Teblig 2/2 icerisinde bir madde hakkinda bilgi istiyorum

Konu, 'Tebliğler' kısmında unique tarafından paylaşıldı.

1. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Yani al kahvaden 3 kişi at oltayı. Teknedekilerin niteliğinin bir önemi yok. Tam bir komedi mi trajedi mi?

2. simendifer

simendifer Sennur

Hem komedi hem trajedi. Yine de keşke en büyük sorunumuz bu olsa demekten de kendimi alamıyorum.

3. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Tekne ve kahvehanede bir yana, olta attiginiz yerde 4-5 kisi varsa ve etrafinizda toplanirsa gene 96 igneli 16 takim olta kullanabilirsiniz demektir.

Hele birde fotograf cektirip, siteye rapor diye koyarsaniz tam olur :p :D :D

4. yaşar kaptan

yaşar kaptan yaşar şengül

En İyi Avı:
    mordoğanda sırtı ile 4,7 kilo levrek
    sanırım soruma yeterince cevap buldum..konuya ilgi gösterip açıklama yapan bütün arkadaşlara teşekkür ederim...

5. cografyacı

cografyacı İrfan Taner UÇAN

Favori Kamış:
    AlbaStar Nature 2780/350 kamış
    Favori Makine:
    Remikson Cardinal 60 makina
    En İyi Avı:
    Aslında çok düşününce anladım ki en büyük balığı yakalayamadım.
    (4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez.

Simdi bu maddede toplam olta ve igne sayisindan bahsediliyor ama benim anlayamadigim ise 2 olta atarsam ve lufer icin hirsiz igneli takim yaparsam ve bu takimda 3 igne olur 2 oltadaki toplam igne sayim 6 mi olur?

Yoksa igneler takim halinde tek bir ignemi sayilir ?? yada tek oltadaki 3 igne sayisina gore 4 oltadaki toplam igne 12 den fazlami olamaz?

Tebliğin açıklamalar kısmında;
    n) Yapay yem: Tüy ve iplikten yapılan sinekler, bir veya daha çok uçlu iğne ile donatılmış yumuşak plastik yemler, muhtelif kaşıklar, döner kanatlı yemler gibi çeşitli şekillerde ve renkteki yemleri, (Her bir yapay yem, üzerindeki tüm donanımlarıyla 1 olta iğnesi eşdeğeri olarak değerlendirilir) deniyor. Bunu dikkate alınca tek balık yakalama düzeneğini tek olta iğnesi kabul edebiliriz herhalde.

6. simendifer

simendifer Sennur

Evet dediğiniz doğrudur. Daha önce yine bu konuda geçen bir mesajda açıklamıştım, dilerseniz bir göz atabilirsiniz.

http://www.balikavi.net/forum/showpost.php?p=550811&postcount=8

7. cografyacı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim. Okuldaki işlerimizin yoğunluğundan siteye arasıra, o da sadece gece yarısına doğru girebiliyorum. Gözden kaçırmış olabilirim.

8. cografyacı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aslında olta atılırken değilde, çekilirken denetim yapılsa sayı sınırlaması getirilen bir balıktan (mesela kalkan 2 adet) 3-6 arası balık yakalandığı belirlenirse o kişiler için trajedi olur da...:D denetim gerektiği gibi yapılıyorsa:rolleyes: