Tatlı ve Tuzlu Su Avları (Tatsız Avlar)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Beyaz simli ve üstünde hologramlı kağıt olan güzel bir çaparim vardı. yarım saat kadar salladım, dibe kadar yokladım tık yok. Hayvan sardalye ye saldırıyor. Şakrandan açıldık dün, Çandarlı Liman inşaatının olduğu koyda yaklaşık 25 tekne vardı. Sardalyemiz yoktu. Lezzeti dersen ben beğeniyorum. Izgarada güzel oluyor. Sen yakala da geri dönerken alo de Menemen e kadar gelip alırım 3-5 kilo kolyozu:laughing:

2. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Vaay iddialısın demek. Güzeel. hihi
    İnşallah dediğin gibi olur kardeşim.
    Sonra benim çektiğim balığı görünce çayı elinden atıp "o ne öyle bu kadar büyüğü var mıymış!!" diyip koşturursun, nöbet değişimi yaparız. hihi hihi hihi

Çizme vs sorun değil artık teçhizatı çok geliştirdim bu sene, artık yok yok. ;)
    Bi semaverim eksik o da sende var nasılsa! :D :laughing:

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Kadırga burnunun oralara gitmişsiniz. Şakrandan kolyoza eşek adasının arkalarına gidiyorlar bildiğim kadarıyla. Kolyoz olmayan bir bölgede kullanmış ta olabilirsin. Ayrıca seni kandırmışlar. :p Hologramlı kağıt nedir ya!!! :p

Kırçıllı yeşille tutuyorlardı geçen sene o bölgede. Senin tekneyle gittiğin yere ben kıyıdan gittim c.tesi günü. Heryer ağ seriliyli :(

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Kolyoz olan bir bölgeydi. 25 tekne vardı diyorum. Sardalye ile avlananlar yakalıyor. Çapariciler iç çekiyordu. Evet kadırga burnunun açıkları. Bendeki çapari aslında uskumru çaparisi diye 2 yıl önce almıştım. Hedef balığımda hiç uskumru olmadı ama çantada bulunsun lazım olur diye almıştım. Ha kolyos ha uskumru. Alışveriş çılgınlığı yani:laughing:

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    İddalı olmak hafif kalır. Sigarayı bırakmamın en güçlü nedeni levrek. :D
    Avlakta dinç olabilmek için sigarayı bıraktım ben. 5,5 ay olmuş. :)

Çok sağlam gece sahtelerim var. Patlatmazlarsa, havasında denk gelirsek çok sağlam avlak ta var. Sana nal toplatacam bu sefer.
    Geçen seferin acısı hala içimde.
    10'larca kez gitmişim, 10 larca balıksız rapor yazmışım.
    Beyfendi salına salına geldi, ilk av : Trofeyi kaçırdı. Sabah suyunda 37 cm'lik aldı. 2 vuruş. Bize hava gazı. :D:D:D:D:D:D

Zaten o gün birçok şeyin kararını verdiğim gün oldu. :p :p :p

5,5 kiloya kadar gördüm. Üzerini tutarsan; vay o kadar büyüğü varmıymış derim. :D :laughing:

Şaka bi yana umarım o günkü gibi hareketli bir güne denk geliriz.
    Odun kömürü bile hazır arabada. :D
    Çaylar benden, levrek senden. :)

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:

Peki, kısmet o zaman. Aykut'ta yazmış ya, bigün beyaza, bigün yeşile vuruyormuş balık. Bizde hangisi yoksa ona vurur. :D

Tek iğne yüzdürme sardalya çok zevkli. Ben tutarsam sana getiririm. :D

Senin makina geldi mi sorunsuz? Şimdi aklıma geldi. :)

Gerçi gelse ne olacak. Benimki geldi de ne oldu? :p

661 gr'lık makinayla 200 gr'lık balık yakala. :):):)

7. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Sigarayı ben de bıraktım 5 ay oldu! :D

O avımızın sende iz bırakmasına sevindim, demek o gazla iki paşayı çektin bir ay sonrasında hihi

Dikkat et de ben gelene kadar yine bi raporunda avlağı ağzından kaçırma. :D :D :D

İnşallah kardeşim, şimdiden heyecanlandım bak, güzel bir avlakta balığın güzel bir gününe denk gelmek benim de en büyük isteğim olur.

En ufak levreğimiz böyle gelsin inşallah. ;)

8. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Makine tahminimden çok daha hızlı geldi. 8 günde! 0,35 ip misina sardım önüne 0,40 fc den 4-5 metre ekleyerek güçlü bir sırtı makinesi yaptım:thumb: Yedek kafasınıda ince misina ve şok ile uzak atışlarda kullanacağım. Pek beğenmedim açıkçası makineyi. Çin malı kalitesizliği çok belli. Belki orjinal bile değildir. 150 TL ye Shimano alivio 10000 XT-A yı sadece yedek kafası olmadığı için almadımdı pişman oldum. İnternet sitelerinde 265 TL fiyatı var. Onu da biladere alıcaz artık.

Yurtdışı alışveriş tecrübemiz oldu. Sanırım Cabelas gibi daha güvenilir orjinal ürün satan sitelere yönelmek gerek.

Tekne avında Okuma Flame 20 makineyi kullandım. Hem seri hemde hafif. Daiwa tekne makinesi değil bence.

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İnşaallah gene boş boğazlık etmem. :D
    Gerçi pek avlak yazmam ama neyse.
    Bu levrek o günkü levrek mi, yoksa başka bir levrek mi?
    Nedir bunun hikayesi? :D

Sorunsuz ve hızlı gelmesine dua et bence. :)
    Evet tekne makinası değil. :thumb:

10. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Avlak yazmıyorsun ama öyle güzel tasvir ediyorsun ki anlamayan kalmıyor. :mad: :eek:
    Levrek o günkü değil. Onun kadar bişey ama, belki biraz daha büyüktür hatta.
    Hikayeyi boşver, ilginç bir yanı yok. :eek: Güzel balık ama di mi. ;)

Görüşürüz kardeşim, kendine iyi bak.
    Haberleşelim.

11. timursen89422

timursen89422 timur

güzel rapor için teşekkürler volkan...balıkları azaldığı için değil yanlış sistemden dolayı tutamamış olabilirsiniz çünkü 40 bin alabalık kaçtığı söyleniyor sizin barajda hemen bitecek türden değil:) Alaları tutamadığına üzüldüm:( yalnız kaşıkla tutmak için biraz geç kalmışsın çünkü her geçen gün su ısındığı için balık derine yani serin suya çekiliyor onun için kaşık değil yemli avda şansınız daha fazla bizde iki hafta öncesine kadar kaşıkla sevişlerden güzel alalar alıyoduk ama bu hafta kaşıkla alan olmadı ...sistemi değiştirdik yemlik balık takıp 10-12 metreden iki kişi toplam 11 kadar alabalık aldık senin için geç sayılmaz gezer kurşunla oradaki yemlik balıklardan takıp atarsan derinliğide denk getirdinmi güzel alalar alırsın;) sizin barajla bizim baraj arasında yakınlıktan dolayı fazla ısı farkı yoktur nasibin bol olsun...(bu arada aykut kardeşim buyazıyı okursan kusura bakma hergün ziyaret etsemde aktif girmediğim için mesajı şimdi gördüm özel mesaj hakkıda vermedikleri için buradan yazıyorum inşaallah geldiğine değmiştir bahar akını fazla av vermiyor iki senedir buralar.inşaallah birlikte av yapmakta nasip olur Allah 'a emanet olun...

12. timursen89422

timursen89422 timur

DÜZELTME

tavsiyemde bi değişiklik yapayım dedim... alabalık avında göllerde kemik kurdu hariç hertürlü yemle avcılık yapılır diye biliyordum ama canlı cansız balıkla avlanmakta yasakmış tebliğleri tekrar inceleyince anladım.zararın neresinden dönersen kardır:p ... o yüzden yanlış bi tavsiye yapmayalım sen en iyisi dansöz kıvamında kıvrak solucanlar bulursan çapari şeklinde atıp uygun derinlikte güzel avlar çıkarabilirsin:) :) denemeye değer İnşaallah... gönlünce avların olması dileğiyle...

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Timur. Baraja kaçan ala sayısı hakkında birçok rakam geziyor ama en uçuk rakam senden geldi :p Bergama'da 2400 diye bir rakam duymuştum. :p

40.000 ala kaçmış ve ben içlerinden birini tutamadıysam kendimden utanırım. :p

Baraja 2 kez gittim. 2. kez gittiğimde yemli tutan bile görmedim. Balık derine kaçmış olabilir dediğin gibi. Her işte bir hayır vardır. Sonbahar da havalar soğumaya başlayınca kaşıkla tutarız. :)
    Evde doğru düzgün ala yiyen olmadı. :p
    Kimi toprak kokuyo dedi, kimi tereyağı kokuyo dedi. :confused: (Balıklar tereyağında pişti, ne kokacak ki!)

Levreği, çipurayı zorla yiyen bizimkilere gökalayı beğendiremedik. :rolleyes:

Yardım isteğin için teşekkürler, gönlünce rastgelsin. :)

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :eek: :eek: :eek: Merhaba Gürel. :eek: :p

Mesajın arada kaynamış, nasıl da atlamışım hayret, oysa çok dikkat ediyorum :eek: Neyse kusura bakma, geç olsun güç olmasın. :D

Baraj manzara olarak güzel sayılır ama ağaçlık değil.
    Bir kere tekne avı yaptık. Ben genelde, bildiğin gibi yem yönünden çeşit bulundurmayı severim. Lakin bizim Bergama'dan gittiğimiz avlar plansız olduğundan, ne bulursak onunla gidiyoruz. Sırf kolyoz tutmanın zevkini yaşamak için gopezlerden birini parçalayacaktım tekneci müsaade etmedi. :(
    Gerçi gopeze vururmuydu onu da bilmiyorum. Mercan için tiyo güzel hocam, sağol. :D:D:D Lakin tekneciler 150 tl istemeye başladılar. :eek: :rolleyes: :confused: (Yuuuuhhhhh :eek: )
    Yazlıkçılar başladılar ya gelmeye, müşteri bol. İstersen..... :rolleyes:

Bi de sabah suyu ayrı grup, akşam suyu ayrı grup. Günde 150+150 = 300 tl.

Biz boşuna tırmalıyoruz şehirde. Ver 25.000 güzel bir av teknesi yap.
    Hem sevdiğin ortamda bulun, hem geçimini sağla. :D

15. timursen89422

timursen89422 timur

levreği zor beğeniyorlarsa alabalığı beğendirmek biraz zor gerçekten:D :D şuan yemli de 10-12metre dik derinliği bulmak gerekiyor göl kamışı ile 5-6 metrede zaten yemli yakalama şansı çok az ...atçekle tutmaya alıştıktan sonra yemli pekte zevk vermiyor ...sendeki durumda aynı gibi anladığım kadarıyla:) ama yok zaman da vakit geçiriyoruz :) ... Allah'a emanet ol...

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kayınvalidemlerde balık tüketen yok. Ne zaman buzlukta yer kalmıyor balık o zaman pişiyor. Gökalaları da ben temizledim pişirdim. :p
    6 tane vardı 6 kişilik ailede 3'ünü ben yedim.
    Çok sevdiğimden değil zebil olup, israf olmasın diye. :D

İznim boyunca toprak solucanı bulup avlanabilirdim ama spin avlanmayı tercih ettim. Bizim ekipten kimse de yemliyle avlanmak istemedi.
    Sonbahara kadar bıraktım peşlerini.

Baharla birlikte levrek avlarından görüşmek üzere.
    Sizden özenip semaver aldım.
    Avlakta levrek üzerine olmasa da, keyif üzerine rakip olabilirim sizlere. :)
    Denk gelirsek bir çayımı içmeye beklerim. ;)

Sizlerde Allah'a emanet olun. :)

17. vayacon

vayacon Gürel

Aynen Volkan... şimdiye kadar harcadıklarımızla bile 4.5 mt + 10 Bg bir tekne alabilirdik kanımca. Benim hep aklımda bu tekne işi ama 1-1,5 sene sonra girebileceğim bu işlere. O zaman buralarda olursak kapını çalacağım unutma!!! Bizim gibi adamlara tekne şart. Hatta küvet olarak alıp kendim mi yapsam diye de düşünüyorum. O zaman uzun bir süreç olacak ama yapım aşaması da ayrı bir keyif bu işin.

Selamlar.

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kapımı çal, penceremi taşla. :) Yeter ki böyle işler için olsun. :D
    Küvet olayı biraz sakat gibi geldi ama bende bot işini düşünmüyor değilim.
    2 kişilik bot, küçük bir motor yeterli. Yalnız sırtı avı yapsam kafi.
    Hayırlısı bakalım.