Mezgit ve çok verimli olmasa da izmarit... Ciğeri midyeyle karıştırıp kokusunu çektirirseniz daha iyi iş yapıyor.
tuzlanmış tavuk eti Akdenizde hemen her balıkta iş yapıyor. Ben genelde kıyıdan avlanırım. Daima tavuk kullanırım. Başka yemlerin yanısıra mutlaka bulunduruyorum yanmda. Hemen her balık atlıyor.
Antalya'da tuzlanıp gölgede kurutulmuş tavuk göğsüne her türlü balık saldırıyor. Bir arkadaşım tavuk ciğeri ve taşlıklarını da denedi(sert diye) ama randımanı çok düşüktü
zargana... ince uzun olarak kesilen tavuk göğsü,toplu zargana takımında iyi iş yapıyor.sürekli at-çek yapmanıza da gerek yok.attığınız yerde bekletebiliyorsunuz.müthiş iş yapıyor.
tavuk göğsüne her balık atlar ancak (mezgit hariç) yemin şekli de önemli , zargana'ya atarken yemin iğnenin altında kalan kısmını makas ile ince ince püskül gibi şekil verdiğimde çok daha itibar gördüğünü söyleyebilirim,
birde köpekbalıkları tavuk yemiyor. belgeselde izlemiştim dalgıçlar deney amaçlı büyük köpey balıklarına önce balık verdiler bunu kapışan köpekbalıkları tavuk verildiğinde merakla alıp tadına baktıktan sonra tavuğu bırakıyorlardı, yemiyorlardı.
her halde su ürünü olmadığı için yememiştir köpek balığı köpek balığını yediğini belgeselde gördüm şaştım kaldım aynı türden ama yiyior aynı turna gibi turnalarda kendinden küçükleri yiyiyor yoksa başka tür balıkları yiyipde onları yemeseler doğanın dengesi bozulur bize yakalayacak balık deil sonunda hepsi bitince balıkların onlarda yiyecek bişi bulamdığında ölür haralde bilemiyorum ama galiba görüşlerime göre ölürler
kardeş akdenizde bu baya bir iş yapıyor.. mesela karides anında biterken bu tavuk göğsü denilen meret dayanıklı.. nacizane benim avladıklarım.. karagöz mırmır çupra kefal ali bereket sokar gibi...
tavuk göğsünü Solucan şeklinde doğranmış ve kurutulmuş tercih ediniz iyi çalışıyor hem didikleyen balıkların tasmalamaya kadar yemi götürmesine de olanak vermiyor.
Aylin bizim burdaki balıklar rejimde olduğu için tuz kullanmıyorlar .Ama tavuk göğsü kullanarak istavrit ve izmarit alınabiliyor.