bazı arkadaşların tavuk ciğeri kullandığını okudum. Tecrübe eden arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. sazan ve kefal için...
. Tatlı Su da değilde Deniz için düşünüyorum . Ben daha önce kullanmadım ama şöyle bir fikrim var, Soğan çuvalından yapacağım bir kesenin içerisine 1/2 kg civarı kanlı kanlı Tavuk ciğeri koyup avlanacağım yere bırakacağım. Kan kokusuna gelecek balıkları merak ediyorum. Umarım Levrek konusunda yardımcı olacaktır. ( işim bittiğinde torbayı geri alıp çöpe atmayı unutmayacağım tabiki)
sazan için kullanılabilir.Ancak aynı bölgedeki farklı göllerde farklı verim alınmakta olduğu göz önüne alınırsa sizin orada sonuç ne olur bilemem ..ancak denemekte fayda var
dediğin gibi kokuya balık varsa gelecektir. benim derdim ufak balıkların kolay didikleyemeyeceği bir yem kullanmak. ekmek içi takıyorum atıyorum 10 sn sonra şamandra batıp çıkıyor ne kadar ufak balık varsa saldırıyor ve ekmeği bozup iğneyi açığa çıkarıyor. 4-5 saatte 5 ekmek bitirdiğimi bilirim.
bir de şunu belirteyim her sazan mısıra atlar diye bir olay yok. kaç çeşit mısır denediysem hiç balık vurmuyor.
. Forumdaki Usta Arkadaşlarımız elbette daha iyisini bilirler ancak Bende en başarılı avlarımı bildiğimiz Gübre Solucanı ile almıştım.
. Eğer bilindik Avlaklara gidiyorsan mutlaka yol üzerinde yada avlak ta Plastik bardak içerisinde biraz gübre biraz solucan halinde bardağı 1 ytl ye satan adamlar oluyor. yada yanında kısa dipçikli bir kürek götürebilirsin, Uygun bir toprağı kazıp kendinde çıkartabilirsin.
tavuk çigeri ile buralardaki akarsularda iyi kefal yakalanıyor ama denizde sert olması ve çok kanlı olması açısından dalak denedim inanın bir defa olsun tıkladıklarını görmedim tavuk çigeri ile denizde hiç denemem olmadı ama göğsünden güzel neticeler veriyor..
Tavuk ciğerrinin kıyılarını jilet yardımıyla solucan gibi keser ve biraz güneşte kendini çekmesini beklersen iyi sonuç alırsın.
Ben tatlısu kefalinde sürekli tavuk ciğeri kullanırım üzerine başkada yem tanımam! Ama ciğerin kendini değil! takım olarak alınıyor ciğer benim yöntemim çok olumlu netice veriyor nasıl derseniz? Önce takım şeklinde(ciğer+yürek) açık olarak satılanlardan ciğer alın sonra av yerinize gidince orada ciğerleri yüreklerden ayırın, avucunuzda sıkarak ciğerleri ezin iyice lime lime olsun,o eziği oltanızı atacağınız yere yavaşça 3-4 parça şeklinde atın,aonra aynı yerde elinizin kanınıda yıkayın ve bir tahta üzerinde keskin bir bıçakla yürkleri uzunlamasına ortadan 2 ye kesin daha sonra o yarımlarıda atnı şekilde incelterek iğnede solucan gibi görünecek boyutlarda kesin ve iğnelere takın derinliği ayarlayıp önceden ciğerle yemlediğiniz noktaya oltanızı yavaşça bırakın 2 dakika sürmeden şamandıranın daldığını görürsünüz balıklar sıraya girecekler emin olun.Abartmıyorum deneme sonucu edinilen tecrübemdir.Ciğeride yem olarak taktım ama yumuşak olduğundan balık çabuk boşaltıyor yürek daha sert ve dayanıklı olduğundan iğne ile yutmak zorunda kalıyor. Rast gele...
şimdi migrosa, reale ya da kipaya et-tavuk reyonuna gitsek hazır paketlenmiş halde tavuk ciğeri alsak takım halinde mi oluyor? yani içinden yürek de çıkıyor öyle mi? (daha önce hiç almadığım için soruyorum). ben kefali ekmekiçiyle tutuyorum yanlız her 20 ekmekiçi takışımdan rahat 18 tanesini ufak balık 5-6 saniyede didekliyor. yani boşa kürek çekmek gibi birşey. 10 saatte 10-11 tane kefal tutuyorum. eğer dediğiniz gibi tavuk ciğeri yemlemede ve yüreği de iğne yemi olarak iş görürse attığımı çekerim gibime geliyor. 30 ağustos günü kefal cenneti Aksuda deneyeceğim. sonuçları görsel ve yazılı olarak paylaşırım sizinle.
Koray kardeş tavuk ciğeri yılan balığı için de mükemmel bir yemdir. Manavgat çayında bolca tecrübe edilmiştir. Rasgele