Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. superalli

superalli Ali DİNÇ

Görüyorum evet fakat genelde marmara ereğli, nato limanı falan yazıyor merkezde değil diye biliyorum oralar o bakmdan sordum. Birkaç deneme yapmak lazım o zaman sahilden

2. superalli

superalli Ali DİNÇ

Teşekkür ederim yardımınız için.

3. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Merkezden de çıkıyor lüfer ;)

4. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Merkezde avlanıcaksan in marinaya kısa mendirekten yemli yada spin ama sabaha karşı rastgelsinreeling :thumb:

5. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Bu sabah natota rapala ile çok sayıda lüfer yakalanmış balık buralardayken şansını denemek isteyen arkadaşlar erken gidip deneyebilir.. arkadaşım 21 tane yakalamış boylarıda gayet güzeldi.

6. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    o balık merkeze gelecek hacı :-D

7. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    10 kulaç derinlikte yemli zoka ile 46adet dişli aldık boyları sarıkanat çıktı genellikle..

8. askala

askala

Nato'dan taze haber var mı arkadaşlar?

Ayrıca Çorlu'dayım, birlikte organizasyon yapmak isteyen arkadaşlarla iletişim kurabiliriz.

9. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    acıktan yer yazılınca agı germısler kıyıya olta atma mesafesıne yasak felan dınleyen yok o yuzden herkese acık olan forumlarda acıktan yer belırmemek lazım herkes okadarda ıyı nıyetlı olmuyor ıste

10. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    topunun allah belasını versin.

11. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lüfer şuan sürüler halinde geçiyor mutlaka denk gelir ama her gün gidip uğraşmak lazım onuda herkes yapamaz, zaten kayalıkların önüne ağ sermişler ağların önünden arkadaşım 3tane yakalamış pazar sabahı erken..
    Nato zaten pek gittiğim ve tavsiye ettiğim bir yer kesinlikle değil.. hem yasak hemde çok tehlikeli.. alternatif yerler arayın ama değerli yerleri kimse söylemez..
    geçen yıl plaj türü yerlerden mantarlı lüfer takımıyla hatrı sayılır balık alanlar oldu bu senede alanlar duydum.. illaki liman yada kayalık olacak diye bir şey yok bence.. örneğin sultanköyde tulum çizme ile girip uzağa mantarlı olta atıp kofana boyunda tutanlar oldu bayramda.. oraya kimse ağda atamaz ;)

12. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Selçuk Hocam, nato dediğiniz yere bayramın son günü çorlu hatip ticaretten altı turuncu üstü yeşilli mavili rapala alıp ipini kopartan gitti.. o dalgaya rağmen tekneyle etrafında rapala atmaya gelenler oldu.. yani pekte büyük sır değildi :rolleyes:
    o ağ zaten daha öncede gerilmişti, yine gerdiler seneye yine gericekler :) oraya ticari balıkçı gemileri gelip konaklıyor bunu kimse engelleyemez.. zatende herkese kapalı yasak bir alan bu yüzden riske giren gider balık varken yakalayabiliyorsa yakalar..
    bence çok tehlikeli bir yer siz olta atarken biri gelip çarpsa suya düşseniz üstünüzde kalın giysilerle montla, dalgalı havada nasıl kıyıya çıkarsınız bilmem.. kim kurtarmaya kalkar yada ölseniz arkanızdan kim hakkınızı arar.. :eek: Allah Korusun..

13. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Madem tehlikeli gitmezsin gidin diyede önermezsin Hakan :confused:

İş ecele gelince onun orasını kimse bilemez Allahın işi o bulacaksa insanı sarılar barajında da bulur nato limanında da :confused: O bir vesiledir biri çarpada bilir ayağın kayıp düşedebilirsin.

Orada ki ticari balıkçıların oraya ağ germesi amatörler sayesinde oldu ya orada tutanlar yada orayı yazanlar sayesinde önleme olayına gelince her nekadar ülkemizde layıkıyla denetim olmasada rahatsız oluyosan şikayetini edersin olmuyorsanda nasıl olsa hep yapıyolardı der geçersin.

14. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Deme öyle Hakan ben de oradaydım, o ağlar bayağı bir zaman sonra gerildi. uzunca zamandır sessiz sessiz izliyordum forumu ama bu hoş olmadı.

Yer söylemenin nasıl bir durum oluşturduğunu hepimiz burada biliyorken; neden bariz bir şekilde yazıldı ben onu anlamış değilim?

15. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Gizlenecek kadar önemli bir yermi yani orası? bakın eski sayfalara, balık yokken herkes yazıyor balık varken değerli gizli yermi oluyor.. eğer okadar bilinmeyen gizlenmesi gereken bir yer olsaydı zaten yazmazdım.. bayramın son günü yoldan geçerken bir göz attım saat tahmini 15:00 16:00 civarı 50 60 kişi vardı desem heralde fazla abartmış olmam.. yoldan karşıya koşarak geçenler hariç..

herkesin bildiği facebokta resimleri paylaşılan, galata köprüsü gibi bir yerin hatta çadır kurup kalan insanların olduğu bir yerin gizlenmesi bana göre çok saçma.

yer gizleme olayı tabiki benim içinde önemli ama göller ve bilinmeyen cılkı çıkmamış deniz kıyıları için..
    bu konuya gerçekten önem veriyorum bundan hiç şüpheniz olmasın ;)

eğer biryerin adı çıkmışsa, bunu bilmeyen, sonrada haberim olsaydıda gidip bir kaç tanede ben tutsaydım yada en azından şansımı deneseydim diyen insanlardan saklamanın hiç bir anlamı yok..

Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu nun anlamı size göre nedir bilmiyorum ama bana göre böyle zamanlarda bu kadar bilen varken bilmeyenlerede haber vermektir.. zaten 2 3 hafta sonra geçit bitince havalarda soğuyunca balık kalmayacak, bırakında herkes gidip nasiplensin..

beni hedef gösterip, sen burada yazdın, onu gördüler ertesi gün ağ attılar derseniz haksızlık etmiş olursunuz..

Çağrı daha önce vardı dediğim geçen yıl.. tam olarak neresine attılar bilmiyorum ama ''geçen yılda atmıştı şerefsizler bu yılda atmışlar'' diye konuşuyordu arkadaşlar..

eğer bundan gerçekten rahatsız olduysanız moderatöre pm atıp mesajları silmesini isteyebilirim ?

16. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hakan orasını elbetteki herkes biliyor bir avlak olarak ama şu ara akın ettiğini bilen amatörler orada, zaten olay o değil elbetteki amatör balıkçılar gitsin orada balık tutsun bende isterim ki birebir görüştüğüm amatör balıkçılara bende gidin tutun dedim . Dikkat edersen ilk yazımda herkese açık olan forumlarda yazılırsa malesef herkes iyi niyetli değil gidip agı gerip talan ediyolar demiştim anlatmak istediğim buydu seni hedef göstermek değil olay. Yaptığın bana göre yanlış ve etik değildi, sadece bu açıdan. Yoksa elbetteki forumun amacı paylaşım fakat bazı art niyetli insanlarda bu tür platformları takip ediyolar ve adeta fırsat kolluyolar . Sen yok biri iter tehlikeli felan kendin başka mecralara çektin olayı bende tehlikeli ise gitmezsinde önermezsin de dedim kimin nerde başına ne geleceği belli olmaz Allah korusun ,balık avı azda olsa bazı tehlikeler içeriyor yalnız gitmemek lazım tabi bu en azından bir önlem olabilir.

Neyse amaç tenkit etmek değil yinede neresi olursa olsun açıktan yer belirtmemek gerekiyor ki oraya giden seninde belirttiğin üzere balık yaptığı anda oradan faydalanacak olan amatörlerin balık zevki yok olmaması adına en azından. Emin ol birileri bu tür siteleri sürekli takip ediyor.

17. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Selçuk ben bu siteye ilk üye olduğumda bir avlağı anlatmıştım. Çok verimli güzel bir avlaktı. Çok değil, 1 hafta içinde tekirdağlı balıkçılar ağ üstüne ağ gerdiler buraya, oysa ki 1 hafta öncesine kadar kimse ağ atmazdı oraya. O günden sonra bir daha asla mera tavsiyesi yapmadım, sadece beraber av yaptığım arkadaşları götürdüm. Çok isterdim ki meram hakkında rahat rahat yazayım, paylaşayım ancak maalesef burayı izleyen o birileri sebebi ile paylaşım yapamıyorum yıllardır. Sinir bozucu ama maalesef yapacak bir şey yok...

18. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    bugün 2 levrek.1 adet kofana 4 adet lüfer avladım. konu açmadım. 7 adet balık aldım. meram bende kalsın bende söylemem : D

19. luckystrike

luckystrike EMRE

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER
    En İyi Avı:
    onu hala arıyorum..
    çağatay bari biraz bilgi versen av hakkında bu gün marmara ereğlisine gidicem pazar da kalıcam sırf balık için =) at çekmi yaptın sahildenmi yoksa kayalıklardanmı atçekse sahtelerin markası falan nebiliyim anlat birşeyler :D

20. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    kayalıklardan sadece atçek 4_6 havayı yakalamışım kaçarmı. daiwa saltiga pelican nitro ve riverin yeşil sırtlı bi sahtesi var onlarla aldım. ama pelican nitro çok iyi iş yaptı. tuttuğum sarıkanatları saymıyorum bile. bildiğiniz at çek gibiydi. tak tak çektim :-D