Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    Marmara denizi :D

2. berko59

berko59 Berkant

Favori Kamış:
    shimano blue rose
    Favori Makine:
    shimano stella
    En İyi Avı:
    fangri mercan 5,5 kg
    Balıksızlıktan kıvranan arkadaşlar ereğlide arka deniz dedikleri yerdeki çakarı denemenizi tavsiye ederim tanıdığınız kayıkçı var ise, uzun olta ile bol bol lüfer alırsınız derinde jig ile sinarit alma şansınız var sırtı ile levrek alırsınız orta suda jige çipura gelme ihtimali var :cool:

3. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Berkant, geçen hafta dediğin yer lüfer cennetiydi ama ortalık biraz karıştı. Orada tutulan balıkları satın alan balıkçılar, balıkçılara çuvalla tuttukları lüferleri satan "amatör" balıkçılar... daha birçok entrika döndü durdu. En son birkaç tekne gelip lüferi nerdeyse kuruttu orada. Artık eski bereketi yok... :(

4. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Ya ben şu mantığı anlayamıyorum.Neden balık bulunduğunda gereğinden fazla insanın haberi olmalı ki?
    Kayıkçılara söylemeye neden gerek duyuluyor.?Tutan kendine kadar tutsa.Orayı her hafta dolaşsa yetecek kadar tutsa ve orada balıklar üremeye devam etse ve bu döngü devam etse ne kadar güzel olur...
    İçimizde bu davranışa benzer davranışlar sergileyenler çokça var.Bildiği yerleri söylemeyerek kendi kendine ve doğaya saygısı olanlar.Onlara bir daha en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

5. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Niye düşündüğün gibi olmuyor biliyormusun Murat,
    Sen kendine yetecek kadar tutuyorsun. Ama Ahmet oradan bir günde 50 tane lüfer tutuyor. Balıkçılara tanesini 7,5 liradan satıyor. Yarım günde 375 lira kazanıyor. (Düşün, birçok insan o kadar para için kaç gün çalşıyor...) Sonra kahvede arkadaşlarına hava atmak için anlatıyor. Bu sefer kahveden Mehmet'te bir çuval lüfer tutuyor. O da tanesini 7,5 liradan balıkçıya satıyor. Bu böyle devam ediyor. Sonra balıkçı diyorki "yahu ben niye bu kadar çok para vereyim ki. Oralarda teknesi olan 2-3 balıkçıyla anlaşıyor. Onlar da bir gece gidip 4000 tane lüferi yakalayıp satıyorlar. Sonra senin gibi insanlar onları anlamaya çalışıyor. Sen doğru olanı düşünüyor ve yapıyorsun. Onlarınki tamamen duygusal... ;)

6. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Herkese selam ve hayırlı cumalar tekirdağlı hemşerilerim..

Tekirdağda yeğenimin olduğunu söylemiştim ondan duydum canlı yem ile levrek alındığını söyledi ( söylenenleri aktarıyorum ) Fakat forumlara bakıyorum hiçbir hareket yok ya birileri gizliden götürüyor malı yada asparagas bilemiyorum..
    Hadi sarılın telefonlara bi kurcalayın şu olayı :thumb:
    Sevgi ve saygı dileklerimle

7. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Haklısın galiba Ayhan abi.Hatta galibası yok.Şimdi olayi anladım.Tamamen haklısın. Bana tamamen olayı anlattın.Sana teşekkürlerimi sunuyorum açıklamaların için.İnşallah daha bilinçli bir Tekirdağ, daha bilinçli bir milet olacağız..

8. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Merhaba Faruk abi.
    Benim bu konuda hiçbir duyumum,bilgim yok.Ama tutan arkadaşlar varsa raporları görmek isteriz.İnşallah tutanlar forumumuz üyeleridir.Bu konuda bir bilgisi olan bulunuyorsa bekliyoruz bilgilerini.
    Bu arada Faruk abi yeğeninin forum kullanıcı adını öğrenebilir miyim?
    Bir merhaba demek isterim

9. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sevgili Murat
    Ben ona söylenenleri harfi harfine aktardım.Merhaba deme kısmına gelince ondada hafif tertip amatör balıkçı ruhu var tuzlu su onada bulaştı sayemde. Şu anda Tekirdağ devlet hastanesinde sağlık memurluğu yapıyor lakin sitede kayıtlı üye değil.
    Levrek tutanların forum üyesi olduklarını sanmam olsalardı şimdiye çoktan raporlarlardı gibime geliyor. Ama ben yeğenime dedim dahada kurcala nerde tutulur ve ne tür yemle ne tür takım kullanılır araştır bi hafta sonu gelip küçük bi org yapalım dedim. Bugün yarın arar söyler sana yazarım olmadı buluşmaya sende iştirak edersin hep beraber tanışmış oluruz :thumb: . Biz aslen Kırklareliliyiz az buçuk hemşeri sayılırız:thumb: .

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Belki de birileri almıştır, at-çek ilehihi

11. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Sistemi az çok biliyorum. Ama dalgayı yakın zamanda nasıl yakaladılar onu bilmiyorum.

Bu zamanda suyun soğuk olması, canlı yeme daha çok atlamasını sağlıyor:)

12. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sevgili Çağrı

Şu az çok bildiğin sistemi anlatsanda bizde az çok bilsek :D Ve ne tür yemler kullanılır yazarsan sevinirim.
    İlgi ve alakaya şimdiden teşekkür ederim

13. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Sistem bilindik abi, şamandıralı, stoperli tek iğneli. Yem değişebiliyor, teke(iri olacak, gerçi erikliye gittiğimde dere ağzından tırnak kadar teke ile levrek alındığına şahit olmuştum ama buradaki levrekler tenezzül etmiyor:)), horozbina olabilir ki çok makul, kimisi yengeç der. ne kadar denesek de verim alamadık yengeçten.

Şu ana kadar yemlide, en verimli teke ve horozbina ile verim alabildik. Kefal ve yengeç ne kadar denesek de sonuç vermedi.

Tekeleri de ayrırıyoruz aslında:D bir gün kısmet olur ayarlarsak buluşmayı, ayrıntılı bir şekilde takımları yapar veririm ben size. Özellikle dip balıklarında çok verim almıştık bu sistem ile:)

14. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Çağrı abi yakında av yapmak isterseniz gelmek isterim.Var mı haberler, ?
    :)

15. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Eyvallah sevgili Çağrı
    Yakın zamanda bir buluşma ayarlarız hep beraber tanışmış oluruz.
    Böylelikle yeğenimide tanıştırmış olurum sizlerle tekirdağ merkezde yavuz mahallesinde oturuyor. İl sağlık müdürlüğünde tütün kontrolde ( Kapalı alanlarda sigara içenleri enseleyenler )görevli ben hastane biliyordum :eek: o farklı yerde imiş.Neyse sevgili çağrı görüşme umduyla

16. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Haber çok kardeşim ama malesef hava soğuk:D

Pek de kendimi hırpalamak istemiyorum. Geçen Selçuk hoca ile çıktığımızdan beri hocam rahatsız, bir dahaki çıkışımızda bende rahatsızlanabilirim:)

17. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Eyvah, bizi de enselemesinhihi

Şaka bir yana havaların şöyle güzel estiği bir gün toplanabiliriz. Bu aralar çok soğuk oluyor, ilerleyen dönemlerde rüzgarı da yakalarsak süper olur tadından yinmez:)

Görüşürüz abi, saygılar bizden:)

18. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Aman Çağrı abi. Dikkatli olmak lazım..Selçuk hocama da geçmiş olsun dileklerimi buradan iletiyorum..Havalar biraz daha iyi olacağında biliyorum çok eğlenceli avlar olacak :) :)

İyi akşamlar

19. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    gaz verme bu soğukta çağrııı:laughing:

bileklerim kütük gibi oldu spine çıkamadığım için:(

haftasonu yağmurlu olmayaydı iyiydi..reeling

20. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Sonunda Japon dayıların av yaptığı yeri Tekirdağımızda bulduk hihi ama bulduğumuza bulacağımıza pişman olduk banghead :p Bu soğukta canlı balık görebildiğimiz tek mera taşlık yosunluk on numara ama inmesi ayrı dert çıkması ayrı dert kayalar üzerimize düşecek nerdeyse heyelan olmuş her yerde :D Dalgalı havada oralara gidebilmek yürek ister :) Tekirdağda levrek çıkacaksa ilk çıkacağı yer orası olmalı ki geçen hafta biri zıpkınla oldukça iri bir levrek vurmuş meradaki bekçi söyledi :) Ben onun yalancısıyım :p Neyse sular biraz ısınsın balıklar havyarını bir döksün bakıcaz gerçi 3 marta az kaldı ilk levrek tutmanın yıl dönümü aynı merada kutluyacağım sevgiliyle buluşmamazlık olmaz :laughing: küser felan neme lazım:p

Geçmiş olsun dilekleri için teşekkürler. Vaktimiz olduğu sürece her zaman gelebilirsiniz arkadaşlar sizlerde tanışmak ve sohbet etmekten keyif duyarız .