merhaba.. bizzat her sene ayvalıkta lidaki avında tek kullandığım yemdir. deli gibi saldırıyorlar, tae olması çok önemli, olmadı tuzlayıp kurutabilirsin.. diğer balık avlarında kullanmadım ama.
bende diğer yemleri bulamadığım için tatilde hep tavuk etini kullanıyorum. tazeyken gelmeyen balık yok gibi biraz uzağa atılması gerekiyor yoksa küçük balıklar tarafından hemen düşürülüyor. tuzlayıp denediğimde biraz sevmedim iğneye takarken dağılıyor. Araştırmalarımda bide şekerle yapıldığını duydum tavuğu aynı şekilde şekerliyoruz 1-2 saat gölgede bekletiyoruz jelibon gibi oluyor, iğneye takarken sorun olmuyor ve kolay kolayda düşmüyor bu tekniği alanyada yapmıştım mırmır ve karagöz vardı deli gibi saldırıyordu 4-5 adet tutmuştum ama favorim tazeyken iğneye takmanız çipura,mırmır,yengeç, karagöz ne varsa zıplıyor.. 2 hafta önce bodrumda kıyıkışlacıkta ilk atmada mavi yengeç tuttum 2. atmada çipura geldi. sonra netten aldığım olta kırıldı küfür ede ede yazlığa gittim
Bereketli bir merada süper yem olur. Fiyat-Performans açısından tercihlerimde bir numaradır tavuk eti. Taze olmak şartıyla..