istanbul tekirdağ yolunda maxi nin oralarda yazlığımız var ve balık tutmak istiyorum yem olarak yengeç ve midye kullanabilirim ama midyeyle tutulucak balık seçenekleri sınırlı orayı bilen ustalarım size sorum şu yengeçle o bölgelerde ne avlayabilirim??
slm, tam bahsettiğiniz lokasyon olmasa bile o bölge bir çok kez avlandım, eğer yapacanız av şu sıralar ise ispari dışında mırmır'da kendini göstermeye başlamış.o bölgeden gelen haber bu yönde. yem olarak ufak yengeç kullanmayı düşünüyor iseniz çupra için ideal yemdir lakin sizin avlağınızda bulma imkanınız ne yazıkki yok.Bölgede levreğe denk gelirseniz yengeçe hayır demiyeceğini çok iyi biliyorum. ayrıca forumda yemler bölümünde yengeç hakkında çok detaylı bilgi bulabilirsiniz, şimdiden rastgele,
avlakta levrek çıktığını biliyorum eşkinada çekenler var umarım güzel bi hafta geçiririm teşşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
inşallah temmuzun ikinci haftasına daha istanbuldayım malesef ama gitmedende bilgi edinip hazırlık yapmak lazım..
he aklıma gelmişken kullanmak istediğim yengeçler 2 cm lik deniz minarelerinden çıkan yengeçler bu yengeçlerle verim alabilirmiyim ?
Bulabilirsen boru kurdu çok iyi iş yapıyor. Orada bulunabilecek potansiyel tüm balıkları boru kurduyla yakalayabilirsin. Ayrıca belirtmek isterim çok büyük olmasada 25cm e kadar çipuralar da denk geliyor. Çipuranın farkını vuruşundan anlamak oldukça kolay, o kadar sert vuruyor ki kamışı silkeliyor. 2 numaraya kadar iğne kullanabilirsin, çipura için 5-6 ya kadar küçültmen gerekebilir. O taraflarda hiç yengeç denemedim ama çipuraya denk gelirsen faydasını göreceğinden eminim.Ben sana özellikle gece avlanmanı tavsiye ediyorum. Umarım güzel bir av günü geçirirsin.
kaya kurdu çıkartanları azda olsa görmüştüm uzaktan ama nası çıkarıyolar bi bilgim yok boru kurdu bulabiliceğimi sanmıyorum
kullanmam gereken takım hakkında yardımcı olabilirmisiniz acaba nası bi takım hazırlamalıyım? tırnak büyüklüğündeki yengecin arka bacaklarını kırıp iğnyi bi bacağından sokup öbüründen çıkarmayı dşünüyorum yengeç bu şekilde canlı kalırmı? takım kaçlı olmalı klasik dip takımımı kullanmalıyım levrekten ziyade eşkinayada göz diktim bu büyüklükteki yengeçle şansım olurmu?
ustam okudum orayı daha öncede ama benim kullanmak istediğim yengeçler çok daha küçük onlardan öle bi sorun :/
o halde aynı takılış şeklini daha ufak iğne kullanarak yapmayı denersen sanırım sorun çözülecek. ama tabi senin bahsettiğin yengeç ve veya yengeçler şeytan minaresi tabir ettiğimiz kabuklunun içini kırarak çıkarttıkların ise kabuğun dibinde kalan kısımdan iğnenin ucu çok az çıkacak şekilde ortadan arkaya doğru takman avınını arttırır düşüncesindeyim.