Tatlı Suların Hırçın Çocukları: Turna avımız 60 ve 63 cm

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında blackcat tarafından paylaşıldı.

1. blackcat

blackcat Deniz Karslıoğlu

Arkadaşlar Merhaba,

Balıkavı.net e üyeliğimden itibaren ve Almanya’da tuttuğum ilk turnaları siteye ekleyebilme keyfini yaşıyorum. Bulutlu bir günde ve öğleden sonrası tamamen hafif yağmur eşliğinde tamamladığımız avdan 2 adet turna almayı başardık. Sevgili dostum ve büyüğüm Uğur Abim ile av ehliyetlerimizi aldığımızdan beri ısrarla gittiğimiz Schiliersee gölünden daha önce 6 adet gölalası nasip olmuştu. Hatta Uğur Abim siteye ekleyerek alaları nasıl karides ile tuttuğunu anlatmıştı. O dönemde ben sürekli turna için çabaladım durdum, Turna denemelerim esnasında bir adet 38 cm lik gölalasını da kaşıkla ben alabilmiştim.

Geçtiğimiz cumartesi günkü avımızda da ısrarla turnaya olan meylimi devam ettirdim. Sevgili doğa bu ısrarıma dayanamadı ve yıllardır özlemini duyduğum turnalarla beni buluşturdu. Bulutlu ama sıcaklık olarak insanı hiç rahatsız etmeyen güzel bir günde sabah saatlerinde ava başladık. Öğleden önce ilk turnamızı almıştık. Son 3 avdaki bunca denememe ve at çeklere rağmen gelmeyen turna, bu sefer gelmişti. İlk başta alabalık olduğunu düşündüğümüz avımızın daha sudayken yaptığı mücadele ile kimin ile dans ettiğimizi belli etmişti. Arkadaşlar aşağı yukarı 8 seneden beri turna avına gidememiş ve tutamamıştım. Üstad Uğur ile benim üzerimdeki beklenti sonucu, haylaz çocuğu tekneye aldığımız andan itibaren nasıl sevindiğimizi anlatamam. Derin bir sessizlik içinde bulunan Schiliersee’nin tam ortasında hayretle bize bakan Alman balıkçı ve yürüyüşçülerin gözleri önünde sevinç çığlıkları ve çakçaklar yapıyor ve o anda çevremizdeki dünyayı umursamıyorduk bile. Oturuşumuz bile değişmişti, nede olsa AMATÖR balıkçılık… Yağmurdan dolayı arzu ettiğimiz fotoğrafları, Uğur Abimin profesyonel makinesine kıyamadığımız için çekemedik, fakat sizlerle paylaşacak şekilde bazı kareleri telefon ve av sonrasında Uğur Abim fotoğrafladı.

İlk fotoğraftaki turnayı kıyıdan biraz açıka aldık. Yüz ifademdeki hasreti fark edebilirsiniz. Açıktan aldığımız bu turna toplam 60 cm uzunluğunda ve 1,250 kg ağırlığında. İkinci turnamızı kıyıya yakın bölgeden aldık. İkincisi de 63 cm uzunluğunda ve 1,700 kg olarak tartıya geçmiş oldu. İkinci turnamız boy olarak fazla olmamasına rağmen en olarak daha belirgin bir genişliğe sahip. Turnaların ikisini de alabalık görünümünde kaşık ile yakaladık.

Son 3 avdır ısrarla Turna peşinde koşmamın karşılığını alabilmiş oldum. Ava gelmeden önce fazla ümitli olmamama karşın üstat Uğurun ısrarıma devam etmem ve mutlaka turnayı bulacağıma dair motivasyonu bu iki hırçın ufaklıkların kısmet olmasında etkisi çok oldu. Buradan kendisine de çok teşekkürler. Umarım daha nice paylaşımlarla Almanya’daki avlar konusunda sizlerle buluşabiliriz. Ava çıktığımız mekanın fotoğrafları için; http://www.flickr.com/photos/uccrow/sets/72157594481484809 linkine bakabilirsiniz.

Son düzenleme: 20 Mayıs 2008
  2. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Kocum benim tebrikler :) Azimle bekleyen, turna'yi gözünden vururmus :)

3. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler :) güzel anlatım :) güzel balıklar :)

4. blackcat

Tesekkürler Ugur Abim, valla bekledik, azimde vardi biliyorsun, gözünden burmasakta fazlasiyla mutlu olduk.. Tesekkürler tekrar..

5. blackcat

baliklari da, anlatimi da begendiginize sevindim, :) cok tesekkürler.

6. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    tebrikler çok güzel av olmuş

7. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    güzel turnalar tebrikler

8. Tebrikler eline emegine saglik paylasim icin tesekkürler.

9. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Tebrikler Deniz bey çok güzel turnalar av raporunuzda güzel olmuş rastgele

10. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    İnsanın sevdiğine, özlediğine kavuşması gibi bir an yoktur. Vuslat olmuş turnaları bulmuşsunuz, tebrikler. Daha nice avlarınızda yüzleriniz gülsün.

11. blackcat

çok teşekkürler, daha iyileri sizin olsun

çok teşekkürler Mesut Bey, o kadar uğraşı üzerine bende böyle 2 tane güzel turna alacağımı beklemiyordum valla, yozgatlı olduğum için mesajınızı görünce memleketi özlediğimi hissettirdiniz bana, Yozgat çevresinde güzel meralar vardı, umarım hala iyidir oralar...

Çok teşekkürler İbrahim Bey, yeni olduğum için sizin eski paylaşımlarınıza da bi göz atayım birazdan. Gelsenkirchenden neler varmış... İş için geçen ay sizin oradaydım, ama tabii balık hiç aklıma gelmemişti..

Aşkın Bey çok teşekkürler, umarım daha iyilerinide paylaşabiliriz :)

Rıfat Bey çok teşekkürler, gerçekten vuslat olmuştu. Turna maceralarımın çoğu Kayseriye aittir bu arada, yani asıl vuslat Kayserideki Turnalar. Şeker Fabrikasındaki gölde öğrendik turna tutmayı, çok ekmeğini yedik oranın. Hernekadar Kayserideki arkadaşlarımdan son durumları alsamda umarım meraların durumu iyidir. 3 sene öncesinde durum pek iyi değildi, aşırı ve bilinçsiz avlanma, çevre korumanın yetersizliği heryeri kurutmuştu neredeyse. Umarım daha iyiye gidiyordur..

12. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    ellerinize sağlık güzel balıklar ,maşallahhhhh

13. blackcat

Teşekkürler Ahmet Bey, darısı size inşallah..