Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Penn fierce tank gibi makine aslında ama tank kadar da ağır işte Ayhan abi:confused: Quick fz inceleme şansım olsa bende merak ediyorum aslında, haftaya bi İstanbul'a yolculuk planım var bi bakarım piyasaya görürsem de denerim DAM'ı. Benim de maxrap'la balık almışlığım yok, hoş çok kullanmışlığım da yokda neyse:laughing: Bu arada makine neden bakıyosun abi Avenger almadınmı en son sen?? Ha bide birşey soracam hiç kıyıdan istavrit denedinmi abi, durum nasıl??

2. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Sabah NATO yaptık spinde tık yok gece istavritde atanlar azda olsa almış.

3. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Gürkan ya, Avenger iyi, hoş, sağlam da çıktı. O kadar kuma düşürdüm, denizde yıkadığım da oldu :) Ama ne bileyim, bir türlü sevemedim ısınamadım makineye. Yoksa bir sıkıntı yok makinede. Penn yada D.A.M hangisi olursa olsun 20'lik kafa düşünüyorum. Ağırlık sıkıntı olmaz herhalde ;)
    İstavriti ara ara yokluyorum ama kıyıdı seyrek şekilde kıraça çıkıyor. İstavrit seyreğinde seyreği :( Geçen hafta tekneye istavrite çıktık. Bayaa da açıldık. Onda da 2 kişi 2 kilo kadar kıraça yine :( Bence 2 haftayı bulur istavritin buralara gelmesi ;) (Bu hafta M.Ereğlisi tarafından istavrit haberleri çok geliyor. O yüzden balığın bu taraflara gelmesi 2-3 haftayı bulur diye tahmin ediyorum)

4. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Anladığım kadarıyla istavritte ciddi bir azalma var geçen yıla göre. Neyse biz spin yardırmaya devam ozaman:D Avengerin tek dezavantajı yakışıklı değil abi, az modern hatlara sahip olsa yine gideri olur; ama iş yapıyomu yapıyo valla:thumb:

Fierce'in 20liği 250 gr'mış. Ama 20lik de çok küçük değilmi abi spin için? Bide az pahalı sanki 235TL ona vereceğime 55TL daha az verip Daiwa Legalis 2500SH alırım daha iyi:thumb:

5. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bir bak bakalım Gürkan ;)
    Penn Fierce
    2000 daha hafif diye düşünüyorum ya Gürkan. Bilmiyorum ya, Avengerde sorun yokken de makine almak...
    Alınacak bir sürü şey var daha. Mont, tulum, milyon tane sahte...

6. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ebay'a bakmamıştım bu fiyata tabiki fierce; ama almayı düşünürsen bir de Volkan abiye bir sor bence. Sanırım zamanında o da kullanmıştı bu makineyi..

Spin olayı böyle işte abi benim de avenger'da problem yokken gittim daiwa exceler aldım:D Tuluma benim de ihtiyacım var hatta neopren bi tulum lazım kış için, sahte uzun zamandır almıyorum aklımda bikaçtane var; ama elimdekiler fazlasıyla işimi görüyo neredeyse her şart için sahte var.

7. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Bir neopren iyi olacak benim içinde ama şöyle bir duruma bakınca kışa daha çok var diyorum idk sahte makine kamış misina üffff çok şey almak istiyorum birde tulum birde batmayan yelek oldu olacak birde tekne ve motor vsvsvs
    Allah (c.c.) sonumuzu hayır etsin

8. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben de Eylül-Ekim gibi alırım muhtemelen tulumu.. Makina-Kamış artık istemiyorum, belki ip misinaları yenilemem gerekebilir bir de FC alıp leader'lı denemeler yapmak istiyorum. Sadece IMA'nın birkaç sahtesini ve bulabilirsem pelican sodium almak istiyorum başka ihtiyaç yok şimdilik:thumb:

9. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :):):):):)
    Erkan, hepimizin problemi bu. Kadınların ayakkabı/çanta alması gibi ihtiyacımız olmadığı halde bir sürü şey alıyor, almadığımız zamanlarda ise alma planları yapıyoruz. Mesela o kadar sahte alıp duruyoruz ama şahsen bir avda max. 4-5 sahte deniyorum ben. Ama yine de almaya devam ediyorum. Makinemde sıkıntı yok ama yine de bir makine daha alayım diye bakıyorum. Yenisi daha fazla balık mı tutturacak bana, hayır! Ama yine de tutamıyorum kendimi :eek:
    Tulum olayı sakat. Ben uygun fiyatlı bir neopren alayım diyordum. Ondan fikir al bunun tulumuna bak derken kafam bir karıştı, tam karıştı. Neopren mi olsun, normal tulum mu olsun, kasık çizmesi mi alsam bilemedim... Sanırım normal bir tulum alıp, termal içlikle kullanacağım. Ama ilk sıraya tulum + yağmur geçirmeyen bir montu koyacağım.
    Ah bir de ip misina olayını çözebilsem... Bir kez denedim ama karıştırmaktan, düğümleri çözmeye uğraşmaktan bıktım. Ertesi gün monoya döndüm yine :(

10. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Eylüle bırakma tulumu bence Gürkan. Ağustosta lüferlerle güreşmeye başlayacağız bence ;)
    Bir de, bu yıl organizasyonu yapıp hep beraber saroza falan gidelim ya. T.dağ'da hep aynı meraları dövüp duruyoruz. Saroz tarafında güzel birkaç mera belirleyip oralara gidelim bence...

11. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ağustosta giyerim deniz ayakkabısını bide deniz şortunu eylülün ortasına kadar su sıcak nasıl olsa sıkıntı olmaz Ayhan abi.. Tulum bu havada pişirir adamı, yanımıza bir de pudra almayalım sonra:laughing:

Valla saroza kesinlikle hayır demem ben yeterki hop gidelim diyelim. Aklımda ora için shore jigging bile var:cool: İbrice ve mecidiyede çok güzel avlaklar olduğunu düşünüyorum:thumb:

12. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Valla aynı şeyi düşünmüşüz. Ben de sandalet+şortla su içinde dikilmeyi düşünüyorum. ;) Ama suyun içindeyken balığı nasıl oltadan çıkaracağım onu çözemedim daha. Suyun içinde bir elinde olta, diğerinde balık. Hangi elle penseyi tutup, iğneyi çıkaracağım bilmiyorum :p
    İbriceye ve Mecidiye'ye birkaç kez gittim, levrek te aldım ama oralar çok göz önünde meralar ya Gürkan. Her gittiğimde yörenin halkı dışında İst.'dan gelmiş bir grupla karşılaşmışımdır mutlaka. Daha bakir yerler bulalım da gittiğimize değecek avlar yapalım ;)

13. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bu yüzden yelek şart abi. Kamışı yeleğin içine yerleştiriyorsun ve iki elin de serbest kalıyor, birde lip gripperın varsa olay biter:D Yalnız birkaç mesaj önce bana malzemeden bahsetmeyin demişsin benim yaptığıma bak:laughing: yelekten girdim lip gripperdan çıktımhihi hihi

Mera olayını araştırıcam bende abi duyduğum birkaç yer var extra birkaç yer daha bulmak lazım:thumb:

14. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Offf Gürkan offff.... :)
    Dediğin yeleği görmedim hiç ya, varsa linkini yollarmısın.
    Düzeltme: Aman Gürkan link falan verme. Fiyatlara baktım da o ne ya! 100 liradan aşağısı yok. 100 lira yeleğe vereceğime avengeri atarım denize. Lüfer sezonu sonunda yenisini alırım daha iyi :)
    O yeleği nerede ve yılda kaç kere giyeceğimiz aşağı yukarı belli...

Son düzenleme: 21 Temmuz 2014
  15. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Benimki Protackle'ın yeleği iş görüyor ama yüzdürme yardımcılı falan değil.. Aklımda aslında bu tip birşey var ama çok para:confused: http://www.aliexpress.com/item/Prof...-fishing-tackle-fishing-tackle/809757588.html

Bir de abi acayip rahat bütün spin malzemeleri üzerinde gezebiliyorsun, kaçkere giycem deme ben yeleksiz çıkmıyorum balığahihi

16. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
  17. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    yalniz makineye bittim gerçekten süper bişeye benziyo keşke biraz daha ucuz olaydida alabileydik hemencecik :)
    Selçuk bu arada pazari yakindan takip ediyorsun tebrikler. :)

18. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Selçuk bu ara Kohga'ya taktın kafayı sanırım az bi kırmızısı olmasın:laughing:

19. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Emre makine fena parasıda öyle :) Bakalım imkanları zorlama peşindeyim bugüne kadar takıldığım tüm ürümleri aldım nerdeyse sanırım sıra bunda hihi hadi hayırlısı :laughing:

20. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sorma Gürkan bende Çağrıda bu makineye takılmış vaziyetteyiz hihi

Boşuna dememişler 3 kuruş fazla olsun kırmızı olsun diye :laughing: