çorum barajında tatlısu Levreği bitti şimdi levrek yeni hayat barajında büyük levrekler yakalamak istersen büyük yem kullan başka alternatif yok gibi kerevit etine de büyükleri vuruyor bu yıl 3 defa gittim ama pek zevk alamadım orada avlanmak bol bol güzel balıklar avlamak için yeni hayat barajında 2 yıl sonra gidilmeli levreklerin çoğu azman olur o zamana kadar yem potansiyeli çok fazla orada levrek iyi besleniyor
2 no mepsle o kadar balık vurduki hepside ufak .nerdeyse her atmaya vuruş aldım vuruşların %30 unda yakaladım ortalma 10cmlik balıklardı .2 tane büyük yakalayabildim . 3yada 4 no mepse geçmeyi düşünüyorum .meps çok iyi iş yapiyor.yeşil noktalı . sahte, kaşık ve sasi ile verim alamadım.sanırım avlağın yapısıylada alakalı. bulunduğu baraja ne zaman atılmış dsiden veya bilen arkadaşlardan öğrenebilirsin.mesela samsunda derbet barajıydı sanırım 2-3 kgluk levrekler yakalanabiliyormuş.
Levrek için en ideal sahte 3 numara, üzeri desensiz, gümüş renk döner kaşık, yani mepps'tir. Bu sene ki bütün başarılı perch avlarımı bu özellikteki mepps'le gerçekleştirdim. 2 numara,farklı renk ve desenler,bir çok muhtelif marka ve model rapala denemelerimin sonunda edindiğim bir tecrübe. Tavsiye ederim. Önemli olan bulunduğunuz avlakta verimli olan bölgeleri ve balığın hangi saatlerde kıyıda olduğunu çözebilmek. Rastgelsin...