Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan huylu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
vay Ayhan abi buralarda mısın uzun zaman oldu foruma gırmeyeli
Sorma ya Selçuk Hocam, bu yıl balığa zaman ayıramadım. Mecburen klavye balıkçısı oldum :) Sen de artık forumu bıraktın, Facebook'a transfer oldun.
Balığa gidemiyorum ama aklım hep balıkta. Arada Facebook'ta senin avlarını görüyorum, imrenerek bakıyorum resimlere.
Görüşürüz hocam, Çağrı'ya Koray'a selamlar.
Not: Dediğim gibi, balığa gidemesem de raporlarınızı zevkle takip ediyorum. Trofe resimleri bol olur inşallah
 
Selamlar yakin zamanda nato iskelesine atcek icin giden oldu mu? Durum nedir?
Merhaba Erkan.
Levrek havyar tutmaya başladığı için avlar azalır bu dönemde. Balığa yine git ama beklentin düşük olsun. Şubatta daha da güzel avlar yaparsınız, merak etme.
Rastgele...
 
selam foruma girip uzun zamandır birşeyler yazmadım belki balık avlarım da resmini paylaşırım diye bekledim Ben tam gaz devam denemelere daha vuruş dahi alamadım. Şu an civar bölgelerde durumlar nasıl? Ben gümüşyaka-marmaraereğlisi bölgesinde hiç birşey alamadım. Nato iskelesi falan nasıldır acaba bu gece balığa gideyim diyorumda :)
 
selam foruma girip uzun zamandır birşeyler yazmadım belki balık avlarım da resmini paylaşırım diye bekledim Ben tam gaz devam denemelere daha vuruş dahi alamadım. Şu an civar bölgelerde durumlar nasıl? Ben gümüşyaka-marmaraereğlisi bölgesinde hiç birşey alamadım. Nato iskelesi falan nasıldır acaba bu gece balığa gideyim diyorumda :)

mert kardeş bir çok defasında nato limanına gidelim dedik arkadaşlarla her defasında caydık..forum sitelerinde ve oraya giden arkadaşlar genelde gün doğumu olmadan oraya gidin diyorlar..yalnız karanlık olduğundan ve kayaların çok tehlikeli olduğunda gece gitmek risklimi? ayrıca askeri bölge diyolar doğrumu yani gece gitsek problem olurmu? siz nato limanına gittinizmi? mutlaka gitmişsinizdir yani nato limanında ne çıkar hangi tür avlar yapılmalı biraz bilgi verirmisiniz?
 
selam foruma girip uzun zamandır birşeyler yazmadım belki balık avlarım da resmini paylaşırım diye bekledim Ben tam gaz devam denemelere daha vuruş dahi alamadım. Şu an civar bölgelerde durumlar nasıl? Ben gümüşyaka-marmaraereğlisi bölgesinde hiç birşey alamadım. Nato iskelesi falan nasıldır acaba bu gece balığa gideyim diyorumda :)
Merhaba peezan
Ben 3 haftadır ctesi ya da pazar spin için gidiyorum ama nafile... bir türlü dolu dönemedim. Dip oltası atan kişiler de boş. Ama bir dene bakalım sonuç ne olursa bilgi verirsen forumda durum hakkında paylaşım sağlamış oluruz.
Eğer forumda başka giden arkadaşlar var ise bilgi verebilir mi?
 
ben temmuz ağustos eylül aylarında yemli ile bir çok kez mırmır minekop eşkina yakaladım nato limanından özellikle akşam üstü ve gecenin her saatinde fakat spin avı için daha natoda siftahım yok başka yerde de yok :) Nato eski askeri bölge orda balık tutmanın bir sakıncası ya da saati yok istenilen saatte gidilebilir. Yazın çok dolu oluyor zaten ama kışın balık durumu kesat gibi. Lüfer peşinde çok koştum 1 kere yemli ile yakaladım. Şimdi de bir levrek hayali sardı ama hep boş dönüyorum. Cumartesi günü sultan köye gelmeden bir sahilde yağmur altında saatlerce uğraştım silikon rapala ne varsa ama tık yok sırılsıklam oldum zaten :)
 
Natoda yine kış kesatlığı var. 4 martta yine nato kayalıklarda 3-4 saat kadar akşama kadar atçek yaptım su baya berraktı. Bu yosunlarda teke bile yoktu. Galiba henüz deniz yaşamı pek canlı değil. Tahminim havalar biraz daha ısınınca 2 -3 haftaya birşeyler gelmeye başlar umarım.
 
Mayıs başı gibi yapar mırmır diye tahmin ediyorum belki mayısın ortasınıda bulabilir. Bu aralar hiç gitmeyin. Belki yemli levrek icin gidilebilir sultanköy sahile. Zaten sahilde 100 tane olta var giderseniz görürsünüz. Ruzgar KD istikametinden 15-25 km/h estiği zaman dedigim yerde olta atacak yer bulmanız icin vakitlice gitmeniz lazım. Nato limani ara ara istavrit yapiyor ama balik daha kiyiya inmedi o yuzden isler hala kesat
 
Merhaba arkadaşlar.
Dün parmaksız göletinde belediyenin diktiği bir tabela dikkatimi çekti. Gölette balık tutmanın yasak olduğu yazıyordu. Konuyu ilçe tarım müdürlüğü çalışanlarına sorduğumda belediyenin böyle bir yasaklama yetkisi olmadığını söylediler. Bunun üzerine belediyeyi Bimer üzerinden şikayet ettim.
Sizlerin de bilgisi olsun istedim. Kurallara ve tebliğe uyduğumuz sürece yasaktır cezadır falan yok! Hakkımızı bilelim, koruyalım.
Rastgele...
Not: 1- Resimdeki gölet içme suyu havzası değildir, sulama göletidir.
2- Herhangi bir projelindirme yada kiralama yoktur. Yani belediye tamamen kafasına göre (yetkisi olmamasına rağmen) yasak koymaya çalışıyor.
3- Benzer tabelalara rastlarsanız siz de resmini çekip Bimer'den şikayet ederseniz iyi olur.
Son not: Yolunuz düşünce ilçe tarımdan yada il tarımdan bir adet tebliğ kitapçığı alın, yanınızda bulunsun.

EgAX7D.jpg
 
Sevgili arkadaslar foruma bulgaristandan katiliyorum.
Daha once istanbulda yasiyordum simdi bu tarafa gectim kader kismet.. Yasadigim yer karadeniz sahili ve bu sira spine merak saldim sizlerden sormak istedigim abu garcia diplomat 2.40 spin kamis ve ryobi exica 4000fd spin makina hakkinda goruslerinizi ogrenebilirmiyim. Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim....
 
Aramıza hoş geldin Faruk abi.
Karadeniz kıyısında birkaç kez avlandım ve gördüğüm kadarıyla fırtınası, dalgası hiç te marmara yada ege gibi değil. Yerinde olsam 2,70 yada daha üstü boylarda bir kamış bakardım. Dikkatimi çeken bir şey daha var. Gördüğüm kadarıyla o bölgede avlananlar 15-17 cm'lik sahtelerle avlanıyordu. Sen de bu tarz sahteler kullanacaksan 15-40, 15-50 gibi atarlı bir kamış daha uygun olur bence.
Tabii bu söylediklerim levrek için. Tatlı su avı için bir şey diyemeyeceğim.
Yine de en doğru takımı ve sahteleri o bölgede avlanan balıkçılardan yardım alarak edinebilirsin.
Rastgele...
 
Sevgili Ayhan
Gostermis oldugun alakaya icten tesekkur ederim. Bu bolgenin yani bulgaristanin insani genelde beklemeli avlara daha bi sicak bakiyorlar hal boyle olunca tatli su avciligi burada cok tutuluyor. Cok guzel meralar olmasina ragmen daha dogru duzgun atcek yapan yada surf takilan kimse goremedim. Daha once turkiyede kullandigim sahteleri gosterdigim zaman hayret eden balikcilara denk geldim burada trajikomik bi durum. tavsiyeni dikkate alicam dostum fakat spini hic bilmedigim icin bu yuzden 2.40 yazdim sanirim 2.70 alicagim ve makina herhalde baslangic olarak yeter gibime geliyor ne dersin....
Sevgi ve saygi dileklerimle
 
Rica ederim abi, yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.
Faruk abi, eğer tatlı suda avlanacaksan, yani genelde turna yada tatlı su levreği peşinde koşacaksan 2,40 çok rahat yeter hatta 2,10 da olur. Çünkü çevrende ağaçlar, çalılıklar, sazlıklar olacağı için uzun kamışı kullanması zor olur. Ama denizde at-çek yapacağım diyorsan uzun kamış özellikle Karadeniz'de atış mesafesi bakımından avantaj sağlar sana. Avlanacağın yere ve kullanacağın sahtelerin ağırlığına göre kamış seçimini yaparsın abi.
Makine konusuna gelince, merak etme abi, işini çok rahat görür. Gönül rahatlıyla alıp kullanabilirsin.
Görüşmek üzere abi, rastgele.
 
hobidaşlar beklenen çinokop sarı kanat akını nato limanında başladı vakti olanlar öncelikle sabahları kaşıkla balık alabilir busene rapalaya fazla atlamıyor bilginize
 
Rica ederim abi, yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.
Faruk abi, eğer tatlı suda avlanacaksan, yani genelde turna yada tatlı su levreği peşinde koşacaksan 2,40 çok rahat yeter hatta 2,10 da olur. Çünkü çevrende ağaçlar, çalılıklar, sazlıklar olacağı için uzun kamışı kullanması zor olur. Ama denizde at-çek yapacağım diyorsan uzun kamış özellikle Karadeniz'de atış mesafesi bakımından avantaj sağlar sana. Avlanacağın yere ve kullanacağın sahtelerin ağırlığına göre kamış seçimini yaparsın abi.
Makine konusuna gelince, merak etme abi, işini çok rahat görür. Gönül rahatlıyla alıp kullanabilirsin.
Görüşmek üzere abi, rastgele.

sevgili Ayhan yardimlarin icin tesekkur ederim avlanacagim yer genellikle karadeniz olucak tatli su avlarini fazla sevmiyorum.. ilgi ve alakana icten tesekkur ederim saglicakla kal
 
Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta belediyenin göletlere koyduğu avlanmak yasaktır tabelalarından bahsetmiştim. Tabelanın resmini çekip Bimer'e şikayet etmiştim. Bugün cevap geldi. Belediye tabelalardan avlanmak yasaktır kısımlarını çıkaracak, bilginize.
Daha önce de dediğim gibi, tebliğe uyarak göletlerde avlanmaya belediye karışamaz!!!
Bimer'in iletisi aşağıdadır.
==========================================================
Sayın AYHAN B********U,

T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne yapmış olduğunuz 1700548966 sayılı başvurunuz 28.04.2017 tarihinde BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:

Bahsi geçen göletlerdeki tabelalarla ilgili tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ,Tarımsal Alt Yapılar Şube Müdürlüğüne yapılan bilgilendirme ve yazışmalar sonucu Balık Avlama Yasağı ibaresi ve Gölete Girmek, Avlanmak Tehlikeli ve Yasaktır ifadelerindeki Avlanmak ifadelerinin kaldırılması ve düzeltilmesi istenilmiş olup, düzeltme işlemlerine başlanıldığı bildirilmiştir.

Bilgilerinize rica ederim.
============================================================
 
Back
Yukarı