tabıkı sazan oltayı kıracak mıs gıbı vurusu mısınayı koparcak gıbı kafa darbelerı. ve daha bırcoguButun bunlar bırlesınce doyulmaz bı zevk ortaya cıkıyor
Kesinlikle benim seçimim TURNA.. Turna yakalaması çok zevkli hele o suyun üstüne çıkıp kuyruğunun üstüne dikilmesi yokmu... Mest eder avcısını....
Tüm tatlisu baliklarinin oldugu bir suda,hedefledigim baligi tutmak,iste ben bundan haz aliyorum,yoksa benim icin turna,sazanda bir,kizil kanat veya kirmizi gözde bir,hepsini tutmanin ayri bir zevki var,onun icin oyum tüm tatlisu baliklarina...
Selim abi senin zevkinde bir ayrıymış ama gerçekten çok güzel hedeflediğin balığı tutunca ben başarabiliyorum demek harika bir duygu olsa gerek şahsen izmarit tutarak yaşadım
turna tabikide cekerken suda yılan gibi dolanısı avcısını zorlayısı ona karsı koyusu adeta kendine hayran bırakıyor
en keyiflisi sudak yerine denk gelirsem 4 dip oltasına yetişemiyorum, yem dubara, 30 luk misina, 7-8 no çapraz kısa pala iğne
yayın dedim gece sabaha kadar sabah akşama kadar gözün oltadan ayrılmaz... beklersin beklersin beklersin ama sonunda bir tane geliverir oltana 40 kg olanından vuruşu insanı suya çekecek kadar güçlü olanından dakikalar geçer hala sudan çıkarılamaz belki 1 saat boğuşursun o balıkla yormak için bu sırada adrenalin doruk yapar ruh, akıl, beden o balıkla bütünleşir. kıyıya çıkardığında o koca balığı eline alıp bir fotoğraf çektirirken dünyanın en güzel karesi yaşanır kollarındaki o ağırlıkla
Turnayı tutmayı aksiyon yönünden çok çok sevmeme rağmen sazanı yakalayabilmek için harcanan yıllara ve emeğe saygı göstermek gerektiğini düşünüyorum bu yüzden benim oyum sazanadır anket keşke çift seçenekli olsaymış ozaman turnada hak ettiğini almış olurdu
Ben Alabalik diyorum ama oyle asilinca geleninden degil kiloluk muthis mucadele verenLerinden Hele birde cekerken sudan metrelerce havaya sicrayisi cok zevkli birsey
içimizdeki balık sevdası yeni başladığından oltanın ucunda ne görürsek görelim bu bize inanılmaz bir heyecan veriyor... düşününki : bursa/keles zirvesindesiniz..sabaha karşı hava buz gibi..ateş bile fayda etmiyor bazen...tulumun içinde yatarken o tulumun içinden beni çıkarabilecek tek güç oltadaki zil sesidir.. zil sesi ve çek babam çek...o balığın geliş anında suya vururken çıkarmış olduğu ses ve kilosu hakkındaki yorumlar...bir sürü abzürt konuşmalar... ya hayal kırıklığı yada bir rekor... hayal dünyası...