Tek Balıklı Av Raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında sever tarafından paylaşıldı.

1. sever

sever ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop Rb
    Sabah 10 ile 11 arası havanın güzelliğini değerlendirmek için akarsuya gittim.İlk balığı erken alınca ve limit üstü olduğunu görünce alıkoydum devamı gelir diye ancak birkaç vuruştan başka birşey olmadı:) .Vaktim kısıtlıydı.Geçen bir saatin sonunda eğer balık hayatta olsaydı iade edecektim ancak geç kalmıştım.(sürenin nasıl geçtiğini anlamadım):) .Aslında avı zevkli olduğu için kefale çıkmıştım ancak oltaya bu arkadaş takıldı.Heryerde alabalık sazan yayın v.s çıkar bizim ırmakta da bolca bundan var.Herkese iyi günler dilerim.
    [​IMG][/url][/IMG]
    [​IMG][/url][/IMG]
    [​IMG][/url][/IMG]
    [​IMG][/url][/IMG]

2. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    tebrikler Onur kardeşim.

Ben tutuğunuz balığın ismini "bekir" diye bilirim, avını da pek severim... :) etinin de güzel olduğunu söylerler... şans kısmet bekir den yanaymış nasıp... bir dahaki avlara istediğiniz olur umarım.

paylaşım için teşekkurler...

rastgele...

3. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Her ikinizide bilgilendirmekte fayda var sanırım.Bıyıklı,bekir,tekir,kumyaran,çay balığı vs. gibi isimleri olan balığın avı 15 mart-15 haziran (ankara-amasya bölgeleri) tarihinde yasak!!!sebebi ???üreme !!!mevsiminde olmaları.bu tarihler arasında avı serbest olan türler,turna ,levrek,sudak(1 nisanda!!! açılır)ve alabalıkla sınırlı.Bunların dışında ,çay balığı,dere balığı,göl balığı,gölet balığı,baraj balığı(her ne çıkıyorsa sudan) yasak...
    AVLARINIZI KURALLARA UYARAK YAPMANIZ TEMENNİSİYLE RAST GELSİN...

4. Querorz

Querorz Fatih

Fatih Abi Levrek ve Sudak da yasak. 1 Mayıs'da kalkıyor av yasağı bu 2 türün.

Kaynak : http://www.avmarketi.net/amator_balikcilik_sirkuleri

5. sever

sever ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop Rb
    Ben bu avı yaparken akarsuda avlanmanın serbest olduğunu düşünerek yaptım.Balığın sabit bir ismi yokken yörelere göre sürekli isim değiştiren bir balıkken ben onun av yasağı tarihini nereden bilebilirdim.Normalde av yasaklarına uyarım.Mesela yakınımdaki baraja gitmedim.Sebep??Av yasağı.Yasaklara uymasam giderdim.Ama gitmedim.Sebep??Üreme mevsimi diye.Tırıvırıymış ağ mış onlarla da zaten işim olmaz.Ama ben yine diyorum.Akarsu avları 12 ay serbest olduğu için oradaydım.Bilgilendirmeniz için sağolun.

6. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Öğrenmiş oldun Onur kardeşim. Akarsularda sadece kefal balığı 12 ay boyunca serbesttir. Senin yakaladığına biz Ankarada bekir deriz. Orjinal ve tebliğdeki ismide şiraz balığıdır. Bu balığın yasak sezonu 15 mart-15 hazirandır. Bundan sonraki avlarında daha dikkatli olursun :)

Tebliğide baştan sona okuyun yahu :D :D

7. sever

sever ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop Rb
    Ahmet abi vallaha bilsem yapmazdım.Bundan sonra kefale devam:).Bu arada senin strike pro beyazı deneyecem :)

8. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    doğru,115 mart-30 nisan arası yasakmış.Şimdilik çevre avlaklarımda bu iki zararlı tür yok,avını da yapmadığımdan aklımda yanlış kalmış:)
    Ahmet,bekir (tekir-bekir den gelir karışık noktalı ya çok karışık anlamında) yani genel adıyla bıyıklı balık çeşitleri barbus cinsi (ankara civarındakiler barbus plebejus) balıklardır.Siraz capoeta cinsi bir balıktır.RENGİ BIYIKLI GİBİ ,İNCE PULLU,KEFAL GİBİ GÖVDELİ,AĞZI AŞŞAĞI DOĞRU AMA BIYIKLARI ÇOK KÜÇÜK,KAFASININ ÜSTTEN GÖRÜNÜMÜ BIYIKLI GİBİ KONİK OLMAYIP,KEFAL GİBİDİR.Senin avlandığın derelerde sirazda bol ama ,senin farkına varman imkansız:( ,çünkü oltaya gelmezler pek,ama tırıvırıcı ve serpmecilerin yakından tanıdığı bir balıktır:) .İçi bıyıklıdan farklı olarak siyah zarla kaplıdır.

9. sever

sever ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop Rb
    Fatih Abi bu balığın tebliğdeki ismi ya da latince ismi ne o zaman bir bilgin var mı?

10. Querorz

Querorz Fatih

Barbus Barbus

11. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    tebliğde her balık tek tek belirtilmiyor,belli başlı balıkları yazıp,diğer balıkları DİĞER TÜRLER Başlığıyla sunuyorlar.Diğerleri içinde bıyıklıda var,kızılkanatta ,inci balığı vs.de.
    Diğer türler ,boy limitleri belirtilmesede,zaman yasaklarına tabi balık çeşitleridir ve 5 kilo günlük avlanma izni vardır.:)
    senin bıyıklı bu sıra yumurta topluyor,mayısın sonu-haziran ortası arasında havyar atar.HEM BIYIKLININ,HEMDE SİRAZIN HAVYARI ASLA YENMEZ,MÜTHİŞ KARIN AĞRISI VE İSHAL YAPAR,ZEHİRLER(öldürmez ama) adamı.Hani denk gelirse diye söylüyorum:)

12. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

Şimdi sinirlenmekte haklı oldugumu düşünüyorum o balıgı en amatörünede göstersen anlar havyarlı oldugunu görmuyomusun karnını :( . Bekir balıgının karnı o halde olmaz uzun vucudu eşit olur her yerine. birdaha yapmamanı temelli ederım . zira dün bir haber okudum akarsuda balık tutmus adamlar tiriviri ıle ama olta tiriviri fark yapmaz bu ayda , 60 kısıye 90 Bin TL ceza . evine Hacız gelır ödıyemezsın o derece uyarayımda ben :)

13. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Avlandığım bir avlakta karnıkara diyorlar abicim. Demekki şiraz o balıktır.

14. sever

sever ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop Rb
    Yahu kardeşim ben zaten bidaha yapacağım demiyorum ki.Sen resmen beni tırıvırıyla avlanan bilerek havyarlı balık alan ya da yavru balık büyük balık demeden ne bulduysa alıp eve götüren biri mi sandın.İnsanlık hali hata yaptım diyorum.Zaten bir kere mantık var.Ben bunun yasak olduğunu bilsem buraya rapor diye koyar mıyım sence?Herkesten özür diliyorum.