sevgili abılerım ablalarım sizden ricam bilinçsizce çevrenizde olan göl göletl akarsulara barajlara burda bu balıkta olsun diye düşünerek iyi niyetle salmış oldugunuz (yapıyorsunuz demıyorum) balık aşılama işlemlerini yapmamanız suan bir cok bölgemızde yayın balıgı yerli sazan aynalı sazan yok bunların nedeni avlanma degıl sadece o bölgenın populasyonuna uymayan balıklrın çok fazla miktarda artıs göstermesı ve oralarda yaşayan balıkların yumurtalarının diger balıklar tarafından yenmesi (bu heryerde olur) oradaki türlere uygun olmayan balıkların fazla tüketmesiyle büyük zararlar görürler suan devletımızde malesef çevre bakanlıgında tarım ve köyişleri bakanlıgında su ürünleri mezunları yok denecek kadar az sularımızla ılgılı kararları ziraat ve çevre mühendıslerı karar veriyor devletten bu konuda gelecek yardım cok geç olacak biz bilinçlenip toparlanarak aklımızı basımıza alarak balıklarımızı korumalıyız sudan babam cıksa yerim düşüncesiyle hareket etmemeli bir balıga en az bir kere üreme şansı verip avlamalıyız benım gibi düşünen insanların bu sitede toplandıgını düşünüyorum bu site sayesınde mükemmel ınsan deniz abıyle tanıstım ve unutmadan BİLİNÇSİZCE BALIK SALMAYALIM saygılarımla.