Tek başıma denizde olmak ve Torikler 21 Şubat 2012 Sivrice

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Teşekkürler Eser kardeşin inşallah sizlere de torikler rast gelirler bizler de sizlerin avlarınızı okuruz sevgiler hoşça kal.:) :) :)

2. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    :) :) :) Teşekkürler sevgili Hakan sana da rast gele hoşça kal.:) :) :)

3. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Ercan kardeşim, sana da bol balıklı avlar dilerim sevgiler hoşça kal.:) :) :)

4. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Teşekkürler Murat kardeşim sana da rast gelsin sevgiler hoşça kal.:) :) :)

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Okan kardeşim ben de sizlerle beraber olduğum için çok mutluyum allah bu güzel paylaşımlarımızı devam ettirsin, saygı ve sevgi olan yerde başarı olur, inşallah sizlere de rast gelirler sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

6. shero

shero SEREF KOCADÖLÜ

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano
    çok fazla giremediğim forumlarda bir dolaşayım dedim, ne iyi yapmışım sayende kendimi ikinci evim gördüğüm Sivrice de hissetim :) yazdıklarını okurken dedim eyvah Orhan abinin parmaklar bu gidişle kopacak, sonra Karagümrüklü toprağım olduğun geldi aklıma tamam dedim torik falan vız gelir bize :))) ellerine yüreğine sağlık, Allah seni denizlerden ayırmasın, sağlık ve sıhhat versin. bu arada yanlızım demişsin? ne oldu martı partnerler binmiyormu tentenin üzerine :)))
    ellerinden öperim herkese selamlar.

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Muhsin kardeşim güzel övgüleriniz benim gibi yaşlı bir balıkçıyı gençleştiriyor çok teşekkürler sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Önder kardeşim denize olan sevgimiz dediğin gibi bam başka denizden biraz ayrı kalınca çok özlüyoruz tabi torikleri de çok özledim bu arada sizleri de çok özledim sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

İşte bu güzel yazı bana hayat verir, bunun yansıması evimdeki bütün sevdiklerimden başlar, komşularım, arkadaşlarım, akraba ve dostlarıma yansır, herkesi daha çok sevmeye ve saymaya başlarım ve bana sarfedilmiş bu güzel övgüleri çok korumamın gerekli olduğunu düşünürüm, bundan sonra her hareketime her yazdığım kelimeye veya cümleye daha çok dikkat etme luzumunu hissederim bu bana verilmiş bir ödül bu ödül para pul ile ölçülmeyecek bir değerdedir, bu çok büyük bir zenginliktir, artık ben çok zengin bir kişiyim.:) :) :)

Çok teşekkürler sevgili Ercan, inşallah seninle de sahşen tanışma fırsatı bulurum, dediğin gibi amatör balıkçılıkta tecrübe çok önemli bir rol oynuyor
    gerçi tecrübe hayatın her katmanında çok işe yarıyor, bana göre İstanbul'da doğmam Eski bir semt olan Fatih Karagümrük'te büymem oranın kendine has , (Şimdileri artık zor rastladığımız,) sevgi, saygı ve hoş görü kuralların semtin her tarafında yaşadığımız çok değerli bir semt kültürünü bizlere öğretmiş ve bu tecrübeyi hayat boyu her zaman bizlere kullanma şansını vermiştir, sonraları İsviçre'ye işçi olarak gittim oranın gelenek ve göreneklerini de genç yaşlarımda öğrenme şansına sahip oldum, bir birlerine çok saygılı ve çok dürüst inşanlar gördüm hatta birisiyle arkadaş oldum o benim kız arkadaşımdı onunla da 35 sene evvel evlendim o kültürün de benim hayatımda çok önemi olduğunu ve o ülkede çok değişik tecrübeler edindiğinide söyleyebilirim, sonraları Türkiye'de sanayici olmam ile Ankara sanayi odasında çok güzel arkadaşlarım oldu bu uzun süren ticaret hayatımda bana gene çok tecrübeler verdi, en sonunda emeklilik hayatımız başladı, Sivrice'ye geldik bir de tekne alarak amatör balıkçılığa başladık ilk baştalar tutuğum balıkları hep kaçırırdım sonraları daha çok dikkat etmeye ve daha çok öğrenmeye başladık artık balık tutmayı öğrenmiştim hele tekne ile sırtı avlarında artık çok balıklar yakalayabiliyordum bu arada gene kaçırdığım balılar kopan misinalarım oluyordu bu hatalardan her defasında dersler çıkararak aynı hataları yapmamaya çalıştım, her hata beni daha çok tecrübeli yapıyordu artık her denize açıldığımda çoğu zaman balıksız dönmezdim her limana geldiğimde arababı kahvenin önüne çektiğimde arabanın bagajı açılır o gün tutuğum balıklara bakılırdı, işte bu konudada zamanla çok tecrübeli oldum, sonra internete yazmaya başladık ilk baştalar biraz bocalandım sonra burada da zamanla çok daha tecrübe sahibi oldum,
    sizler gibi çok değerli arkadaşlar, kardeşler ve dostlarla tanıştım, yazılarımı yazarken sadece kendi yapmış olduğum avım hakkında yazmayı kendime bir kural saydım, bu konuda da çok tecrübe sahibi oldum hatta geçenlerde kendim bir karar aldım çok büyük bir yemin ettim bu alemde bu ortamda ne olursa olsun kimseye bir tek kelime bile kötü laf yazmamaya karar verdim eğer öyle bir durum olursa susmayı tercih edeceğim, işte insan her geçen gün yeni tecrübeler ediniyor, sevgili Ercan deniz bugün biraz fırtınalı pencereden bakıyorum, çok sert bir poyraz var ben de bundan faydalanarak seninle güzel bir söyleşi yaptım,:) kendimi biraz olsun anlattım çok mutlu oldum,:) sizleri amatör balıkçı kardeşlerimi arkadaşlarımı çok seviyorum iyiki varsınız insan sizlerle huzur buluyor.:) :) :) sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sana da güzel avlar dilerim sevgiler hoşça kal Murat kardeşim.:) :) :)

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Teşekkürler sevgili Ali kardeşim işte Sivrice ve güzel sevgi ve saygı dolu inşanları ile dünyanın en güzel köşelerinden biri, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

Sivrice canım Sivricem benim,:) 26 Haziran 2011 Sivrice.
    Sivrice yurdumuzun ender köşelerinden bir yeri, İnsanlarının iyiliği, doğasının güzelliği, denizinin temizliği ve balıklarının bolluğu ile bakirlğini taa bu zamanlara kadar koruyan, sessizliği ve güzelliği ile eşiz bir balıkçı koyu.:)

Burada Turizimle, balıkçılıkla, Zeytincilik, zeytinyağcılık, hayvancılık , taşçılık (Taş ustalığı) halıcık, balcılık ile uğraşılır,:) börekleri, baklavası ve yöresel yemekleri çok lezizdir, her otelde veya pansiyonda otlu gözleme yaparlar, tabi her çeşit taze günlük balığı bulmanız mümkün, tabi buranın en meşhur balığından kılıç şiş yemeden olmaz, buranın balıkçılarının en büyük özelliklerinden biri, Kılıç balığı avlamaktır, burada çok büyük kılıç ve orkinoz balıkları gece ay karanlığında yüzen ağ tabir ettikleri ağlarla tutulur, balıkçılar taa çocukken kılıç balığı tutmasını öğrenirler ve babalarının izinden yürürler, şimdi bu Sivrice dadaları (Gençlerleri)artık birer usta kaptan ve kılıç avcılarıdır.:)
    Otellerde ve pansiyonlarda çok ucuz olarak kalabilir, balığa cıkmak isterseniz, çok tecrübeli ve buranın denizini ve balık meralarını bilen, usta kaptanlarla günlük olarak balığa çıkabilir, Çapari yapabilir, mercan avlayabilir, sırtı veya jig ile Torik, palamut, sinarit, barakuda , akya tutabilirsiniz, bu arada tuttuğunuz balıkları teknede hemen tava yapıp sizlere sunarlar buda başka bir güzel anı olarak kalır, fiatlar gayet normaldir, bu avlardan çok zevk alacağınızı tahmin ediyorum.Kıyıdan balık avlamak isteyenler için tam bir avlak yeridir, Kuzey egeye mahsuz her türlü kıyı balıklarının avcılığını yapabilirsiniz.
    Oteller ve pansiyonları işleten kişiler bizlerin kardeşleri, arkadaşları en yakın dostlarımızdır, çoluk çocuğumuzu gözümüz arkada kalmadan bu ailelere teslim edebilir, Tekne ile denizde balık avına ailece çıkılabilir.Sivrice'den çeşitli görüntüler, artık bundan sonra yorum sizlerin.:)

Conta kaptan sizleri bekliyor. 0543 665 94 73

Tatil için gittiğim Assos da 3 gün Sivrice den tekneyle çıkma şansım oldu.
    Yardımlarını esirgemeyen Orhan Küçükbiçmen Üstadımıza ve Mustafa Amca ya (conta kaptan) bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

İlk gün, daha önceden Mustafa amcayla konuştuğumuz üzere sabah 06:30 da Sivrice de buluştuk.bir gün önceden küçükkuyu dan sülünüzleri aldım. Sahteler kaşıklar hepsi tam takım.Orhan Amca işleri nedeniyle bize katılamadı.

Tekneyi çalıştırıp rastgele diyerek başladık.

Ben pelicanın kaşığını bağladım,(kurşun ve fırdöndü kullanmadan) Mustafa amca yeşil youzuri tobimaruyu bağladı.başladık sırtıya.

Çok geçmeden ilk vuruşu aldım.kısa bir mücadeleden sonra günün ilk misafiri,ilk akyamız teknede.
    Peşinden bir vuruş daha aldım.. Bu sefer melanur hemde oldukça iri.

Peşinden bir vuruş daha.ikinci melanuru da aldım tekneye.
    Mustafa amcada hala vuruş yok.çantadan yedek kaşığı çıkardım.Mustafa amca takımı toplayıp youzuri yi çıkardı. Kaşığı taktı.(bütçem yettikçe bu tip malzemeleri yedekli almaya çalışıyorum.bunun ödülünüde almış oldum.
    Sonuç mükemmel.Mustafa amca kısa süre içinde 2 tane daha akya aldı.

Daha sonra sırtıyı bırakıp mercana başladık. Fena sayılmayacak kadar mercan yakaladık.yemimiz sülünezdi.çıkan hanoslar yine Orhan amcanın martısına yemek oldu.
    Dönüşte yine sırtı yaparak avımızı tamamladık. Bu kadar çeşit av yaptık. Nerede kaldı bu baracüda niye atlamadı oltamıza derken günün sonunda Mustafa amcanın teknenin dibine kadar getirdiği baracüda son anda kurtuldu.çok iri değildi. Ama 50 cm den fazlaydı.

Mükemmel bir havada mükemmel bir gün geçirdik. Sivrice gerçekten harika bir yer.çıktığımız diğer günlerde yine çok bereketli avlar yaptık.en kısa sürede onlarıda paylaşacağım.

Sizleri Sivrice ve avımıza ait fotolarla baş başa bırakıyorum.

Conta Mustafa kaptan. 0543 665 94 73

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Hasan benim yapmış olduğum avımı beğendiğin için ben de çok mutlu oldum,:) :) :) Ben de sana her zaman güzel ve bereketli balık avları dilerim sevgiler selamlar hoşça kal.:) :) :)

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Şeref kardeşim dediğin gibi ben Karagümrük semtinin bir çocuğuyum sen de bizim karşı tepenin Topkapı'nın çocuğusun esasında aynı toprağın ve aynı kültürün çocuklarıyız, seni ben de çok özledim inşallah tekrar geldiğinde seninle daha fazla beraber olmak isterim.
    Sevgili Şeref kardeşim Sivrice senin de dediğin gibi gerçekten çok güzel cennet gibi bir yer, ben de burada yaşadığım için çok mutluyum, burada yaşarken sanki dünya ile ilişkimi kesiyorum, havaların güzel gittiği zaman denizime çıkıyorum balığımı tutuyorum sevdiğim dostlarım ile akşam çilingir soframızı kuruyoruz ve çok güzel bir emeklilik geçiriyoruz, ben artık kendi hayatımı yaşamak istiyorum ve yaşıyorumda, sana da gönlündeki hayatı yaşamanı dilerim en kısa zamanda seni Sivrice'mizde görmek isteriz sevgiler hoşça kal.:) :) :)

14. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    sevgili orhan abi şimdi iş yerinde stresli bir işten sonra nasıl rahatlarım diye düşünürken fotografların içinde adeta alis harikalar diyarı misali bir masal dünyasında gezdim ne tasa ne dert kaldı,aynı kelimeleri vedat ağbi içinde zikretmiştim sizler adeta geçmişin beyaz gölge dizisindeki koç reeves misali basketbol nasıl patlama yaptıysa gösterdiğiniz örnek davranış ve yüklendiğiniz önemli misyonla gençlere bu sporu sevdiriyor abuk sabuk kahve köşelerinde iddaa peşinde koşturacaklarına deniz kenarında balık tutup temiz hava almalarını sağlıyorsunuz.
    bence sizleri ayakta alkışlamak lazım günümüz çabuk tüketen toplumların karabasanı olan tatminsizlik duygularını körleyen bu hobileri insanlara aşılamak bence misyon işidir,saygılarımla..:) :)

15. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    bir ekleme daha yapmak gereği duydum vallahi bravo herkezi tektek cevaplamak nezaketini göstermişsiniz,helal olsun.:thumb:

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Bu güzel yorumların ve övgülerin için sana çok teşekkür ederim İskender kardeşim.:) :) :)

Denizde huzur buluyorm,:)
    Balık tutarken heyecan ve zevk alıyorum,:)
    Sizlerle paylaşmaktan cok mutlu oluyorum,:) :) :)
    Sevgiler hoşçakalın.:) :) :)

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler İskenden kardeşim işte bizim emekliliğimiz böyle geçiyor, sizlerle patlaşmak gerçekten çok güzel hele her zaman zevgi ve saygı içersinde olması çok daha güzel sevgiler hoşça kal.:) :) :)

18. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Orhan Abi tek kelimeyle harika emeğinize sağlık.

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Selkçuk kardeşim bu avımı beğendiğin için çok memnun oldun ben de sizlere gönlünüzdeki balıkları avlamanızı dilerim,:) :) :)
    Tekirdağ'a selamlar, sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

20. superalli

superalli Ali DİNÇ

Orhan Amca teşekkürler bu yıl kısmet olursa arkadaşlarımı ikna edebilirsem botumuzu motorumuzu alıp gelicez 1 hafta kalıcaz. Acaba Temmuz ayında yer bulabilirmiyiz pansiyonlarda. Yada Bu aylardan yer mi ayırtmak gereklidir. Fazla oluyorum galiba ama kusuruma bakmayın artık başka bilgi alabileceğimiz pek kimse de yok en meşhurları sizlersiniz bu güzel yerin :))