Arkadaşlar Tatlı su levreğinin büyük boyda olanlarından bir hayli yakalamış biri olarak bu topic altında yazılanlara katıldığımı belirtmek isterim.Lakin irilerini yakalamak istiyorsanız ekipman konusunda biraz değişiklik yapmak gerekiyor ekteki linkte geçmiş yıllarda yaptığımız levrek avımıza ait bir günce mevcut.Ankara çevresindeki avlaklar için diyebileceğim iri levreklerin bulunduğu derinlik ortalama 6-7 metrede ve koy açıklıklarının sağ ve sol derin bölgeleridir.Yani küçük balıkların koylara giriş bölümleri.Pusuya yatarak avlarını beklerler.Küçük levrekler sürü halinde gezerler büyüklerin gruplarındaki birey sayısı azdır.Şans kaza yeri bulup pusu bölgelerinden derin dalarlı voblerlerinizi geçirip tam önlerinde durdurup voblere verdiğiniz ilk harekette anında saldırır ve zokayı yutarlar tecrübeyle sabittir.Keza aynı yöntemi dikey seğirtme yöntemi ilede yapabilirsiniz.Yapay yemde tepki verdikleri en iyi renk Fire tiger olarak bilinen Yeşil-Turuncu ve sarı renk üçlemesidir.Bir diğer renk kendi renkleri olan PERCH tir.Bu yöntemlerle hatırı sayılır iri levrekler yakaladık.İlgilenen ve kafa yoran dostlara bir katkımız olur ise ne mutlu bize herkese selamlar saygılar.. 1 Mayıs Perch Bayramı http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=40596
Bu konuda destekli bir bilgim yok fakat bir tahminim var. Avrupa ve özellikle Amerika'da çok popüler olan Large Mouth Bass ( Büyük ağızlı levrek ) balığıyla karıştırılmış olabilir iletişimin bu kadar kolay olmadığı zamanlarda . Bu ismin burdan geldiğini tahmin ediyorum .
Takım çok güzel bence hedefte turnada varsakamış 210 da yapılabilir ama bu hali ile levrekte iş görecektir.
bu dişli balıklarda at çek için baitcasting makinalar öneriyorlar hep aksiyon vermesi falan kolay güzel bir sisteme benziyor.bana tuzlu geldi .ama bütçesi müsait arkadaşlar değerlendirebilir.
Ne güzel yazmışsınız Hakan hocam, çok teşekkürler Baitcasting'e geçeli yaklaşık 1 ay oldu, tanıtım yapmam haricinde birkez gölde denedim oda bu mevsimde malum, ağzımla kuş tutsam sahte ile balık avlanmaz. Biraz sabredin, banax'ın uygun fiyatlı takımları var, ondan alıp deneyeceğim, beğenirsem sizede öneririm Saygılarımla.
Fatih hocam, ilk başlangıçta kendi kamışı şart, çünkü tetikli dediğim kamışlarda, makinayı tuttuğunuz yerin altında kamışın tetiği var, oradan destek alarak dengeyi sağlıyorsunuz, fakat ileriki aşamada istediğiniz spin kamışla devam edebilirsiniz. Ben uğraşırım tetiksizde kullanabilirim diyorsanız o size kalmış. ama dediğim gibi ilk başta dengeyi reflekslerinize oturtmak için tetikliyi öneririm Ayrıca imzamdaki konuyu araştırmanızıda tavsiye ederim...
Hakan abi eline sağlık sağlam bilgiler.. ayrıca raporunu görmemiştim baktımda levreklerin maşallahı var..