğiz nasip olursa...
merhaba bende bu yöntemi bu forumdan öğrendim denedim iş yapıyor 5veya10 lt.likpet su şişesinin üzerine 3 tane 3cm çapında delik açın ve kapağı açık olsun(suyun çıkması için baya bir ufak delik aç bunalar gümüş çıkmayacak kadar ufak olsun) sonra pet şişiye emek parçaları koyun,ufak taşla içini azcık doldurun daha sonra 10m ipi tutma kupuna koyup gölde suya at 15 dk da bir çek bayındırda ben çok tuttum bu metotla ama baqzı yerlerde hiç gelmeye biliyor haberin ola