TEK TURNAYA DEVAM :) O DA HIRSLA

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ahmetyildizlar tarafından paylaşıldı.

1. ahmetyildizlar

ahmetyildizlar ahmet yıldız

HEDEF : TURNA
    YEM: BEYAZ TURNA YAVRUSU SİLİKON
    YER : MALUM YER
    ZAMAN : 19.04.2014 CUMARTESİ SABAH 08.00-15.00

Selamünaleyküm Arkadaşlar , Cumartesi sabah saat 6.30 da ortağımla birlikte istanbulun en büyük avlağına doğru yola çıktık , suyla buluştuğumuzda saat 7.30-8 civarıydı lakin , gölde karadeniz dalgası gibi dalga ve muhtemelen 40 km hızında rüzgar vardı , bulunduğumuz yerde rüzgarla mücadele ederek yaklaşık 2 saat atış yaptık , lakin o dalga ve rüzgarda yüzümüzü güldürecek hiç bir an yaşayamadık

Ortağımın sınavı olduğundan geri dönüşe geçti ve bunu fırsat bilerek ben bulunduğum yere yaklaşık 3 km olan bulunduğum yarımadanın aksi istikametine geçmeyi düşündüm ki iyi ki düşünmüşüm , çünkü bu kadar yakın mesafede bir yerdeki hava şartının bu kadar farklı olacağını düşünmemiştim , lakin su neredeyse çarşaf gibiydi...

Yeni yerimde çorumlu bir "baba oğul komşu" aileyle karşılaştık , aynı anda gelmiştik , ben sazlık tarafı tercih ederken , onlar taşlık ve daha derin tarafı tercih ettiler ve , Çorumlu Hüseyin Kardeşim ilk 10 atışında ardarda 2 turnayı kenara çekmeyi başardı, ben bir yarım saat daha atış yaptıktan sonra , bunu görüp onların bulunduğu kayalık alana doğru yanaştım , ve selamlaştıktan sonra başladık aynı bölgede çalışmaya.

Saolsunlar , çay demleyip ikram ettiler , mangalımızı yaptık , Haklarını helal etsinler , ben ortamın huzurlu ve hala balık tutamamanın hırsıyla , sanırım 500 üncü belki de 1000 inci atışımı yapıyordum ki :) küt turnacım geldiii, bayağı uzak bir noktadan geliyordu , sanırım biraz da oltayı heyecanla hızlı sarmamdan dolayı resmen 2 defa havada takla attı , ama o taklalar benim uzun süredir tatmadığım heyecanları bana yaşattı , tam turnayı kenara alacağız , saolsunlar arkadaşlardan biri de yardıma geldi , tabi bende yine file de yok, çektiğim gibi balık kendini kurtardı , ama 2 kişi suyla kara arasında , balığın üstüne yatıp , tokatlayarak karaya aldık :) kaçırsaydım bayağı üzülecektim , çünkü artık at çek yapmaya mecalim kalmamıştı...

1 doğa gününü de mutlulukla tamamladım , balığı da saolsun valide hanım istemişti , ona götürdüm , biraz tatlıca dalga geçildim , tam 1 gün uğraşıp tek balıkla gelmem sebebiyle

İyi avlar diliyorum.

2. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Tebrikler, balıklarda ortamda şahane afiyet olsun :)

3. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    Balik,manzara ve özellikle sucuklar çok güzel :) tebrikler.

4. melangee

melangee soyer

Favori Kamış:
    Okuma Luremania
    Favori Makine:
    shimano Catana 2500 rb
    En İyi Avı:
    5 cm gümüş balığı
    tam gün uğraşıp tek balıkla gelmenizle dalga geçilmiş ama onu bulamayanlar da var. mesela ben:)