Uzun söze gerek yok aslinda sadece bir kac detay yeterli, yaklasik olarak 4,5 metre boya ve 200 kilonun üzerine cikabiliyor. Ana vatani Güney amerika olan bu balik Arapaima dir. Simdi size bu baligin olta ile yakalanisini kare kare sunuyorum, iyi eglenceler ... umarim hosunuza gitmistir...
Arkadaslar resim yüklemede bir sorun var ancak bu sekilde yükleyebildim. Son resmi büyütüp koydum o yüzden.
Evet kopyalamada sorun var ya ancak bu kadar oldu, idare ediniz artik. Böyle bir devi oltanda düsün en azindan
Bakma o kadar büyük olduguna.O adama bir sey yapmaz. ama bak bundan korkabilirsin, o sularda bolca var. Amazon Piranasi...
abi balık gerçekten süper bana göre yayından bile yakışıklı görünüyor.piranaya gelince abi o suda balık tutmaya çalışsak bilmiyorum yani halimiz ne olur
Çoook büyük ama,sakin bir balık herhalde, ömrümüz boyunca böyle bir balık tutmak nasip olurmu acaba? fatih-1971
Eğer izin verirseniz bu görüntüleri Amazon canlıları ile ilgili olan forumumuzda yayınlayabilir miyim? Çok güzel resimler... Saygılarımla...
Sevgili Kasabali arkadasim. Bu baliktan Türkiyede tabiki var... Ama sadece bazi hayvanat bahcelerinde Tolkien Tabiki alip istedigin yerde yayinlayabilirsin.
Yine Güney Amerika'dan bir başka arıza balık türü; "PAYARA": Ha, unutmadan; Payaralar piranhalara kafa tutabilen bir balık türüdür. Gerçi piranhasına göre değişiyor, mesela Ropmbeus türü piranhalara kafa tutabileceğini hiç sanmıyorum ama... Zaten Piranhalarla akraba bir türdür Payara... İlginç gelebilir diye eklemek istedim. Bu arada fotoğrafçı bir arkadaşım Şubat'ta Brezilya'ya gidecek, dalış sırasında Amazon'un ilginç resimlerini çekebilir. Saygılarımla...