Selam arkadaşlar, Levrek ve başka balıklar için (eşkina hariç) teke çıkartmak istiyorum. Istanbul Küçükyalı'da kalıyorum ve sahilden kepçe ile çıkıyormuş, nedense ben bulamiyorum. bir kaç yıl önce böyle bir makale teke çıkartmak hakkında okudum ve sormak istiyorum ne kadar yararlı. Bir su bidonu (19'ltr'lik) alıyorsunuz ve giriş kısmını kesiyorsunuz! Bidonun İçine eski çorap içinde ile balık atık koyuyorsunuz ve kesdiniz giriş parçayı ters olup bidonun üstüne yerleştiyorsunuz. Band ile yanları su girmesin için kapatıyorsunuz ve zımba telleri yanlarında tutuyorsunuz. Sonunda yanlardan 2 delik deliyorsunuz ve kıyıdan yosunlu ve kayalı ber yerde akşamdan ertesi sabaha kadar bidonu denizde bırakıyorsunuz. Balık atık kokusu gece içinde tekeleri cezb edip ertesi gün bidon teke ile dolumuş. Bunun çizimi yaptım ama ekleme yetkim olmadığı için gönderemiyorum. Sizden bu yöntemi deneyen oldumu ve ne tecrübe kazandı sormak istiyorum. İnşallah türkçemden anlayan oldu ve bu konuda bana yardımcı olur. Saygılarımla, Barbaros Geçer