Sevgili Aret kardeşim, inşallah bu avı Sivrice'dede devam ettirirsin, akşamları kıyıdan mutlaka sargoza denersin. Sevgiler hoşça kal.
sevgili aret güzel balık geşmiş.hatrı sayılır boyda tebrikler. şu şamandıralı kıstırma kurşunlu takımın detayını açarsan memnun olurum. biz egede karagöze ve sargoza şamandıralı ava alışık değiliz.bir de dip yapısı nasıl dı. sevgiler.
Aret avda disiplini bozmaz. Lüfere atiyoruz ben ikinci kamisi da açip suya yollamadan birinciye hiç bakmam. Aret o isi gözünü birinci kamistan saniye ayirmadan yapiyor
Aret maaşallah turnayı gözünden vurmuşsun Sabrın sonu selamettir, inşallah her avınız zevkli,muhabbetli ve bereketli olur tekrar tebrikler
Aretcim super bilgiler, super bir paylasim... Karagozunde cok guzel....Keyifle okudum, sayende avina ortak oldum. Cok tesekkurler. Daha nicelerine rast gelsin... Saglicakla kal.
Üstat tebrikler, yine harika bir balık Fakat sormak istediğim bir soru var; bu balık şimdi sargoz mu oluyor? karagöz mü? Yoksa sargoz bir çeşit karagöz türü müdür?
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=48207 Aradiginiz bilgileri burda cok genis olarak bulabilirsiniz.
Bankayı soyduk Red Kit gelmeden kaçtık biz de Selamlar Nuri abi. Teşekkürler Özkan, uzmanlık bize henüz çok uzak ama güzel sonuçlar almaya başladık 1 sene öncesine kadar bu balıklar benim için hayaldi. Zaman ve emek harcayınca insan bir yerden sonra meyveleri toplamaya başlıyor, sen daha iyi bilirsin bunu Teşekkürler Zait abi, sizin meradaki raporlarınızı hatırlıyorum, umarım birlikte avlanmak kısmet olur. Teşekkürler, inşallah.
Teşekkürler Teşekkürler Sabri Teşekkürler, susturucu takarız artık o zaman Teşekkürler Can, bu sezon bu boylarda aldığımız 5. balık oldu yanlış saymadıysam, hepsinde de birlikte avlanıyorduk. Umarım baltabaşlar oltamızdan eksik olmaz. Sivrice konusunda şansımızı tekrar deneyeceğiz umarım bu defa kırmızılar da başka sürprizler de oltamızı şenlendirecek Teşekkürler İlyas. İnşallah Burak, teşekkürler.
Orhan Ustam Sivrice'de tekrar bulunmayı sabırsızlıkla bekliyorum, görüşmek üzere Çok teşekkürler Fatih abi, senin yazıların sayesinde karagöze ince misineli takım hazırladım ve eminim ki balığın gelmesinde bunun yararı çok oldu. Teşekkürler. Dökme taşların olduğu mendirekte avlandığımız için bu takımı kullanıyoruz. Ucunda 1 veya 2 iğne bulunan takımlara 1-3 gram arası kıstırma takıp 1buçuk metre sonra fırdöndüye bağlıyoruz. Fırdöndüye gelen beden misinesinin de 1buçuk metre üzerine stoper koyuyoruz. Şamandıra fırdöndü ve stoper arasında hareketli oluyor. Bu sayede takımı 3 metre derinlikte dimdik tutuyoruz. İstenirse stoperin yerini değiştirip daha sığ veya daha derin sular için de ayarlama yapılabilir. Bu şekilde oluşturulan takım dökme kayalık zor yerlerde bile hiç takılmıyor. Eeee balık bu, beklersin beklersin tam gözünü ayırdığın anda vurur Teşekkürler Erkan abi. Hüseyin abi çok teşekkürler. Sağol deniz, evet Sargoz 3 karagöz türünden biridir ve en makbul olanıdır. Karagöz'ün türleri: Baltabaş karagöz veya Sargoz (Diplodus sargus) Sivriburun karagöz (Diplodus puntazzo) Karagöz (Diplodus vulgaris) Çok teşekkürler Yavuz. Teşekkür ederim.