Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Çok sağolasın Ayhan abim. Güzel şeyler olur umarım gelecekte bilinçli avlanırsak elbet. Bir gün seninle de av yapmak istiyorum.Şu takımları bi düzenliyeyim :) Umarım olur :) Rastgele herkese

2. shakespeare59

shakespeare59 Engin

Favori Kamış:
    Albatros 4200
    Favori Makine:
    Okuma distance 60'lık
    En İyi Avı:
    Kalkan 4.1kg
    İyi geceler dostlar.Uzun bir aradan sonra foruma dönmek cok güzel.

3. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Hoşgeldin.

4. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Hoşgeldiniz Engin bey...

5. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    herkese hayırlı haftalar... 2014 ün son haftası umarım herkes için hayırlı geçer...

6. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Selçuk Hocam Quick FZ düşüneceksen iki kere düşün. Bugün farkettim, klape telinin rulmanı paslanmış :( Bir kaba WD40 sıkıp koydum içine ama kurtulacağını pek sanmıyorum. Şimdi ufacık rulmanı ara da bul...
    (Bunda benim de hatam var. Bir kez denize düşürmüştüm ama hemen ardından suyla yıkayıp yağlamıştım heryerini. Hemen hemen her avdan sonra da o rulmana bir damla yağ damlatırdım.)
    Tamam, alırken makinenin tatlı su için yapıldığını biliyordum ama bu kadar çabuk sorun çıkaracağını tahmin etmemiştim. Önceki Okuma makinelere çok daha özensiz davranmıştım ama bunun ömrü onlar kadar olmayacak gibi :(
    Gerçi hafifliği, gücü, turda topladığı misina uzunluğu falan harika. Elime başka makine aldığımda hiç hoşuma gitmiyor artık. (Solstace düşünüyordum, 40'lığını elime aldım. Bu ne yaa, amma da ağır diye düşündüm.)
    Gerçi balık alamadıktan sonra ister alba olsun, ister stella. Önce balık olsun oltamızın ucunda ;) (Şiir gibi oldu :) )
    Hepinize sevdiklerinizle mutlu, huzurlu, bol trofeli bir yıl dilerim.
    Saygılar...

7. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    Son haftaya da balıksız giriyoruz valla banghead 2 haftdır pek havada yok bir geçen gün oldu o da soğuktan dışarı çıkmaya korktum.

Bir ara bende o makineyi düşünüyordum ama tatlı su için ise hiç bulaşmamak lazım. benim sproda bir rulman pas yapmış ne yaptım sa pastan arındıramıyorum sinir ediyor beni banghead banghead

8. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Ayhan abi İstanbuldaki firmalarla yada aldığın yerle bir görüş istersen olmadı bitane paslanmaz rulman al değiştir.. Beklemezdim bende bukadar çabuk paslanmasını benim flame'in klavuz rulmanı bile 1 yıl falan dayandı sonra paslanmaz rulmanla değiştirdim. Ebay'den de bulabilirsin baya çeşit var:thumb:

9. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    bende bir tane rulman alayım diyorum ama boyutu nasıl denk getirecem bilmiyorum. Hiç fikrimde yok idk

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Yer yine malum yer. Ben suyun içindeyim sen geldin sağ taraftan atıyorsun:)

Çıktık sudan, geldik yanına. Makine muhabbeti yaptık. 10 tane makine alacağına bir tane exsence al dedim sanki(yada şuan öyle dîyorum.):D

Geçen deniz suyu ike yıkadım. Üstü kül olmuştu sigaradan. Sonra eve geldim suyun altına tuttum:)

Bu sene olmasada seneye aldırıcam sana o makineyi abi. Çok garip bir cümle oldu.:D

11. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Arkadaşlar hava tam manasıyla Edirne'de soğudu. Tekirdağ'da durum nedir tam bilmiyorum ama bu haftasonu birşeyler yapacağım kesin. Ne dersiniz hava şartları için? reeling

12. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ben almadan önce D.A.M'ın sitesinden bakmıştım Erkan. Hatta Quick Toxic vardı aklımda (toxic tuzlu su için üretilmiş) ama sırf hafifliği, misina sarımı (doğruya doğru, biraz da yakışıklı göründü gözüme :) ) Ne bileyim, gaza geldim, verdim siparişi. Ah bir yıl kadar gitse yetecekti bana :(
    Bu arada Erkan, bende hurdaya çıkan bir tane safina bir de alba makine vardı. İçindeki rulmanları sökmüştüm. Senin paslanan rulmanın ölçülerini yollasana bana. Uyan olursa alır kullanırsın. (Bu teklif tüm T.dağ'lı arkadaşlar için geçerlidir ;) )

Dediğine bakıyorum da Gürkan, rulmanın ölçüsünü nasıl bulacağım bilmiyorum. Sitesinde bilgi vermemiş ölçüleri hakkında. Okuma'nın rulmanını denedim uymadı. Netten sipariş veremiyorum o yüzden. Tek çare, alacağım rulmanı İst.'da bir günümü harcayacağım 2 liralık parça için...

Mesajını gördüm, hayret, Çağrı maxrap dışında başka birşey aldırmaya uğraşıyor dedim :):):) Sonra exsence fiyatına bakayım dedim. Baktım.....
    Sonra düşünmeye başladım exsencemi alsam yoksa üstüne biraz daha koyup ikinci el bir araba mı alsam kafam karıştı şimdi :D:D:D
    Hemen ümidi kesmem quick fz'den. Önce bir rulman uydurmaya uğraşayım da olmazsa yeni mekine arayışına başlarım artık.

13. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Murat'cığım bu havada balığa gitmek "uzun zamandır hastalanmıyorum, bir değişiklik yapayım" demenle aynı sayılır.
    Gerçi 1-2 saatliğine çıkmak benim de aklımdan geçmiyor desem yalan olur :D:D

14. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:

tek paslı rulman bu Allah tan başka yerle bağlantısı yok ara sıra temizleyip yağlıyorum ama pas tamamen gitmediğinden yine pas yapıyor

15. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    herkese merhabalar. 2014 ün son günlerinde canlanan sayfa inşallah çok yakın zamanda resimlerle çoşacaktır. 2015 in herkese bol trofeler getirmesi dileğiyle...

16. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    Hocam soğuktan ve fırtınadan dışarı çıkmaya korkuyorum :) av zor resim şe imkansız yani.

17. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Tekirdağ'a mı geldim Antartika'ya mı belli değil hocalarım :D Bu nasıl bir kar nasıl bir tipidir. Edirne'yle alakası bile yok havanın. Ben de diyordum ki ne güzel av yaparım. Şansımıza küselim resmen şoktayım.Bu arada balık tutanların haberini almıyor da değilim ;)
    Umarım nice güzel balıklar dostluklar mutluluklar ve sağlık getirir 2015 herkese... Rastgele

18. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    Bende duydum balık alanları ama bu havada dışarı çıkan bence çok cesur

19. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Merhaba arkadaşlar.
    Ne zaman sizlerin raporlarından birini okusam gaza geliveriyorum. Tesadüf, ne zaman Selçuk Hoca güzel bir av yapsa hemen ardından bana da şans gülüyor. Dün hocamın raporunu okuyup, saldığı balığı görünce yine gaza geldim. Eee, bugün de iş yok. En iyisi biraz deniz havası alayım deyip 3 gibi sahteleri yüzdürmeye başladım. Soğuk, rüzgar, balıksızlık canımdan bezdirdi. Kamışa, makineye, ip misinaya, sahtelere kısaca suç bulabileceğim her şeye suç buldum. En son Allah'a soruyordum "niye bana bir tanecik yollamıyorsun" diye. Tam o sırada oltanın ucunda ağırlı hissettim. Kolayca kıyıya geldi yavrucak. Bir taraftan sevindim dualarıma cevap geldi diye. Bir taraftan da ah ulen keşke Selçuk Hoca'nın saldığı av değil de tuttuğu av denk gelseydi bu sefer diye hayıflandım. Ufaklığı saldıktan 3-4 atış sonra kamış güzel eğildi bu sefer. Ahanda abisi geldi diye sevinip eli boş döndürmedi diye Allah'a şükredip avı bitirdim. Abisi 50 cm civarı geldi diye tahmin ediyorum (2 karıştan fazla yani ;) Ağırlığını bilmiyorum, terazi yoktu yanımda)
    Abinin resmini çekemeden şarj bitti o yüzden resim yok ama ufaklığın salınma videosu ekte ;)
    Ek-1: Bu balık ta salınca açığa değil de kıyıya doğru yüzdü. Niye böyle yapıyorlar anlamadım...
    Ek-2: Günahlarını almışım. Scimitar güzel, Quick FZ güzel, ip misina güzel :)
    EK-3: Salıverme videosunun yüklememin amacı "ben öyle iyiyim, böyle iyi avcıyım edebiyatı kesinlikle değildir. İlk başladığımda ben de duyarsız/bilgisiz avcılardan biriydim. Ben birilerinden ders çıkardım, örnek aldım. Daha iyi (balık avlamada değil, bilinçli/duyarlı avcı olma konusunda) olduğuma inanıyorum. Herhangi birisi de bu video vasıtasıyla daha iyi bir avcı olursa ne mutlu bana, hepimize...
    Saygılar...
    https://www.youtube.com/watch?v=oStZ2kPRwU8

20. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Tebrikler Ayhan abi. Maşallahı varmış şeytan gibi balık :) hihi
    Selçuk hocamın üzerimizdeki etkisi hep aynı :) Güzel gaza geliyorum geliyoruz ama işte ben tutamıyorum levrek sorun orada :D Her neyse kendimden bahsetmemin bir anlamı yok. Tebrikler tekrardan. Daha iyilerine.. Umarım beraber de av yaparız.. :) Sömestrda olsun başka boşluklarda olsun :thumb: :) reeling