Tatlısu Sardalyası tabii ki olta ile avlanabilir. Sinek iğne ve fındık şamandıralı oltayı tavuk ciğeri veya solucan ile yemleyerek avlayabileceğin gibi, tabiatın canlandığı, börtü böceğin bollaştığı şu günlerde dry fly ile de çok keyifli av verir. Ayrıca BENCE kendine has tadı ve yağlı eti ile de bir çok tatlısu balığından üstündür. RASTGELSİN.
Hocam cevabınız için teşekkürler meps ile yakalanma ihtimali varmıdır fly işi beni aştığına göre yada başka bir sahte kullanılabilirmi
Ömer kardeşim, Tatlısu Gümüşü, Tatlısu Sardalyası ve Tatlısu Kolyozu spinner yemlerle de avlanabilir. Olabildiğince ince misina ile donattığın (0.12 veya 0.14) makarana 0 veya 1 numara mepps takarak avlayabilirsin. Ama dikkat et, bu türlerle birlikte aynı sularda yaşayan Tatlısu Kefallerinin iricesine rastgelirsen yemin hatıra olarak balıkta kalabilir. RASTGELSİN.
abi bence zargana topunun arkasına capari ve caparinin kurşun yuvasına meps takarak at cek yapabilirsin ben daha önce bu takımla cook kasna aldım..reeling hooked
Bu balığa,yöresel olarak bazı yerlerde tatlısu sardelyesi denmektedir sevgili Kenan. Zira şekli andırmaktadır. Esası,Van gölü inci kefali ile akraba bir tür olup hemen,hemen her akarsuda bulunmakta,yumurtlama zamanı yoğun sürüler halinde akarsuyun üst kısımlarına göçmektedirler. Bazı yerlerde inci balığı,gümüş,gökçe balık,gkçenez,gibi isimlerle anılmaktadır. Çok ince 0,08'e 0,10 misina ve 16-17 numara iğnelerle yapılacak çapari ile,ayrıca halkasız uzun kamışlara takılacak solucan ve özellikle sinek ile keyfli avı yapılabilmektedir. Sevgiler
Hocam ilk önce pakette tavuk ciğeri al. bu ciğerin içinde tavuğun yüreği de oluyor. daha sonra Tatlı su sardalyasının olduğu yeri tavuk ciğeri ile yemle, ve şamandıralı 10 - 12 numara iğne olan takımına tavuğun yüreğini tak.