Tatlısu Kefali (Kasna) avcılığı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Mardukhan

Mardukhan Semih Tümer

Şimdi buldum o kunuyu:) başka bir yerdeymiş. Benim gittiğim yerlere hayli benziyor fakat fotoğrfaların azlığından dolayı tam olarak emin olamadım

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    O Irmak Madra dağlarından doğan bir ırmak.Sarp arazilerden geçerek birkaç kolda alarak geliyor.Yaz aylarında kristal gibi berraklaşıyor.

Sanırım bu ay sonunda büyük göçe maruz kalacak ve insanlar ellerine ne geçi,irirlerse yayın,turna kasna yada ne bulurlarsa çarpma tırıvırı gir,işeceekler.

3. Mardukhan

Mardukhan Semih Tümer

O insanlar inşallah yasal sınırlara uyarlar

4. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Hocam, 0-3 gr atarlı mı yoksa 1-11 gr atarlı mı bir kamış almalıyım?

0-3 gr atarlı olan Mitchell Privilege II UL 150 cm spin kamış. (24tkarbon'dan yapılmaymış)

1-11 gr atarlı olan Shimano Alivio BX UL 165 cm spin kamış. (XT30 + EPOXY GLASS'tan yapılmaymış)

Haftalardır kamış alacağım diye araştırıyorum, ama bir türlü karar veremedim. Shimano Alivio biraz daha cazip geliyor atarı nedeni ile çünkü bazen turnada filan kullanırım diyordum. Ama Shimano'nun alt modellerini önermiyorlar.

Siz ne derseniz onun siparişini vereceğim. Yoksa bu işin içinden çıkamayacağım.

5. Mardukhan

Mardukhan Semih Tümer

Yaklışık 15 gün öncesine kadar müthiş indirim bombardımanı vardı shimano bir indirim patlattı ardından okuma patlattı. Ben oltamı aldım o sırada 200 milyon verecekken 140 liraya geldi bana. Ben daha fazla atarlı aldım yalnız. 5-25 gr. benim aldığım.

6. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    eline koluna yüreğine saglık rastgele vedat amca :)

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Furkan

Benim sonunda emin olduğum gerçek şudur.

Karbon kamışların önemli artıları varsada,bunların illaki karbon oranı yüksek dolayısıyla fiyatıda ona göre yüksek olanları kullanılmalı,ayrıca fujilerinin ip misinaya sdayanıklı olanları seçilmelidir.

Sırf Fuji durumu bile fiyatı menfi etkiler zaten.

Yoksa illaki kırarsınız.Kırmasanız dahi tedirgin avlanırsınız.Kimi zaman sarp yerlerde asla balığı sudan dikey kesmemeniz lazım gelirken,dikine kamışınızı iyiçe bükülüp,üstelik kepçenizde yoksa kaldırdığınızda ortalama bir kg civarında bir balık dahi çırpındığında bu zarif kamışı kırar.

Ancak aynı durumun Epoxy Glass kamışlarda olmayacağını iddia ederim.

Alivio böyle oolsada onun turna avında eksik kalacağınıda söylemek gerekir.

Atarı daha yüksek boyu biraz daha uzun bir kamış turnada daha iyi olacaktır.

Dere spin kasna ve alabalık avlarında ise SavageAR Troutizimo 190 lık kamışı tavsiye ederim.

Sevgiler

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Murat teşekkürler

9. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Teşekkürler Vedat Amca, haftalardır kafama takılan soruları cevaplamış oldun.

Savagear'ın o kamışını ben de çok beğendim ama maddi olarak aşıyor beni.

Turna işini bir kenara bırakarak sadece alabalık ve kefalde kullanmaya Alivio alıyım o zaman.

Turna için yine Shimano Alivio var 270 cm'lik, onu kullanmaya devam ederim.

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tamam delikanlı bu iki takım senin için gayet uygundur.Bence başkasına gerek dahi duymayacaksın,rasgele.

Sevgiler

11. Özkan KILIÇARSLAN

Özkan KILIÇARSLAN Özkan

Favori Kamış:
    OKUMA Fina Pro 1,80
    Favori Makine:
    Daiwa Strikeforce
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Tatlı su poşeti
    Sayın üstadım balıkesir yöresinde çocukluğumda kasna avını hep canlı yemlerle yapardık. Şimdi ankara.dayım ve at-çek'e inanılmaz alıştım, uzun süredir de kasna avına çıkmamıştım. Acaba sahte yemle kasna avında hareket tarzı nasıl olmalıdır, yavaş yavaş mi yoksa bırak çek mi yaparsak daha başarılı oluruz. Şimdiden teşekkürler. Rastgele:)

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Özkan

Kasnanın av değeri olan bir balık türü haline gelmesinde Ankaralı avcıların rolü büyüktür.

Eh bende esasen Ankaralı bir avcıyım.

Rahmetli Esen Özdilli ağabeyimiz,şimdilerde geniş olarak kullanılır olan muhtelif böcek rapalalarını ilk defa getirip lanse etmiştir.

İşte Çekirge,karınca,arı,gibi sahteler bu şekilde piyasada av alanlarında boy gösterir hale gelmiştir.

Ancak bazı sahteler bunlara ilave olup kimisi dahada etkin hale gelmişlerdir.

Sayarsak,Sure Catch'in super Hopperı,keza aynı markanın Craw Fish'i gayet etkin ve iri kasna alan sahtelerdir.

Benim favorimi sorarsan,Strike-Pro'nun kurbağasını tek geçerim.
    Ayrıca Yo-zurinin Slavko Bug'larınıda çok severim.

Kasna avı gayet keyfli,aksiyonu bol,insanı tam manasıyla bir atçek ustası haline getiren bir balıktır.

İstanbul Boğazının bence en usta kıyı avcısı olan Yıldıray kardeşim geçen hafta buradaydı ve ilk defa denediği kasna avından olağanüstü keyf aldı ve aşağıda resmini yolladığım kasnanın yanısıra, gayet irilerini tuttu.

Kasna şayet sahte yakınlarına biryerlere düşerse hışımla atlar,ıskalamazsada muhakkak yakalanır.

Super Hopper,Kurbağa ve Crawfish haricindeki sahteleri suya indiği andan itibaren 1,2 saniye bekletip çekmekte fayda vardır.

Zira bu sahtelerin tabiileri suya düştüklerinde onlarda 1,2 saniye beklerler ve sonrasında kaçma hamlelerine başlarlar.

Hafif akıntının geldiği yöne çapraz ve genelde akıntının geldiği yöne atarak,akıntının getirdiğini sanmasını teminen atıp ve çekmelisin.

Akıntının bir geniş alana girdiği bölgelerde iiri kasnalar özellikle akşamüstleri kafalarını akıntının geldiği yöne çevrili beklerler.Sahte bu durumda asla arkadan gelmemelidir.Bu kasna için ürkmesine sebep bir durum olur.

İşte böyle yerlerde sahtenizi akıntının tam üstüne atıp sonrasında durgunlaştığı yere sürüklenmesinin akabinde hareketlendirirseniz illaki iiri bir tanesini yakalarsınız..

Sevgiler.

13. Özkan KILIÇARSLAN

Özkan KILIÇARSLAN Özkan

Favori Kamış:
    OKUMA Fina Pro 1,80
    Favori Makine:
    Daiwa Strikeforce
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Tatlı su poşeti
    Hocam verdiğiniz bilgiler için size çok teşekkür ederim. Sizin gibi bir ustadan alacağımız daha çok şey var. Kendinize iyi bakın. Görüşmek üzere. Rastgele...

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Birşey değil sevgili Özkan

Sevgiler

15. merve189

merve189 merve nursal

En İyi Avı:
    6.5 kg idi -- çok zordu :D
    merhaba guzel bilgiler var tnx..

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağolunuz Merve Hn.

17. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Baştan sona okudum, sayfalarca not aldım, teorik olarak hemen herşeyi çözdüm, şimdi bana verimli bir avlak bulmak kaldı üstadım. :)

Bu altın değerindeki bilgiler için sana ne kadar teşekkür etsek az...

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Mevsim olarak biraz erken daha sevgili Aykut.

Yağışlar iyice azalıp akarsular normal akışlarına ve berraklığına kavuştuğunda,üstelik sucul ve hemen yakın çevresindeki yaşam iyice hareketlendiğinde,bereketli tatlısu avlarıda başlayacaktır.

Sevgimle kal

19. köstereç

köstereç Cengiz Yalçın

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Shakspire
    En İyi Avı:
    5,5 kg aynalı sazan
    Yav Vedat abi sen var ya sen FELAKETSİN ya. Yani bir kefal avı bukadar net özetlenir. Yani hayatında hiç kefal tutmamış bir acemi bile hiç zorlanmadan yapar bu işi. ayrıca vermiş olduğun sahte yem bilgileri içinde bilahare teşekkür ederiz. Kefaller süper bizimde çocukluğumuzun balığı. Trakya bölgesi dere ve nehirlerinin, barajlarının balığı. doğal beslendiği için tadıda güzel bir balıktır. Fakat ağcılar bizi canımızdan bezdirdiler. Nerdeyse hiç iri kefal kalmadı. 10 saat atıp 3-4 tane kefal tuttukmu ayaklarımız tavana vuruyo be abi.
    bide şu tek geçerim dediğin sahte türlerinin resimlerini ayrıca bi verirsen ellerinden öperiz abicim.

Sevgi ve saygılar kıymetli abim.

20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Cengiz

Sanırım beni yeni keşfettin.Oysa ben 10 senedir böylesine platformlardayım ve herkesten fazlada benzer konular amış birisiyim.

Ama olsun,gayet hevesli olduğun görülmekte.

Trakyanın birçok yerinde avlandım.Çok alabalık tuttum çokda kasna.

Alabalık avında mepps'in önüne geçececek bir sahte henüz bulunmamış olsada,kasna avında bazı sahteler en iribalıkları illaki yakalar hale gelmiştir.

Tatlıısukefali(kasna)akıllı ve kendini iyi korur bir balıktır.Bu bakımdan bir akarsu ne kadar fazla tahrip edilsede,illaki bir yerlerinde iri kasna barındırır.

Bu kasnaları yakalamanın yolu ise asla kendini göstermeden,vaad eden yerleri anlattığım kandırıcılarla güzelece taramaktan geçer.

Özellikle sure catch'in beyaz fosforlu Super Hopperi ile bu yerleri neredeyse hava kararmak üzereyken denersen,hiç ummmadığın irilikte birkacını kandırabilirsin.

Resimleri bilahere yollmaya çalışacağım.

Sevgiler