Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde

117 kayıtlı üye 920 ziyaretçi sizce ne demek :D

2. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....

Okana katılıyorum

Şimdi şu şekilde bir deneme yapın beraber görelim tekirdağdan birileri bir kaç foto koysa acayip balık çıkıyor dese varya istanbul tekirdağa akar resmen.
    Birkaç tane avlak var onlarda zaten duyduğum kadarıyla hınca hınc dolu oluyor.
    Nato salat vs haksızmıyım..
    Rapor yayınlıyorsun ilk sorulan şu nerde tuttunuz hangi takımı kullandınız birlikte avlanalımmı :laughing: :laughing: :laughing:
    O ne ya dakikada yüzlerce sahte dost ediniyosunuz...
    Sevgiyle kalın

3. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    abi gerçekten mi nerden alıyorsun balıklar hangi takımları kullandın en yakın zamanda beraber avlanalım mı reeling :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

4. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Faruk abi.
    Şu dediklerini düşünmeye başladım. :)
    Acaba bir rapor yayınlasak yalan olduğu forum dostlarımıza bildirilerek :)
    Tekirdağ sahilde lüfer akını diye :D
    Bi kaçta foto koyarız fotoşop ile ooooh :D Yemede yanında yat.Sonra sahile inip uğraşan bohçacıları izleriz.Anlasınlar anyayı konyayı .Belki akıllanırlar.Bu arada bunları diyorum ama yanlış anlaşılmam herhalde.Kusurum varsa affola..

5. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Siteye yeni girmiş birisi balık tutmak istiyor normal. Forum kültürü diye birşey var bence fakat yeni gelen kişi bundan birhaber çokta normal heycanla soruyor nerden aldınız bende geliyim diye. Alıştım artık bu tür kişilere ve mesajlara. Bu arkadaşların bir çoğunun balık tutkusuyla bunları yazdığına eminim ama girişten bismillah nerde balık deyince insanların aklına yinemi ! diye gelmesi doğal.

Arkadaşlar biraz sabırlı olsalar burada insanlarla kaynaşmaya çalışsalar hem bir çok şeyi öğrenecekler hemde kendi balık meralarını ve balık dostlarını oluşturacaklar.

Çağrı, Ben Koray birlikte ava marinada başladık 100 lerce km yaptık sonunda meralarımızda oldu halada araştırıyoruz burası yeter demiyoruz gidip deniyoruz bakıyoruz.

Hadi paylaşalım bunları sonra olan ne mi adam gelir meraya dadanır tekneyle birde parayı vurdum diye havasını basar kulağına gelir iki türlüde için acır.

İki resim paylaşırsın adam kare kare inceler kahvede anlatır yeri at-çek meranda 10 olta yanyana denizin içinde atçek yapamazsın.

O yüzden yeni aramıza katılan arkadaşların sabırlı olmalarını tavsiye ederim ve anlayışla yaklaşmasını dilerim zamanla hepsine sahip olursunuz mühim olan güzel dostluklar ve doğayı koruyup katkıda bulunmak.

6. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    İşiniz gücünüz yok mu sizin? Balık da balık tutturmuşsunuz:D

Bahsettiklerinizin hemen hemen hepsine canlı şahit oldum, o yüzden değil burada yazmayı yüzyüze bile mera söylemem, gidilecekse de yanımızda bilmeyen kişi (ya da kişilerin) gözleri bağlanır, kafasına siyah bez poşet geçirilir, müziğin sesi sonuna kadar açılır(ki dışarıdaki sesler duyulmasın) öyle gidilir:laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Şaka bir yana;

Konuyu başından takip etmemiş dostlarımız var tabi, onların Tekirdağ sahilinde süre gelen bohçacılık işlerinden haberleri yok:)

Kaldı ki, meralar, emin olun tek başına gidilecek yerler değiller, nasıl ki Gelibolu meraları çetin ise buradakiler de öyle. Malum insanımız ayak üstü yerlerde balık bırakmadılar.

Müsait olunduğunda -iki taraf için- bekleriz, ama balık tutmaya(ya da tutamamaya), ama çay içmeye, ama rakı yudumlamaya diyeceğim(ben kullanmıyorum:D), ama köfteye.

Yani bir balık için gelinir ise tutulamama ihtimalini göze alıp gelmeli dostlarımız:)

Bir de şu var,

Mera söylediğimiz de emin olun bütün İstanbul buraya geldiğinde olta atacak yer bulamayacaklardır:) Ve zaten hali hazırda bir kaç meramız hala daha gizemini korumaktadır:)

Balık aldığımızı duyupta yazan yere giden dostlarımız kusura bakmasın:D

7. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Çok doğru bir yere değindin Selçuk abi.Şimdi düşündüm de sana çektirmişim çok.Neredeyse hergün rutin mesaj atıyordum :laughing: :laughing: :laughing:
    Selçuk abi beni ne zaman götürcen diye :D
    Ama şimdi Gerçekten ne kadar çocukça ve utanç verici davranışlar olduğunu anladım.Senden de özür diliyorum ve yakında kamışı alacağımın haberini vermek istiyorum :)
    İnşallah yine bir gün ava gideceğiz diye düşünüyorum.

8. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazdıklarımın senle alakası yok Murat yanlış anlamışsın :) Senin gibi bilinçli gençl amatör avcılara ihtiyacımız var ki bu yüzden senin kadar bizde bizimle gelmeni istedik istediğin zaman ava çıkmak istiyorum diye araman yeterli.

Yeni kamışında hayırı olsun spin kamış ise 2.70 yada 3.00 m olsun.

9. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Yok.Selçuk abi.Yanlış anlaşılma yok.Bende kendimi hatırladım senin yazdıklarında :) .O nedenle şakasına bende yazdım.Yani alınma felan yoktur ama doğrusu dediklerimden de benim farkım yoktu.Yalansa yalan de :)

Olta kamışını da alacağım.Boyum 1.70.Bana uygun boyda kamış(spin) alacağım yakın zamanda.Fiyat 60 lirayı geçmeyecek diye tahmin ediyorum.+ uygun fiyata ip misina da bulursam tadından yenmez..O nedenle şimdilerde sahte de almıyorum.Kamış olmadığı için bile bile..
    Herşey için teşekkürler Selçuk abi .

10. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Murat kardeşim, forumdan takip ettiğim kadarıyla sen utanacağın herhangi bir şey yapmadın ki şu ana kadar. Ha, ilk başlardaki sorularından utanıyorsan hiç gerek yok. Çünkü her işin bir acemiliği vardır ve emin ol ki ben de dahil ilk başlarda hepimiz aynı yoldan geçtik ;)
    Ama gördüğüm kadarıyla sen doğru yolda ilerliyorsun. Çok balık tutmak yerine balık tutarken güzel zaman geçirmeye çabalıyorsun. Sırf bunu yapman bile sana saygı duymaya, takdir etmeye yeter. Umarım hep böyle kalırsın...

11. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Arkadaşlar yeni konu açmak istemeden sizlerden fikirlerinizi öğrenmek isterim. Malum, yaz geliyor. Beklemeli avlarda ve çaparide kullanmak için uygun fiyatlı bir kamış bakıyordum. Linkteki kamış hoşuma gitti ama kullanan görmedim hiç. Elimde bir tane Albastarın kamışı var 3 m. 50-100 atarlı. Hassasiyetinden hiç memnun değilim. Şu ana kadar kullandığım max. kurşun 50 g. Bunu alırsam "sizce" artıları, eksileri ne olur bana? (Alternatiflere açığım.)
    Yardımınız için teşekkürler...
    http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/siweida-spin-ak-3-60-mt-40-80-gr-tele-kamis/14930/

12. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Ayhan gerekeni yazmış zaten Murat bunlar doğal şeyler :)

Kamış konusuna gelince bir ara ava çıktığımızda konuşur sana uygun bir kamış buluruz :thumb:

13. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kamışın ağırlığı nekadar çaparide yapmayı düşünüyorsan önemli geçen bir tanıdık için bir kaç kamış bakmıştım bir göz at istersen

http://www.spotbalik.com.tr/ALIVIO-AX-8000-TELESCOPIC-390-MT-50-100-GR,PR-24860.html

http://www.spotbalik.com.tr/CROSSFIRE-TELE-KAMIS-360mt-50-100gr,PR-26016.html

http://www.spotbalik.com.tr/MEGAFORCE-TELE-MH-KAMIS-390cm-50-100gr,PR-20655.html

http://www.spotbalik.com.tr/ALL-AROUND-CARBON-KAMIS-350mt-80-150gr,PR-34691.html

14. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...

Ayhan abi,

Kamışın sapı çok kısa, ağır kurşunda bir hayli sıkıntı yaşatır. Çapariden ziyade şamandıralı takım için uygun ben:)

15. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Selçuk hocam sağolasın.
    Bendeki kamış dediğim gibi 50-100 atarlı. Ama yemlide balık vurduğunda hiç anlamıyorum bile. O yüzden biraz daha düşük atarlı kamış alırsam hassasiyeti fazla olur diye mantık yürütmüştüm. O yüzden bu kamış aklıma yatmıştı. Hem yeterince uzun hem de düşük atarlı. Ama senin önerdiğin kamışlara ve sizlerin kullandığı kamışlara bakınca acaba vuruşları hissetememe sebebi bendeki kamışın dandikliğimi diye düşünmeye başladım :)
    Çağrı'cığım, sen ise hiç bakmadığım bir açıdan baktın olaya ve kafamı iyice karıştırdın :)
    (Yahu balık için alış veriş iyice zor olmaya başladı artık. Onu mu alayım, bunu mu alayım diye düşün, zar zor birşeye karar ver. Üstüne bir de evdekilerin dalga geçmelerine maruz kal... Zor valla :) )

16. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

hihi hihi hihi hihi Bu akşam Çağrıyla dönen muhabbetimiz aga ebayda kesmiyo bizi artık Japonyadan bir tanıdık olsa keşke şeklinde geçip gitti :laughing:

Yani anlıyacağın Ayhan abi bu işin sonu yok :) Ben s flex 200 atarlı kullanıyorum ve en ufak balıkta dahi anlaşılıyor. Tavsiyem piramid kurşun kullanıp iyice gerdirmen. Yada kum için yassı kursunlar var deniz yatıksa onları kullanırsın.

İkinci linkteki kamış oldukça iyi gözüküyor bence biraz araştır hassasiyetide iyi bence ama kullanmadığım için net birşey diyemiorum.

17. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Caponyada tanıdık şart harbiden.Lazım geliyor artık :)
    Biraz konuyu değistirmiş olacağım kusura bakmayın ama havalar yavaş yavaş ısınmaya başladı.Cemreler de düştü.Eşkina avına felan başlayabilr miyiz artık?Yoksa nisandan önce boş mudur kıyılar?
    Tesekkürler

18. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Murat kendim çıkamasam da kıyıda pek balık avlayan ne duyuyorum ne de görüyorum. Tekneyle açılan balıkçılar bile istavritin hala çok derinde olduğunu söylüyorlar. (Gerçi Gökhan'lar çok güzel av yapıp resmini de paylaşmışlar ya... Demek ki biz bulamıyoruz balığı :) )
    Eşkina için bir şey diyemem, hiç avlamadım :(

19. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Her şeyin bir sırası var Murat sen çaparilerini hazırla şimdi 2-3 hafta içinde istarvit yapmaya başlayacaktır.

20. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Tamam Selçuk abi o zaman istavrite hazırlık ilan ediyorum evde :)
    Renk olarak kırmızı ağırlık yapacağım.Malzemeciden alacağım çapari takımları.Bunlar hakkında önerilerin var mı?Renk boy vesaire.?