Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    4kg civarı vatos ve bolca istavrit:)
    ya aga dün kampa gittim 100 mtlik iskele. hava mükemmel deniz mükemmel en ufak rüzgar yok. yem : canlı teke,donmuş karides, sülünez,borukurdu,istavrit, hatta ve hatta meşhur denizden çıkardığım kobra kurdu.

skor: 1 adet kırlangıç balığı (geri salındı) benimle birlikte kampta benden daha teçhizatlı ve daha profesyonel avlanan kişiler vardı onlarca olta salladılar sabahın köründen aksama kadar onlarda sıfır skor.

ben daha napim aga bizim kampta kobra kurdu için öyle denize girmeye fln gerek yok kıyıları eşeleyip 15-20 tane topladım :)))) gel görki durum bu.
    Not: kobra kurdunun elde bıraktığı leke işine çözüm çamaşır suyu damlatılmış bez elini siliosun leke meke kalmıyor:)))

2. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Abi sen öyle diyorsun bak 2 gündür burda bir sürü yazı yazdık arkadaşlardan haber vs.. bekledik bir kişi çıkıpta şurdayız şu saatte bu saatte diye yazmadı demekki herkesin kendine göre bir planı var saygı duyuyorum ne diyeyim. Ondan sonrada tekirdağ civarı şurda toplansın burda toplansın muhabbeti yapıyoruz daha 5 kişi organize olup bi sabah balığa çıkamadık gitti:)

Not: Ben cumartesi günü balığa gitmeyeceğimi zaten belirtmiştim yanlış anlaşılma olmasın. Gel gelelim kimse bir avlak yeri bir saat birşey söylemedi gitmek isteyen arkadaşlar vardı halbuki. Neyse sorun yok bundan sonra herkes evinin önünden avlansın ozaman :ppP

3. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    usta nerelere gidiyorsun tatlı su avlarında ben ankaralıyım eski sazancı sayılırız:))))

4. mserler

mserler serdar

hava bir haftadır gayet güzel gidiyor.su sıcaklığıda azda olsa yükseldi ve balık derin sulara çekildi.seninde yazdığın gibi birçok kişi eli boş döndü.dün sahil yolundan gümüşyaka dan marmara ereğlisine kadar gittim.özellikle sahili gözlemlemeye çalıştım.sultanköy tarafında hiçkimse yoktu.bu hafta hava biraz soğuyacak gözüküyor.balıkta kıyılayacaktır diye düşünüyorum.önümüzdeki hafta sonu için uygun olursa bir organizasyon yapabiliriz.cumartesi günü için program yapmış olsaydık,yoğun sisten dolayı sorunlar yaşayabilirdik.belkide bu haftayı boş geçmemiz buyönden iyi oldu diye düşünüyorum.

5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Ufak capta birsey söyliyim kardeslerim abilerim:) Kanimca gece avi daha verimli olur diye düsünüyorum:) Gelelim düne inanin hep beraber olta atmak isterdim ama ve lakin kimseden ses cikmadi herkes birbirini bekledi bi yer söylensin diye:) ben daha hic kalkan tutmadim yani pek de sicak bakmiyorum okadar cok beklemeli avi:) neyse artik haftaya ben yokum hafta sonu:( bir dahaki hafta sonu kismetse büyük Trakya organizasyonu yapalim:D

6. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Bizim işyerinden bi ekibimiz var arada sırada organize olup balığa çıkarız bu geçtiğimiz cuma aksamı saat 20:00 da buluşup sultanköye gidelim dediler ben gitmedim onlarıda uyardım balık YOKK!!!! diye ayrıca donarsınız dedim. Sonuç: donmuşlar resmen eziyet başka birşey değil:) çağrı spining yapıcam diyorsun ellerini ilk 30 dk'dan sonra hissedemeyeceğinden eminim. Eldiven kullanıyorsan 1,5 saat sonra hissedemessin :))))))))) gece avı bende istiyorum hele bi nisan gelsin mayıs gelsin diyorum.

7. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Abi Birlikte bir organizasyon yaparız neden olmasın. Ama söylediğim gibi dün yaptığım avı ve kullandığım yem çeşitliliğini belirttim.:) kobra kurduna canlı tekeye balık vurmuyorsa harbiden bir sorun var demektir. O iskelede gece denize doğru bakan dev projektörler var biz oradan karanlıkta akvaryum gibi balıkları izler seçerek tutardık:)))) şimdi gümüş balıkları bile oltaya gelmiyor çapari ile 2 tanesini kandırana kadar akla karayı seçtim. ayrıca havalar soğuyunca balık daha açıklara kaçar diye biliyordum yanlışmı biliyorum acep?

8. mserler

mserler serdar

duruma göre uygun olan arkadaşlarla beraber hafta sonu için bir program yapabiliriz diye düşünüyorum.reeling buhafta sonu hava durumu zaten kalkan ve levrek için uygun bir hava değildi diye biliyorum.çünkü her iki balık türününde dalgalı ve serin havada av verdiğini duymuştum.cyr okadar çeşitli yemle balık tutamamak tabiki çok kötü birşey ama olmadımı olmuyor.balık avında birazda şansın olacak.

9. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Yok Serkan bi kac gündür ofisin orda cikiyorum at ceke pek soguk degil ya sorun el ayak falan degil bel agrisi yapiyo 1. saatten sonra:) yani balik yoktur ama zaten spinning yapmaya ciktigimda mutlaka balik almaliyim diye cikmiyorum bu bi nevi spor baligi tutuncada hediyesi olacak meaela ctesi günü Gokhan hoca at cek ile kemer gibi zarganayi kapti:D yani tutulmuyo degil yada balik yok degil sadece uygun zaman ve hava sartlarini ayni anda tutturmak:) Örnek olarak Vedat amca buralara gelecek kim baligin hic olmadigi bir yerde balik tutmaya gider ki? Yani elinin bos dönecegini bilerek Çanakkaleden buralara gelmek cesarettir.

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Bu arada yarin güneyden cok tatli bi ruzgar gelicekmis:eek: biraz boru kurdu alip aksam bi iki saat surf casting düsünüyorum. Katilim olursa beraber avlanabiliriz:)

11. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Kısmet valla birsey demiyorum. Bu arada siz cumartesi günü balığa çıktınızmı ? Zargana felan tuttuğunuza göre ne taraftaydınız? bende gördüm bir kaç zargana su üstünden salınırken bu cumartesi.

12. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Ofisin ordaydik Serkan vallahi tulum sart nasi guzel at cek yapti Gökhan hoca anlatamam:) acikcasi Serefli mevkiine ben pek sicak bakmiyodum nitekim yer olarak da biseyler söylemek istemedim cünkü herkese uymuyor herkesin avi farkli ben kalkandan cok levrek eskina mirmir olursa lüfer avina daha sicak bakiyorum. Neden diye soracak olursan hem daha önce takaladim huyunu suyunu gelisini bilirim hem de yani hic olmazsa 15 20 dk da bir oltayi cekmekle ya da ne biliyim balik tutmaya calistigimi hissetmek isterim. Ama anlatilana göre kalkan at bekle:) bana pek uygun degil acikcasi okdr cok beklemek:eek:

13. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    aynen katılıyorum şans meselesine. O gün tuttuğum kırlangıcı saldığımı gören bir kaç kişi neden salıyorsun at kovaya dedi:) Bende neslinin tükenme tehlikesi altında olduğundan bahsettim. Yani durumun vehametine bak el kadar kırlangıçtan bahsediyoruz:)))))

Abi ben çorluda oturuyorum. Hafta sonu için planımı işim gereği cuma gününe kadar kesinleştiremiyorum. Cuma günü konuşuruz gidip gidemeyeceğimi bildiririm. Gelmek isteyen arkadaşlarda bildirirlerse şayet nereye gitmek isteniyorsa herkes bir fikir atar ortaya uzlaşır gideriz maksat muhabbet olsun. Kalabalık olunca pek balık umurumda olmuyor sohbetimiz tanışmamız yeterlidir.

14. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Yine tekrarlamak istiyorum eger cikilacaksa ben gelemesem dahi aksam gece avi ve sabaha karsi at cek; gündüz avindan cok cok daha verimli olacaktir:) Tutamazsaniz ya da tutamazsak sabah corbalar benden:)

15. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Çağrı bu haftaya bir başlayalım dediğim gibi hafta sonuna kadar çok kişi birçok karar değiştiriyor herkes bir noktada anlaşırsa birşeyler yaparız gece avı gündüz avı farketmez. Bende araç var en azından çorludan gelenler olarak toplaşıp geliriz gideriz sıkıntı olmaz yeterki organize olunsun aksilik çıkmasın herkes uygun olsun. Bak mesela bu cumartesi için bi av düzenleyelim dediler sonra tamam mamam fakat sonra bi anda msjlar kesildi herkes kayıp :)))) umarım böyle olmas gene .

16. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Onu Selcuk ve Gökhan hocalarla da konustuk ben haftasonu İstanbuldayim kismet olursa. Cuma gününden pazar aksam üstüne kadar orada olacagim. Ne bir ignem ne sahtem ne de kursunum kaldi:D sokak köpegi gibi oldum:D bu baligi tutacaksam takimimi toparlamaliyim telefona tüm alacaklarimi ve yerleri kaydettim:) 0.35 misina ile surf casting inan caydirici oluyo benim acimdan:D uygun fiyatli sahte igne kursun misina buldum ve almam sart biktim su ustu calismakta river2sea rover98 reklamindaki adamdan daha wtd veriyorum:D bi aksilik cikmazsa bu haftasonu İstabuldayim anlayacagin ama bi aksilik cikarsa bilinki yarim yamalak takimlarimla ve yine SU ÜSTÜ SAHTEM ile yaninizdayim:D

17. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Çağrı madem istanbula gidiyorsun banada bi Fluora carbon misina alsana beden ve köstek için :)

18. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Kaclik aliyim avmarketinin ana sayfasindaki fc misinadan bende alicam istersen sanada aliyim bi bak istersen % 100 fc diyor denemeden olmaz hemde o fiyata havada kaparim onu havada:D

19. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    valla 0,30-0,25 mi alayım yoksa 0,25-0,20 mi beden -köstek olarak düşünüyorum.

0,20 çekeri 3,küsür diyor incemi kalır acep

20. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Beden ve kostegi fc mu yapicaksin?:eek: yani sadece kostek 0.30 yap bedende normal 0.35 ben böyle düsündüm acikcasi kendime böyle yapicam:) sen cumaya kadar karar ver bana ulas telefondan ben alirim hangisini istersen:)