Konya'da av bayilerini bir tara istersen. Ama olaki bulamadın iki numarasını almanı da tavsiye ederim. 4 numara çok büyük kalır diye düşünüyorum. Israrla 3 numarasını aramak bence en mantıklısı, çünkü daha önce de belirttiğim gibi güneş açısı henüz tam dik değil ve iki numara biraz daha küçük olduğundan daha az diikkat çekiyor. Ben Afyon'da kendi malzemecimden rahatça temin edebiliyorum.yalnız benim malzemecim kendisi de amatör balıkçı olduğu için işi bildiğinden satıyor bunları. Bu tarz malzemecileri araman menfaaatine olur. Bence Konya'da da mutlaka bulursun. Yani Favorimiz İLLAKİ 3 NUMARA
3 numara bakıyorum şimdilik internetten araştırıyorum tabiki yarın balıkçıları dolaşacağım bulduğum yerden 2 ve 3 numaralarını alacağım iki renginide bunların ucuna yem takacakmıyız iğnelerin yoksa boş mu atacağız?
Geçen gün 4 numara mepsle turnaya atalım dedik 15 cmlik levrek geldi çok şaşırdım. Bu hayvanın neye geleceği hiç belli olmuyor. Balık varsa herşeye atlıyor.Yeterki dipten gelsin atacağın şey.
Biz Karamık Gölü2nde av yaparken iğneye kırmızı ip de ekleriz; ama levreğe de etkili olabilir. Ancak takılacak ip spinner kanadının dönüşünü bozmayacak kadar az olmalı ve iğneden aşağıya çok az sarkmalıdır ki, balık tam iğneye doğru hamle edebilsin. Ama yine de levreğe çok lazım değil derim. İğnelere yem takmana gerek yok.Rastgele
Hocam, söylediklerine katılıyorum. Levreğin sağı solu belli olmaz. 3 numara aglıa long un üç çapasını da yutan 12-13 cm'lik levrekler nadir de olsa oluyor.
ben 5 no atiyorum hele o küçükler ağzına alıyor çıkarması dertli içim acıyor %90 parçalanıyor ağzı.gelirse büyük gelsin.
fladen 4 lü set aldım hepsinin en ucunda kırmızı püsküller var.:thumb: http://www.avmarketi.com/asp/product/152228/SPRO-SUPER-TROUT-CRANK-DR-30-RAPALA# bunu tavsiye ederim perchte.
KURŞUN BAĞLANACAKSA MAKSAT YA KIYIDAN ATILDIĞI İÇİN BİRAZ DAHA İLERİ ATMAK VEYA BİRAZ DAHA DERİNDEN ÇEKMEKTİR. BU İKİSİNDEN BİRİ SİZİN AMACINIZ DEĞİLSE KURŞUNDAN VAZGEÇİN. AYRICA İLLAKİ KURŞUN TAKACAKSANIZ KURŞUN MEPPS İN BAĞLANACAĞI KLİPSİN HEMEN ÜZERİNE VE KISTIRMALI (SABİT) BİR KURŞUN OLMALI Kİ ATIŞ ESNASINDA MEPPS İLE KURŞUN AYRI AĞIRLIKLARI İLE MİSİNAYI DOLANDIRMASIN, AKSİ TAKDİRDE HİÇ TAT VERMEZ MEPPS İŞİ, DOLANIR DURUR, SİZİ DE SİNİR EDER. BENİM KENDİMCE TAVSİYEM KURŞUNSUZ VE ÜÇ NUMARA MEPPS İN SİZE YETERLİ OLACAĞIDIR .KURŞUN DA İSTEMEZ ÇÜNKÜ TATLISU LEVREĞİ KAYALIK BÖLGELERDE BİLHASSA BARAJ BENTLERİNİN KAYA DOLGU İLE YAPILDIĞI YERLERDE KIYIYA PARALEL VAZİYETTE ATILAN MEPPSLERLE ÇOK YAKIN MESAFELERDE DE TUTULABİLİR. HELE HAVALAR İYİCE ISINDIKTAN SONRA (TEMMUZ GİBİ FALAN) 10 METRE SOL VEYA SAĞINIZA ATACAĞINIZ MEPPS İLE 3-5 METRE MESAFEDEN LEVREĞİ ÇOK RAHAT YAKALARSINIZ. AMA UNUTMAYIN 90 DERECELİK DİK ATIŞLAR KIYIDA ÇOĞUNDA BOŞ ATIŞ OLUR. LEVREK İLERİDE DEĞİL 3-5 METRE SAĞ VEYA SOLUNUZDA ( AMA İYİCE OTURARAK VE KENDİ GÖLGENİZİ SUYA DÜŞÜRMEDEN) AV İÇİN HAREKETSİZ BİR KAYA VEYA BİTKİ İZBESİNDE YATIP PUSUDA BEKLİYOR VAZİYETTEDİR. YAPMANIZ GEREKEN ONUN GÖREBİLECEĞİ YERLERİ DENEME ATIŞLARINDAN SONRA TESPİT EDİP SÜREKLİ O NOKTALARA ÇALIŞMAKTIR. AYRICA UNUTMADAN KURŞUN TAKMAK MEPPSLERİN KISA ÖMÜRLÜ OLMASINI SAĞLAR NİYE Mİ ÇOĞUNDA TAKILIP KOPAR DA ONDAN . PEK ÇOK MEPPSİ SUYA GÖMMÜŞ BİRİ ORAK ACEMİLİK DEMLERİMİN TECRÜBELERİNİ SİZİN DE YAŞAMANIZI İSTEMEM. BİR DE FARKLI MARKALAR BAKACAKSANIZ, MEPPSİN DÖNER KANADININ ÇELİK TELE BAĞLANDIĞI SARI TENEKEYE BENZER MUKAVEMETLİ BİR MALZEMESİ VARDIR. BU MALZEME HEM ESNEK HEM DE SAĞLAMDIR. BAŞKA MARKALARIN ÖRNEĞİN "DİSCOVERY" GİBİ BU BAĞLANTILARI SERT ÇELİK MALZEMEDEN YAPILDIĞINDAN BELİRLİ ZAMAN SONRA DÖNERKEN KIRILIR VE KANAT SUYUN İÇİNDE KAYBOLUR. BEN PEK FARKLI MARKALAR KULLANMADIM AMA MEPPS GİBİ BİR BAŞKA FRANSIZ MARKASI OLAN SAVEX CORAL MARKA TOMBUL SARI ÜZERİ KIRMIZI VE MAVİ BENEKLİ KAŞIKLARI(3 NUMARA) HEM KANAT BAĞLANTI MALZEMESİ MEPPS İN AYNISI OLMASINDAN HEM SUDAKİ DÖNÜŞ SERTLİĞİ( MEPPS KULLANMAYA BAŞLAYINCA BU SERTLİĞİ OLTADA HİSSEDERSİNİZ, SAYET MEPPS KANADI İĞNEYE, MİSİNYA DOLANMIŞSA YAHUT MEPPS BİR OT KÜMESİNİN İÇİNE DALIP ÇIKMIŞ VE KANAT BU YÜZDEN DÖNEMİYORSA BUNU O DİRENCİN KAMIŞ UCUNDA OLMAMASINDAN ANLARSINIZ) MEPPS İ ARATMAMASINDAN HEM DE FİYATLARININ MEPPS E GÖRE DAHA UYGUN OLMASINDAN DOLAYI TAVSİYEMDİR. YANİ BU İKİ MARAKA BENCE AT ÇEK TARZI AVLARIN EN İYİLERİDİR DİYEBİLİRİM. AYRICA YAZ AYLARINDA ÇOK PARLAK HAVALARDA MEPPSİN PARLAMASI BALIĞI ÜRKÜTEBİLECEK BOYUTLARA GELİR BU ZAMANLARDA (DAHA ÖNCE DE FATİH RESMİNİ KOYMUŞ) KOYU RENK RAPALALAR VE KIRMIZI 5 CM LİK SİLİKON SASİLER İŞ YAPAR.reeling
Ali güzel faydalı bilgiler paylaşıyorsun, teşekkür ederim. Yalnız büyük harfli yazılar gözü baya yoruyor. Bir de derler ki büyük harf bağırmak anlamına geliyormuş. Selamlar.
Acil yazıp çıkmam gerekliydi. Malum, branş Türkçe olunca büyük küçük harf hassasiyeti var biraz , o yüzden tamamını büyük harf yazdım. Bundan sonra söz, tamamen küçük harf yazacağım. Selamlar, sevgiler...
Söz konusu levrek olunca bir avımdan foto paylaşmak istedim 7.5 cmlik sahteye gelen velede bakın, kendinin yarsını kadar sahteye atlıyor
Serkan forumu iyice hatmetmeni öneririm... Ama kısaca özetlemek gerekirse tatlısuda ve at-çekte kullanılan sahte yemler kabaca üçe ayrılır 1-Mepps-kaşık Yalpalayarak ya da dönerek gelir. Işığı yansıtması ve rengi sayesinde balığın dikkatini çeker. Sasiden sonra en ucuz sahte yemlerdir. (6-7 TL civarında) 2- Rapala Sert yapıdadır ve "aksiyon" yaparak gelir. Kaç metreye daldığı, kaç metre uzağa atılabildiği gibi pekçok özelliği vardır. Kalitesine göre fiyatları değişir ancak ekseriyetle 15 TL ve üstündedir. En profesyonel ve pahalı sahte yemler bunlardır. 3-Sasi (silikon) Yumuşak olması dolayısıyla çok hareketli ve gerçekçi bir şekilde gelir. En ucuz ve en popüler sahte yemler bunlardır (2-3TL) ancak günümüzde Savagear gibi markaların piyasaya girmesiyle fiyatlı ve çok gerçekçi sasiler de bulunmaktadır.
Kullandığım şey bir sahte, markasını falan hatırlamıyorum fakat atıştan sonra yemin dibe yavaş yavaş düşmesini bekliyorsunuz, daha sonra çarpma yapar gibi aksiyon vererek çekiyorsunuz. Bu şekilde dibe batan (DİPTEN GELEN DEĞİL) yemler çok işe yarıyor Levrek avında, gerçi yakında yüzeye yakın yerde yüzmeye başlar veletler... reeling
Onu samsunda balikçida bulmuştum üzerinde levrek fotosu vardi fiyatta 10 tldi.hemen kaptim Aynisindan baktim ama bulamadim. Benzerleei var nette . Sanirim eskiden kalmaydi elinde.
İnternette birisiyle tanıştım, yurt dışından sahte getiriyor, kullandığı ve-veya fazladan getirdiği sahteleri satıyordu, bunuda 3-4 tl'ye almıştım , fazladan getirmişti, Sahte alışverişini zamanında hep ondan yapardım. Burada 12 tl'lik sahteleri 5 liraya satıyor. 11 liraya Strike pro f serisi satıyordu.
http://www.avmarketi.com/asp/produc...EFFZETT-MINNOW-75-MM-MAKET-BALIK-F-FIRE-SHARK iş görür mü arkadaşlar