arkadaşlar yarın sabah kuşluk vakti ile yola çıkıp tekirdağ kumbağa gitmeyi planlıyorum gece gzel mırmır çıktığını biliyorum ancak sabah erken orda olucam ne avlayabilirim ve nasıl bir takım ve yemle avlanabilirim şimdiden bilgi veren arkadaşlara teşekkürler ve kumbağda olan arkadaşlar bana eşlik edebilirmi acaba yani hem kumbağda olup tanışmak isteyen balık avlamak isteyen olur ise buraya yazabilir şimdiden teşekkürler
orada sabah da mır mır çıkıyo ben geçen sene gittiğimde uzunca süre daldım öğleden sonra güzel zargana yapıyo zargana topunu almayı ihmal etme, tek tük eşkina da vardı ama çok iri değildi, dipte seyrek olarak barbun var, çok az da dil balığı, sabah feribot iskelesinin ordaki kayalıkların tam köşede kalan kısmı ispari yapıyo ama kurt bulman lazım, kurdu merkezde otobüs acentelerinin olduğu yerdeki plajdan sabah çıkarabilirsin, oralarda levrek de var ama ben yakalamadım yakalayanı da görmedim, bu arada 1 tane lüfer takımı da almayı unutma oralarda buraya nazaran erken başlıyo..rastgele diyorum umarım verimli bir av olur ve raporlarını okurken biz de keyifleniriz
valla kardeş ben şimdi aslında bu akşam gitmeyi planlıyorum ama belli değil yarın sabahta olabilir ama sabahta sıcak oluyo ki o sıcakta balık çıkacağını sanmıyorum ben 13 senemi orada geçirdim ama bayadır gitmedim o yüzden soruyorum
oltanı açığa atıp deneme yapma kurt bulursan iskelenin açığa bakan tarafından kamışı sonuna kadar açıp önü derin bi yer bul bandır çıkar yap, ordaki balıkların çoğu kayaların dibinde
yok abi oradaki kaya diplerinde kaya balığı ve ismaritten başka b işey yok karara vardım sabaha karşı 3 lerdeçıkıp 5 gibi kumbağda olmayı planlıyorum artık zarganaya çıkıcaz 5 te ona yetişiriz bitek sanırım bilmiyorum o saatte mırmır çıkarmı ama :
evet abilerim kardeşlerim şu anda kumbağdayım int cafeden yazıyorum sabah ere,ken buaya eldim ama sıcaktan balığa çıkmaktan vazgeçtim ama bu akamdan iyi,,tibaren başlıyorum kalmaya karar verdim burda 1 hafta boyunca balk aşkına bea adama neler aptırıyo he nese şansıma kalıcağım yerde her gün balığa giden benim gibi hasta abiler buldum dün akşam gitmişler bir teneke dolusu mırmır ve levrek almnışlar kıyıdan arkadaşlar kıyıdan atmışlar yani baıkları gördüm felaket güzeller ya yakalıcam onları babane banane burada mırmır ve levrek akını varmış yani anlıcanız
Selam Gürkan, Haftasonu oradaydım, bugün kumbağ' dan geldim, bilgisayarı yeni açtım ve kaşarlı bir kumbağ' lı olarak nöbet yerinin boş kalmamasına sevindim, yazları oradayım ( Haftasonları ) bir de ağustosun son haftası ve eylülün ilk haftası 15 gün kalıyorum balık için. Genel bir rapor vereyim, mırmır ziyadesi ile var, oldukça da iri, yaptığı saatler; Gündüz 16 dan gece 24 e kadar, sabah 04 ten 08 e kadar, yem seçeneklerin şunlar; liman içinde gece ışıkla teke süzebilirsin ( iri teke levrek alma şansı yaratır ), olmadı kumsalda bel hizasında kum midyesi çıkarabilirsin, ikisi arasında avcılık olarak bir fark yok, her ikisini de iyi yiyor, teke olursa daha iri balık alma şansın fazla. Bir de kumsalda dalgaların bittiği yerlerde kürek maharetiyle kan kurdu bulabilirsin, ama ilginçtir kurda mızmızlanıyorlar. Bu arada ispari ve mırmır karışık gelir ( mırmır çoğunluktadır ) ince bir ispariyi canlı yem olarak kullanarak aynı yerden bir olta daha atarsan levrek te yakalıyabilirsin. Zarganalar henüz ince, sürüler halinde geziyorlar. Liman içinde bolca var. Liman da levrek de yakalıyabilirsin ama daha ufaklar. Mırmır aldığın kumsaldan yakalıyacağın levrekler çok daha iri olacaktır, dikkatli olmanda fayda var. Takıma gelince, 0;40 beden-0;30 köstek ( fluorocarbon ) köstek boyları 45 cm. 50 cm aralıkla bedene sırala ( 3 lü takım ) bedene bağlarken fırdöndü kullanmanda ve stoperle sabitlemende fayda var. Kurşun 70-100 gr arası, iğne ''sasame portochinu no 4-6.'' http://www.vidrax-fishing.com/catalog/images/PortoChinuBN.jpg yer Kumbağ kumsalları....umarım bu yazıyı orada iken okuma fırsatı bulursun rasgelsin...
ersan abi çok teşekkürler abi eğer buralara gelirsen veya buradaysan buluşalım abi balık yapalım evet dediğin gibi mırmır çok bol burda valla aşırı hemde dün levreği iğnemden kaçırdım abi ufak iğne kullanmamın bedelini ödedim sanırım bayada levrek var abi ama ne hikkmetse mırmır tekeye ve kaya kurduna hayır diyo abi anlamadım gitti yani mırmır tekeyi görücekte atlamıcak ben bişey anlamadım abi valla verdiğin bu engin bilgiletrin için sdana çok teşekkürlerimi suarım abim saol var ol
Selam, Yarın akşam oradayım, müsaitsen görüşelim. Belki işine yarar, oltanı attıktan sonra sabit bekleme yapma, kamış elde çok yavaş yarım kulaç kadar çek, üç beş saniye bekle, yine çok yavaş çek, yine bekle; bunu sürekli tekrarla, balık alamazsan topla, at yine aynı şeyi tekrarla tekeye nefes aldırmazlar ve iriler gelir. Kumbağ' ın neresinde avlanıyorsun gürkan?
burası mırmır levrk kaynıyo be hey mübarek be kamış kırdı levrek valla he ama helali hoş osun kırılsın be valla
Kardes benide heycanlandırıyosun. Vallaha kefkene gıtmeyı dusunuyoduk ama bu gıdısle yolumuz sasabılır Ne kadar sure orda ıkamet ediceksin Vallaha gelmeyi dusunuyorum
tekirdağ marmaraereğlisinde kıyıdan oltayla hangi balıkları yakalayabilirim bilgisi olan abiler ve ablalara duyurulur
Slm, Bir önceki sayfada yazdıklarım Marmaraereğlisi için de geçerli, belki de çinekop ve lüferide yavaş yavaş bu listeye dahil etmek gerekiyor.. Rasgelsin....