Arkadaşlar geçen hafta Dağalası'nın ne kadar büyüyebileceği, hatta Karadenizli dostumuzun bahsettiği Dağalasının aslında yumurtlamak için tatlısuya geçiş yapmış Denizalası olabileceği şeklinde bir tartışam yaşanmıştı. Haftasonu CNR da FutureFish fuarı vardı. Temelde kültür balıkçılığı ve sektör temsilcileri ve su ürünleri fakültelerinin stantları vardı. Karadeniz Teknik Üniv su ürünleri fakültesi öğretim görevlileri ile bu konuyu konuştum: Aslında tüm tatlısu balıkları için büyüme limitinden bahsetmenin mümkün olmadığını, besin miktarı, kirliklik ve diğer etkenlere bağlı olarak değişikliklerin gözlendiğini, 200 kg ağırlığa ulaşabilen sazanların olduğunu ve hatta efsanelere konu olan hadiselerin büyük çoğunluğunun aşırı büyümüş tatlısu balıklarının olduğu görüşündeler. Dağalasına gelince, 2 yıl önce Fırtına Vadisinde 14,5 kg lık Dağalası yakalanmış, ancak jandarmanın da balıkçıyı yakalaması üzerine av karakolda sonlanmış. Bir rivayete görede balık komutanda kalmış ve balıkçı cezadan kurtulmuş. Bu bilgi geçenhaftaki görüşlerin doğruluğunu gösterirken benim kafam 200 kg lık Sazan da kaldı............