Tavuk göğsü sertleşmedi

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında delici09 tarafından paylaşıldı.

1. ozdemirfa

ozdemirfa Fatih

tuzladım sonra da buzladım hatta biraz da istavrit ve teke rendelenmiş sosa yatırarak beklettim (bir forumda gördüğüm tavsiye üzerine). ama sonuç olarak balık vurmadı bile...:( ek olarak olta denizde uzun süre kalınca tüm o kurutma sireci tersine dönüyor ve yem yumuşuyor. Deniz hayvanı denizden çıknalarla tutmak en iyisi herhalde ama bir de şu boru kurdu vb. bu kadar pahalı satmasalar...

2. speed0972

speed0972 Kadir

yaklaşık yarım kilo..yani tabak halinde ikişer adet satılan tavuk göğsü için verdim tarifi...Zaten zamanla göz kararı olarak uzmanlaşıyorsunuz.....:)

3. Universal

Universal Gökhan

Evet Hocam tavuk göğsünü bugün aldım kare kutuda dediğiniz gibi tam yarım kilo içinde üç parça var.Sabah olduğunda ilk işim hazırlamak olacak. Estağfirullah Hocam Sizin uzmanlığınızın yanında bizimki ne kadar olur ki, çok teşekkür ederim sağolun Hocam. :)

4. delici09

delici09 Kaan

tamamda ustad bizim evde balkon birleşik kapalı yani ve evin içi güneş almıyor ne yapabilirim güneşte durmasa açıkda dursa olmaz mı ?

5. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Olur, olur hiç merak etme, ben mutfakta masanın üzerinde tepsiye serilmiş gazete kâğıdı üzerinde bekletiyorum güneşin G sini bile görmüyor, gazete salınan suyu emiyor, 1-2 saat beklettinmi işlem tamam iki yüzüde çevirip su salmasına yardımcı olun, ondan sonra dolaba koyabilirsiniz, balıktan her dönüşten sonra buzluğa koyabilirsiniz, bitene kadar uzun süre kullanabilirsiniz... :)

6. hangover

hangover oktay

şimdi benim anlamadığım şey bu işlemleri yapabilmemiz için tavuk göğsünü ne kadar büyüklüklerde kesmemiz gerektiği. 2.si sanırım buzdolabı olayının esprisi yemi muhafaza etmemiz için. yani karışımı yapıp güneş bulursak güneşte yoksa oda ortamında yapabiliyoruz ??

benim avlanabildiğim yerlerde sahilleri köstebek yuvasına çevirdim kum kurdu bulamadım, sülünez izi aradım oda yok, canlı yem satan bulmak ne mümkün zaten. buzamana kadar tutabildiğim tek şey istavrit :/ . tatlı suda sorunum yokta şu deniz olayını çözemedim. bu tavukgöğsüyle karacabey taraflarında avlanabilirmiyim sizce?

7. toruga

toruga tolga

Favori Kamış:
    Safina X Spin 2.70m 10-35gr
    Favori Makine:
    Spro Hardliner
    En İyi Avı:
    aral 2.550gr
    Tuzu fazla koymuşum,uzun sürede bekleyince kupkuru oldu,iğneye takarken dağıldı.Birde şekerli tarifi uygulayacağım.

8. carsisamet

carsisamet samet

hangi balık için tavuk kullanlıyor acaba

9. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    İstavrit, mezgit, zargana, izmarit, pisi, birde kısmetin denk getirebileceği balıklar, geçmiş teki bir zamanda lüfer bile geldiği oldu, kısmet işi başka tabi... RAST GELE... :)

10. toruga

toruga tolga

Favori Kamış:
    Safina X Spin 2.70m 10-35gr
    Favori Makine:
    Spro Hardliner
    En İyi Avı:
    aral 2.550gr
    Balık aç oldu mu her şeye geliyor,doğru yer doğru zaman bulunup ve boooolca şans meleğin varsa iş tamam.