Tatlu Su Levreği Mısıra geliyor mu ?

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında Senol_Temur tarafından paylaşıldı.

1. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tatli su levreği sizce hangi yemlere daha çok ilgi gösteriyor ? Mısır kullansak gelir mi ? reeling ?

2. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Tatlısu levreği etcil bir balıktır yani hişnik anlayacağın,mısır en azından hareket halindeyken,dibe batarken yada senin kesik kesik yaptığın el hareketleriyle meraktan gelirse ona birşey diyemem idk :)

3. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Gözümle görmesem inanmazdım bende ama şamandıralı 2 igneli bir takıma 2 - 3 kere tatlii su levreginin geldigin gördüm . ayrıca hiç bir hareket yada aksiyon yok beklemeli sistem :) . Kafam karıştı ondan biraz nasıl oluyor bu iş çözemedim . Birde daha önce denenmiş bir şey mi yada yapan varmı bilmiyorum kucuk balıgın kuyruk yuzgeci az onden kesilerek igneye takılıyken sudak geldi :eek: . Bu balıklar herseye geliyor herhalde ))) . Kusbasi et kullansam ne olur ? Nasıl olsa etcil balik bunlar ?

4. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Etçil metçil, ama geçen yıl ben de ekmeğe geldiğini kendi gözlerimle gördüm. Geçen yıl, sanırım Fethiye'deydi, adamlar denize akan bir ırmağa köprünün altından kurşunsuz tek kancaya ekmeği yapıştırıyor akıntıya bırakıyorlardı. Dakikasında küçük bir tatlısu levreği çekiyorlardı.

5. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Olur Muharrem neden olmasın,dünya tersine döndü zaten:) dadiğin gibi akıntıda balık ne olduğunu fazla incelemeden suyun içinde hareket eden herşeyi yem sanıyor zaten yırtıcı balıkların genlerinde var bu tabiyetidk

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Balıkların büyük çoğunlugunda merak vardır.. yaşadıkları ortamda farklı bir nesneye karşı merak oluşur ama bu merak türe göre değişir eger büyük bir cisim ise korkar . yada temkinli yaklaşır ufak bir nesne ise daha bir cesur olur .. bazı türler lokma olacak nesneleri önce hisseder(koku-renk-yanalçizgi -agız bölgesindeki duyargalar vs) sonra bir tadına bakar:) beğenirse alır..vs

et oburlar daha çok hareketli yemlere meraklıdır.. duran yeme derken şamandıralı sitemde bir solucan , az da olsa kıpırdar ve levreğe yem olarak görünür. heleki oldugu yerde aşagı yukarı oynatsanız hemen dalar.

şahit oldugum başka bir olayı anlatayım ki çok tayaşadım , akarsu içinde kışa dogru kefal avlanırken kırmızı kurt tercih eder. şamandıralı sistemde suda duragan vaziyetteki kurt bazen balıgı cezbetmez. ama kamaışın ucunu (sapı sabit kalmak şartı ile) kamçı gibi sallayarat titretirseni z misina ve şamandırada bu titreşimi alır ve titreşim yeme kadar intikal eder.. suyun içinde 1 cm lik yada 2 cm lik dalga boyu ile (diyelim) salınan kurt kefale cazip gelir ve hemen yoklar..

kefal balıgının bile hareket halindeki cisimlerin peşinden tek veya gurup halinde geldiğini çok kez görmüşümdür..

mısır konusuna gelince mısır ile perch avının yapıldıgını duymadım.. ama arkadaşın dediği şekilde salınım oldugu anda atlama davranışı göseterebilir..

denemk lazım ..:)

7. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    İsterseniz bir deneyin 20gr.kurşun ikili istavrit çaparisiyle testere balığı ne yapıyor ben denedimde:D hele gün batarken testere avlanmaya başladığında gölün kıyıları fasulye tenceresi gibi kaynamaya başladığındareeling

8. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Ben bir etle deneyecegim bakalım ona da gelecek mi bu levrekler çok merak ettim valla :) . Birde bu balık kuyrugu hakkında bir bilgi görmedim siz ne diyorsunuz ?

9. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Bilgiye ne gerek Şenol balık kuyruğu senin deneyeceğin kırmızı etten daha ala perchin hayır diyemiyeceği bir yem hemde balığın en alışkın olduklarından

10. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sadece kuyruga geliyorsa iyi :D balık ziyan etmeyede gerek kalmaz :))) . Birde su fly da kullanılan kucuk bocekleri denemek istiyorum samandirali takimla . Cunku sabit durmuyor zaten akar suda kucuk bir samandira ile atınca kursunsuz suda akıyor gidiyor belki onuda yoklamak isterler deneyince size bilgi veririm bu konuda .