tatlı su levreği

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında islex tarafından paylaşıldı.

1. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Arkadaşlar Tatlı su levreğinin büyük boyda olanlarından bir hayli yakalamış biri olarak bu topic altında yazılanlara katıldığımı belirtmek isterim.Lakin irilerini yakalamak istiyorsanız ekipman konusunda biraz değişiklik yapmak gerekiyor ekteki linkte geçmiş yıllarda yaptığımız levrek avımıza ait bir günce mevcut.Ankara çevresindeki avlaklar için diyebileceğim iri levreklerin bulunduğu derinlik ortalama 6-7 metrede ve koy açıklıklarının sağ ve sol derin bölgeleridir.Yani küçük balıkların
    koylara giriş bölümleri.Pusuya yatarak avlarını beklerler.Küçük levrekler sürü halinde gezerler büyüklerin gruplarındaki birey sayısı azdır.Şans kaza yeri bulup pusu bölgelerinden derin dalarlı voblerlerinizi geçirip tam önlerinde durdurup voblere verdiğiniz ilk harekette anında saldırır ve zokayı yutarlar tecrübeyle sabittir.Keza aynı yöntemi dikey seğirtme yöntemi ilede yapabilirsiniz.Yapay yemde tepki verdikleri en iyi renk Fire tiger olarak bilinen Yeşil-Turuncu ve sarı renk üçlemesidir.Bir diğer renk kendi renkleri olan PERCH tir.Bu yöntemlerle hatırı sayılır iri levrekler yakaladık.İlgilenen ve kafa yoran dostlara bir katkımız olur ise ne mutlu bize herkese selamlar saygılar..
    1 Mayıs Perch Bayramı :)
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=40596

2. Querorz

Querorz Fatih

Bu konuda destekli bir bilgim yok fakat bir tahminim var. Avrupa ve özellikle Amerika'da çok popüler olan Large Mouth Bass ( Büyük ağızlı levrek ) balığıyla karıştırılmış olabilir iletişimin bu kadar kolay olmadığı zamanlarda :) . Bu ismin burdan geldiğini tahmin ediyorum .

3. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
  4. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    bu dişli balıklarda at çek için baitcasting makinalar öneriyorlar hep aksiyon vermesi falan kolay güzel bir sisteme benziyor.bana tuzlu geldi .ama bütçesi müsait arkadaşlar değerlendirebilir.

5. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Ne güzel yazmışsınız Hakan hocam, çok teşekkürler :)

Baitcasting'e geçeli yaklaşık 1 ay oldu, tanıtım yapmam haricinde birkez gölde denedim oda bu mevsimde malum, ağzımla kuş tutsam sahte ile balık avlanmaz. Biraz sabredin, banax'ın uygun fiyatlı takımları var, ondan alıp deneyeceğim, beğenirsem sizede öneririm

Saygılarımla.

6. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    teşşekkür ederim.

bu makinalara her türlü kamış oluyormu kamışları özelmi.

7. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Fatih hocam, ilk başlangıçta kendi kamışı şart, çünkü tetikli dediğim kamışlarda, makinayı tuttuğunuz yerin altında kamışın tetiği var,
    oradan destek alarak dengeyi sağlıyorsunuz, fakat ileriki aşamada istediğiniz spin kamışla devam edebilirsiniz. Ben uğraşırım tetiksizde kullanabilirim diyorsanız o size kalmış. ama dediğim gibi ilk başta dengeyi reflekslerinize oturtmak için tetikliyi öneririm

Ayrıca imzamdaki konuyu araştırmanızıda tavsiye ederim...

8. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Hakan abi eline sağlık sağlam bilgiler.. ayrıca raporunu görmemiştim baktımda levreklerin maşallahı var.. :)