Tekne almak üzereyim

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında kanaryasesi tarafından paylaşıldı.

1. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    hayırlı olsun tekneniz. tekneniz nerede acaba . bende almayı düşünüyorum fakat yer sorunu var birde ben pek fazla zaman ayıramadığım için işlerin yoğunluğundan şu sıra vazgeçtim. bana bu konuda biraz yardımcı olursanız sevinirim :)

Son düzenleme: 5 Ekim 2009
  2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Biz özel olarak teknelerımızın sancak tarafına çekmesini isteriz. sen bozayım diyorsun dümeni bırak oynama. oyle kalsın dostum. nedenıne gelınce. tekneden düştün. benım teknem gelip bulur benı açısıyla sende bırak oyle kalsın ki başka bir yere gitmesın. doğal olarak var. sende ne düşünüyorsun sadece kaç derecelık açıyla donuyor senı nerde ne zaman bulur onu bil yeter. örnek 30 kulaç yüzersem teknem yanımdan geçer usturmaça iplerini yakalarım.
    derecesiz gönyesiz dümen yatmı kullanıyorsun balıkçı kayığı bu. yoksa arkasından bakmak zorunda kalırsın sevgili dostum. Kıyıya yakın düşersende en kötü ihtimal teknen kıyayıa vurur. ama adalarda bir yerde düşersen bırak gıtmesın uzağa etrafında daireler çizsin. biz düşünerek yaptık sen bozmak ıstıyorsun.....

3. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    memnuniyetle yardımcı olurum ama hangi konuda bilgi istiyorsun ayrıntılı olarak yazarsan elimizden geleni yaparız..Tekne almak istiyorum diyorsan iyi araştır ve mutlaka belgeli al.. Yeri gelmişken belirteyim.. ÖTB denilen özel tekne belgeleride artık iptal edildi.. yerine araba ruhsatı gibi ruhsat veriyorlar.. ÖTB var diye satışa gidernleri büyük sürpriz bekliyor.. Önce bağlama kütüğü kaydı yaptırmanızı istiyorlar.. Bunun için internetten www.denizcilik.gov.tr adresinden teknenizin ismini aratıyorsunuz.. eğer o isimde bir tekne varsa ya yeni bir isim seçiyor onun kontorlünü yapıyorsunuz yada ismin başına sonuna bişey ekleyip onu kaydettişriyorsunuz.. Örnek olarak benim aldığım teknenin ismi "mert" fakata bağlama kütüğünde bir başka mert olduğundan tescilini " mert 1 " olarak yaptırdık. internetten bu isim tescilini yaptıktan sonra o belgenin ve eklerinin çıktısınız alıyorsunuz ve vergi dairesine gidip teknenin boyuna göre olan harcını yatırıyorsunuz.. tüm bu evrakları liman başkanlığına teslim ettikten sonra size arada sırada ara işlem biştince gelir ruhsatını alırsın diyorlar.. Ve bu süre bitiminde ruhsat çıktıktan sonra ancak bir başkasına devir edebiliyorsunuz..

4. kanaryasesi

Favori Kamış:
    olta
    :) Ali kardeş acemiliğime ver.. Tabiki o kadar ayrıntıyı düşünemem.. Benim için ilk etapta önemli olan uzun olta yaparken teknenin mümkün olduğu kadar benim müdahaleme ihtiyaç duymadan "düz" gitmesi..:)

Düşünsene benim gibi bir acemi girmiş aranıza, oltasına da balık gelmiş... o dalmış gitmiş balığı tekneye alıcam diye tüm dikkati balıkta.. Ama bi yandan da tekne hafif hafif sancak tarafındaki tekneye doğru başını sallıyo:)

Tekneye yazıcam büyük harflerle.." DİKKAT..tekne sancağa çeker... Balık geldiğinde dümeni bırakırım, size yaklaşırsa uyarın.."...:)

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Dumenı bırakmak yok balık çekerken dahı ne olursa olsun. bırakmayacaksın. ya sol dızınle. ya ayağını basarak. ya karnınla. balığın gelmesiyle dümenı bırakma sakın aman.

6. kanaryasesi

Favori Kamış:
    olta
    Bu yazımdan sonra benim tekneyi gören uzaklaşıyomuş..:p En başta da sen ali...

Endişelenme.. o kadar pimpirikliyimki istesemde bırakamam.. balığı bırakır onu bırakmam:)

7. kanaryasesi

Favori Kamış:
    olta
    :mad: Hanımla tartıştık tekne yüzünden.. gündüz ben çalışıyorum gece sen balığa gidiyosun sen mutlu olacaksın diye ses çıkarmadım ama görüşemez olduk bi seçim yapmak zorundasın dedi..
    Haklı....Birlikte yapılacak birçok şey varken tek başına bir hobiyi sürdürmek bencillik... Seçimimi yaptım ve kısa süreli sevdamdan (Tekne) vazgeçmek zorundayım..

Çok kısa bir başlangıç oldu..::( "Tekne almak üzereyim" diye başlık açtık.. aldık.. ve şimdi de kurtulmak zorundayız... üffff:( :(

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 7 Ekim 2009
  8. Oktay Can

Oktay Can Oktay

Merhaba,
    ne mutlu sana....ben daha yolun basindayim!. Daha Almanyadan temelli dönecemde, Izmire yerlesecemde, ADB sinavina girecemde, tekne arayip bulacamda, römork alacamda, tecrübe edinecemde....ooof off...
    Ama az kaldi, kismet olursa seneye mayis gibi temelli dönerim insallah.

Teknen tamtamina istedigim gibi, güle güle, kazasiz belasiz iyi ve sihhatli günlerde kullan insallah. Keske Izmirde olsaydin, banada ögretir yol gösterirdin.

Ayrica böyle bir konu actigin icin, sana özellikle tesekkür ederim...

Sana bir tavsiye, ben esimi simdiden alistiriyorum, ben tekne ile nereye gidersem oda gelecek. Sende yengeyi yaninda götür :))

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Ustad sen daha şimdiden dengeleri oturtamadın herhalde. ev ihmale gelmez.
    neden bu kadar sıkıntı yapıyorsunkı kendıne. gece ne işin var üstadım senın denızde bırak akşamları çıkma biz zargana varken ya gecenın sabaha karşısında yada erkenden süzer evlerimize gideriz. sabah oluncada balığa çıkarız. sürekli çoluk çocukla hareket ederiz. ki biz bu işi devamlı yapıyoruz. gecen gece saat 21.30 eve geliyorum. bitkin halde en ufaklık demezmı pizza istiyorum tamam hemen toplanın gidiyoruz.

Tekne br araçtır balık hedefine bizleri ulaştıracak bir araç sadece. gecemız gunduzumuz ustunde olursa bu kendı açımızdanda sıkıntılar oluşturur.

Gerçi biz böyle sorunlara maruz kalmadık hiç. bu sabahta sağolsun 5,30 da kendısı kaldırdı benı. sen ustadım acilen kendıne bir eylem planı oluştur ve ona göre hareket etmeye çalış. tekne nasıl olsa sabit olarak duruyor. sen normal saatler aralığını aileden hiç taviz vermeden yaşayacak en ufak boşluklarda denıze gideceksın. yoksa facialar kaçınılmaz olur hepimiz için.

Ben sorun doğduğu dakıka ruhsatlarla beraber aynı dakıkada satarım teknemi. bu kadarda net bu iş. ancak biz oturup bu işi konuştuk balık süresince balık tutulacak tamammı tamam.

Bence yapılacak en doğru ve mantıklı hareket. oturup konuşmaktır anlaşmaktır. ama üstad sen gece gidiyorum dersen insanlar zaten birbirlerinin yüzlerini sadece akşamları görebılıyor günümüzde. yapma bizler bile yapmıyoruz.

Tek başına hobıyı sürdürmek olayına eş ve varsa çoluk çocukta al yanına toplu hareket. o zaman herşey bir düzene girer. işin başı konuşmak anlaşmak. işin suyunu çıkarmamak. hele hele kiş amatör avlarda. gitme geceleri. sabah git. erkenden gunduz karanlığında gerçi mesai şartlarını bılmıyorum ama bizler sabah ofisimize gelip masa başında oturuyoruz. 5,30 daki halımız ile 10:00 arasındaki halimizi tanıyabılırsen aşkolsun. hafta sonları 1 gün ayır. balığına vs vs. ama hepsinden önemlisi aile...

Sen biraz hızlıca davranmışsın ve çok ıhmal etmişsin bazı şeyleri. sen biraz kendine kaloma ver. ve en güzel hobini birlikte paylaşmayı dene bakalım bazı şeyler değişecekmi?

10. dionyzos

dionyzos A. Yavuz

Favori Kamış:
    arıyorum
    Favori Makine:
    arıyorum
    En İyi Avı:
    malesef :-(
    Arkadaşlar, benim bildiğim zaten pervanenin dönüş yönüne bağlı olarak

tekne sağa ya da sola çeker...

Bağlıyacağınız yere kıçtan yanaşırken de bu özellik işinize yarar zaten...

Geri giderken dümen işe yaramaz, gaz vererek kıçın pervane dönüş etkisiyle

yönünüzü ayarlıyabilirsiniz...

konunun detayını deneyimli kaptanlarımız anlatır artık...

Ben de yeni öğreniyorum bunları. :))

11. dionyzos

dionyzos A. Yavuz

Favori Kamış:
    arıyorum
    Favori Makine:
    arıyorum
    En İyi Avı:
    malesef :-(
    Bu hastalığı yengeye bulaştırmalıydın... :))

Tayfun Hocam sen baştan hata yapmışsın...

1. Yenge hanım da en az senin kadar bu işten zevk almalıydı,

2. Onu bikaç defa balığa çıkartıp, olta hastalığını bulaştıracaksın,

3. 2 ve 2 mümkün değilse tekneden vazgeçip arada bir kıyıdan idare

edeceksin... Ama üzüldüm doğrusu, keşke yenge hanıma şu olta

hastalığını bulaştırabilseydin, hafta sonlarını iple çekerdi balığa gitmek için

eminim... :)

12. orkinos54400

orkinos54400 emrullah

memnuniyetle yardımcı olurum ama hangi konuda bilgi istiyorsun ayrıntılı olarak yazarsan elimizden geleni yaparız..Tekne almak istiyorum diyorsan iyi araştır ve mutlaka belgeli al.. Yeri gelmişken belirteyim.. ÖTB denilen özel tekne belgeleride artık iptal edildi.. yerine araba ruhsatı gibi ruhsat veriyorlar.. ÖTB var diye satışa gidernleri büyük sürpriz bekliyor.. Önce bağlama kütüğü kaydı yaptırmanızı istiyorlar.. Bunun için internetten www.denizcilik.gov.tr adresinden teknenizin ismini aratıyorsunuz.. eğer o isimde bir tekne varsa ya yeni bir isim seçiyor onun kontorlünü yapıyorsunuz yada ismin başına sonuna bişey ekleyip onu kaydettişriyorsunuz.. Örnek olarak benim aldığım teknenin ismi "mert" fakata bağlama kütüğünde bir başka mert olduğundan tescilini " mert 1 " olarak yaptırdık. internetten bu isim tescilini yaptıktan sonra o belgenin ve eklerinin çıktısınız alıyorsunuz ve vergi dairesine gidip teknenin boyuna göre olan harcını yatırıyorsunuz.. tüm bu evrakları liman başkanlığına teslim ettikten sonra size arada sırada ara işlem biştince gelir ruhsatını alırsın diyorlar.. Ve bu süre bitiminde ruhsat çıktıktan sonra ancak bir başkasına devir edebiliyorsunuz..

Merhabalar; Öncelikle yeni tekneniz hayırlı olsun, Tayfun bey. Bende yeni aldığım tekneyi bağlıyacağım Liman başkanlığına ÖTB müracaatı için 16 ekim de izin alacağım. Foruma yazdıklarınızı okurken isim için int. adresi ni gördüğümde ilgilendim ve hemen başvurdum ve tekneme isim aldım. Hatta dilekçemi dahi yazıcıdan verdi.

Forum açan arkadaşların yazılarını okuyup, bilgilerinizi paylaşmanızdan dolayı teşekkür ediyor iyi günler diliyorum.

Son düzenleme: 14 Ekim 2009
  13. aztek_sngr

aztek_sngr Metin Çakallıklı

arkadaşlar araya giriyorum ama bir şey sormam lazım. adb sınavına gireceğim ama sorulara çalışmak için illaki kitap gerekiyormu?nerden bulabılırım bu kıtabı fıyatı nedir yoksa kıtabın tum ıcerıgı ınternette falan var mı?
    tesekkur edrım

14. tanertan

tanertan Taner

Son düzenleme: 5 Kasım 2009
  15. murat ziya

murat ziya ziya şenel

Favori Kamış:
    banax albastar dam
    En İyi Avı:
    sazan 5kg
    nerde gireceğinizi bilmiyorum ancak ataköy marinada girecekseniz orda size kitap satıyorlar 2 günde kurs alabilirsiniz sonuç başararılı olacağına eminim

16. aztek_sngr

aztek_sngr Metin Çakallıklı

linke baktım ama orada sadece örnek olarak 100 adet soru var..yada ben fazlasını göremedim .yınede tesekkur ederım.

o kıtap ne kadar acaba ve antalyadayım ben..burada da mutlaka vardır ..liman baskanlıgına yada yelken klubune gıtmek gerekecek..nette kıtabın tum ıcerıgı olsa super olurdu .. neyse artık hepınız saolun...

bir de beni miço olarak bır kac kerelıgıne yanına alacak arkadas varsa cok sevınırım..yaza kadar tekne olayına gırıcem..ıncelıklerını kapmam lazım