Tek turna ile yetindim. Devamı haftaya...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Yavuz AYDOĞDU tarafından paylaşıldı.

1. 01/07/2012 Pazar.

Dolunay'a bağladık...
    Başka bir kabahatli bulamadık. (Biz kabahatli olacak değildik ya...)

Sabah suyuna yetişemedik. Tekne bu yıl ilk defa suya indiğinden hazırlıklar uzun sürdü, anca saat 10 da motor çalıştı.

Durusu Zafer mah.dan çıkıp Güneybatı kıyısını takip ettik, balaban burunu geçip döndük. Karşı kıyıdan çıkış noktamıza ulaştık. 4 oltadan sadece beyaz şasi takılı olan oltama bir balık geldi.

-Rüzgar var ondandır...
    -Yok beyaa.. Rüzgarda ne balıklar aldım ben burdan. Bilakis daha irileri geliyor.
    -İyi de abi hani nerdeler.
    -Dolunay'dandır ama akşam suyuna inşallah birkaç tane alırız....

Yok. Akşam da yok.
    Saat 18:00 de çıkıp 20:45 de döndük. Hiç birşey yok...

İnşallah haftaya....

Dandik telefonumla çektiğim, birkaç dandik foto..

2. okyanusyalı

okyanusyalı AYHAN

Favori Kamış:
    tırıvırı ağ ve serpme hariç tüm takımlar
    Favori Makine:
    OKUMA-trio30s
    En İyi Avı:
    103cm--6 kg turna kesikköprü-camili
    bir aydır devam eden rüzgarlarla beraber oluşan bsınç değişiklikleri ve ayında dolunaya dönmesi turnanın avını tamamen değiştirdi.tüm iç anadolu avlaklarında verim düştü,levrekde dahil buna.

3. ertanist

ertanist

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın 9.800gr, 102cm
    Ben de büyük bir hevesle 12 yaşındaki oğlumla beraber geçen cmts. botumuzu kurarak, terkosta saat 15:00 - 18:00 arası o rüzgarda bıkmadan dolandım durdum ve maalesef koca bir SIFIR. Hiç bir tane balık alamadım. Bir tane klasik 2 numara kaşığa vurdu o da çekerken yolda bıraktı banghead .
    Benim değil de oğlumun ilk turna avı fiyasko olduğu için çok üzüldüm.
    "Baba bir balık bile tutamadık ya" demesi benim bittiğim andı cyr
    Umarım rüzgardandır, bir dahaki sefere diyerek kendimizi avutmaktan başka bir şey yapamadık :(

4. ozkan79

ozkan79 özkan

abi merhaba öncelikle avını tebrik ediyorum.

evet bir tanede olsa tebrik ediyorum çünkü ben onuda alamadım banghead

geçen pazar ve dün;iki pazar üst üste tek bir vuruş dahi alamadım banghead

ne tesadüftür ki ben ve arkadaşımda dün durusudaydık,hemen büyük bir azimle bot şişirildi hafif bir kahvaltı yapıldı kamışlar kınından çıkartıldı herşey hazır bot tam suya indilirken oda ne :eek: :eek:

yerde turna pulları turna kuyuk ve yüzgeçleri suyun içinde flote artığı olan turna parçaları hemde iyi boyda tahmini 70-80 cm :eek: :eek:

hemen arkadaşımla göz göze geldik ve dedik içimizden;bugün vurgun yapacağız avdan büyük zevk alacağız :D

derken açıldık göle.....

at çek :)

at çek :cool:

at çek :rolleyes:

at çek :confused:

at çek :(

at çek :eek:

at çek:mad:

at çek banghead banghead

işte aynen böyle yüzümüzün rengi kırmızıyı almaya başladı koca durusuda kürekle o koy senin o nilüferler benim diyerekden dolaştık ama tek bir vuruş dahi alamadık saat oldu 13.00 dedik hadi dönelim eve...

tam eve dönerken yine şeytan girdi kanımıza ver elini armut dedik ordada sıfır çektik :(

ve tası tarağı topladıkdan sonra dilimizde şu sözcüklerle evin yolunu tuttuk

bugünde sıfır çektik günümüzü p-ç ettik :(

uzun lafın kısası göllere ağ atılıyor denetleme yok kaçak ağcılık ve bohçacılık var ondan sonra biz burda teori oluşturuyoruz yok poyraz esti yok göl bulanıkdı yok gece ayaz vardı dolunay çıktı yok yağmur yok daha su ısınmadı yok zamanı değil falanda filanda... banghead

uzun lafın kısası son 2 avımda belki 500 defa atçek yaptım tek bir vuruş dahi alamdım işin özü budur abi.

zaten cuma akşamı ALLAH izin verirse rizeye uçuyorum 15 gün boyunca bana birdaha kimse turna demesin burnumdan geldi :(

5. Turna işte turna, tuurnaaaa...:D :D :D

Takımlarını yanında götür, Rize'de de elbet bir mera bulursun.

Şaka bir yana, esenlikle git ve gel. Geldikten sonra çoook verimli avlar yapacağız.

6. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Yavuz kardeşim.:) :) :)
    Sana nice güzel avlar dilerim. Hoşça kal.:) :) :)

7. bozkurt77

bozkurt77 Emin

En İyi Avı:
    Turna 2,500 gr
    bakalım yarın sarılar göleti nasıl olacak, işallah gittiğime değer

8. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    tebrikler abicim en azından siftah yaptın darısı bize İNŞALAH birde bota kaç gayme ödedin

9. Tekne beleşti İlyas. Üstelik "ben herzaman tutarım" deyip, tekne sahibi abim buzluktan 70-75 cm.lik bir turna çıkarıp verdi...

Kendisi çok sevip saydığım eski bir iş arkadaşımdı.

10. Saygılar sunarım Orhan ağabey.

11. Aynı fikirdeyim Ayhan. Geçen hafta çok verimli avlar yapılmışken bu haftanın böyle kısır geçmesinin başka izahı yok..

12. Üzüldüm. En azından limit altı bir tane denk gelseydi, oğlana sevdirip geri salsaydınız ufaklık için iyi bir anı ve ders olmuş olurdu.

Başka zaman inşallah.

Başka bir konuyu daha dile getirmeden edemeyeceğim; hareketli teknelerden atılan olta iğnelerinin şişme botları patlatmaları işten bile değil, aman dikkat. Birçok yerde yüzerek çıkılacak bir kıyı bile yok, onlarca mt. nilüfer ve sazlıklarla kaplı. Şişme bottakilerin can yeleği giymeleri şart.

13. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    değerli arkadaşım açık konuşayım bence turna için gerekli hertürlü işlemi yapıyor ve bundan anlıyorsun ancak kürekle bu iş zor,botunuz varsa elektrikli bir motor almanız derdinizi çözer ben bu cumartesi 7 adet arkadaşlarım 9 adet aldı boylarıda süperdi fotosunuda paylaşırım kısa bir süre sonra inanın gezmek lazım cumartesi durusudan uzaktan gölün en ucundaydı balık bizde 3 saat baktık bulamadık sonra yağmur gibi yağdı bıkmadan usanmadan gezmek lazım buda kürekle zor ancak elektrikli motor ile olur,yoksa ben sizi ve malzemelerinizi epeydir takip ediyorum sizin probleminiz balıkla yüzyüze gelememek yoksa işi bitirirsiniz.

14. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tebrikler Yavuz Abi,
    Pek verimli geçmese de avın yine de vaktini değerlendirmişsin.
    Umarım bundan sonra ki avlarında trofe boylarda turnalarla mücadele edersin.
    Bereketli avlar dilerim.

15. ozkan79

ozkan79 özkan

Degerli abim beni cok buyuk sikintiya soktun simdi :)

Motor+aku derken cebden yine bir 600-700 lira daha gidecek gibi gorunuyor.nerden cikti bu turna sevdasi bilmemki zarganalar bi gelsede kurtulsam :)

Arkadaslarim biraz pintidir :D hemen hemen herturlu balik masrafini kendim karsiliyorum motor olayi cok canimi sıkacak aklimi kurcaliycak simdi :D

Motor markalarindan varmi bir tavsiyeniz ,?

16. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    tebrikler. tek olsun bizim olsun,afiyet olsun.

17. Eski bir dost beraberdim. Motor gürültüsüne rağmen muhabbetin belini kırdık. Balığın beli bu hafta sağlam kalmış ne önemi var. Onu da bir dahaki haftalarda kırarız.
    Samimi ve iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Sana da en güzelleri nasip olur inşallah...

18. Çok teşekkür ederim Murat.
    "Bizim" kelimesi çok güzel bir kelime. Bütün güzellikler ve iyi talih bizimle olsun. :thumb:

19. prozack

prozack serhat

tebrikler yavuz abi sen bu turna işine iyi sardın he :)

20. Sanırım, bana takılsan sen de sararsın.

Denizde balık vardır veya yoktur. Gölde, gölette balığın olduğunu biliyorsun fakat kandıramadıkça hırslanıyorsun.

Bir de karakter meselesi sanırım. Vazgeçmek, pes etmek, geri dönmek yok. Netice şart.

Sözüm ona balıkçılığın kitabını yazabilirmiş ama yazmıyormuş gibi davranıp forumlarda ahkam kesen, onu bunu beğenmeyip eleştirmeyi maharet bilen, sahalardan uzak, tribünden tribüne oynayan bir kısım mihrak gibi olmaktan iyidir.

Şimdilik elimden gelen budur...