Tekne kiralarken DİKKAT!

Konu, 'Genel Konular' kısmında turkalyon tarafından paylaşıldı.

1. turkalyon

turkalyon

Favori Kamış:
    olta
    Tecrübe her şeyden önce gelir.
    Bu siteye üye olduktan sonra birkaç organizasyona katıldım, ne hikmetse hiç birinde bol muhabbetten başka bir şey yapamadık. Ve benim aklıma düştü, tekne kiralamak. Daha güzel balık yakalarız diye düşündüm. Araştırmalar, soruşturmalar sonucunda kendini balıkçı zanneden birine kapılıverdik. Siteden birkaç arkadaş referandum sabahı toplandık, beş kişi saat dokuz'da teknecinin yanına gittik, bizim yola çıkışımız on gibiydi. Ben hala kendimi affedemiyorum. Biz beş kişi o tekneye nasıl bindik, şuan bana göre bu bir intihar gibi geliyor. Yola çıktığımız anda işin farkına vardım ama çağırmışım daha beni ilk defa gören insanları umutlarını kırmak istemedim, içime de bir korku çöktü. Havada hafif yağmur var, deniz her an kabarabilir, can simidi, can yeleği teknede hiçbir şey yok, adam hiçbir tedbir almamış. Zaten korkuyorum. Tekneci siyah bir poşetten bir bira çıkardı bir iki derken adam üç şişe bira içti. Ağzı da bozuldu bir denize küfür ediyor, bir Allahın nimeti kaçırdığı balığa ya da etrafımızdaki balık tutan İnanlara, bunlar yetmiyormuş gibi beni deniz tutu. Bunun ilaçları var eczanelerde ucuzda bir şey ama adam işine saygısı yok ki teknede bulundursun. Bunun üstüne oraya git balık yok, buraya git balık yok ya kardeşim bizim şansımız, kısmetimiz yok. Balık tutmaya diye çıkıyoruz yola hep sonunda boş ver canım muhabbet oldu, gezmiş olduk diye avutuyoruz kendimizi. Evet, arkadaşlar tecrübe her şeyden önce gelir, biz bir tecrübe ettik bana düşen bu tecrübeyi sizlerle paylaşmak. İnce eleyip sık dokumadan tedbir almadan bir işe kalkışmamak gerekiyor. Ben Vedat kılıç olarak o gün bana katılan, benimle bir şeyler paylaşmayı isteyen arkadaşlarımdan özür diliyorum iyi ki yarıda kesip evlerimize dönmüşüz. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Yine bir tekne organizasyonu olsa tüm tedbirler alınıp işinin ehli kişilerle yola çıkarım. Benim anlatmak istediğim acemice yanış yapılan işler. Bu yazıyı okuyun ki sizde aynı hataları yapmayın.

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Vedat bey,
    Bu kulaklara küpe olacak değerli öz eleştiriniz için teşekkür ederim.

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Vedat kardeşim gerçekten güzel bir tecrübe.Paylaştığın için teşekkür ederim.

4. hakan28

hakan28 hakan

Favori Kamış:
    kamışlar, el oltaları
    En İyi Avı:
    Levrek, çipura
    hayat tecrübelerden ibarettir. Allahtan kötü bişey başınıza gelmemiş. Denizin şakası olmaz lütfen dikkat. Tekneyle açılacak olna arkadaşlarımız Ufuk Kula arkadaşımızın başına gelenleri unutmasınlar...

5. AIMGUARD

AIMGUARD

Favori Kamış:
    3.5m kamış, 5 bilyalı makara
    En İyi Avı:
    avlayacaz inş-Allah
    abi biz bu tekne organizasyonunu gerçekten çok değerli insanlarla tanışma vesilesi olarak görüyoruz. bir de şöyle düşün. o tekneci değil de organizasyona katılan kişiler sorun çıkarsaydı. site harici sadece orada görüşüp tanışıyoruz. aslında kıyıya inip de balık tutarken sağımızda solumuz da ne kadar güzel insanlar varmış bunun farkına varıyoruz. kimsenin doğru dürüst iletişim kuramadığı şu kalabalık ama yalnız yaşadığımız istanbul da güzel insanlarla tanışma fırsatını yakalıyoruz. bu olmadı bir daha ki sefere başka bir organizasyon yaparız. bu tekne organizasyonunun izlerini de siler atarız. zaten derdimiz kilolarca balık tutmak değil. millete bakıyoruz saatlerce kahvehanelerde vakit geçiriyor. ettikleri masraf bizimkisinden kat kat fazla. ellerine geçen sadece oradaki arkadaşları ile vakit geçirmek. ki bizim yaptığımız çok daha eğlenceli ve sportif olanı.

6. turkalyon

turkalyon

Favori Kamış:
    olta
    Rica ederim. Ben bu yazıyı yazarak doğru olanı yapmaya çalıştım.

7. turkalyon

turkalyon

Favori Kamış:
    olta
    Kadri kardeşim sen ve ogün yanımda olan diyer arkadaşlarla ben her zaman varım. Dediğin çok doğru iyiki içimizden biri o tekneci gibi çıkmadı. Biz bu konuda cok şanslıyız. Birdaha buluşuruz açılırız sandalla gönüller bir olsun.

8. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    ALLAHTAN teknede mangal falan yakmaya kalkmamış bunu yapanlarda var tabi benim ilk tekneyle tanışmamda çok güzel olmuştu çandarlıya gitmiştim orada çok sevdiğimiz bir abimizin teknesi vardı ama inanınki çok bilinçli bir tekneci ve denizede büyük saygısı olan bir kişi deniz ile ilgili tüm malzemeleri can yelekleri yangın tüpleri ve daha sayamayacağım bir çok malzeme bizim işe yaramaz diye düşündüğümüz herşeyin bize nasıl işe yaradığını anlattı ve ogün teknede bize mangal bile yaktı ama bilinçli bir şekilde büyük bir çuvalı denize sokarark ıslattı ve mangalı bu çuvalın üzerinde yaktı ve inanın küllerini soğuduktan sonra boş bir tenekeye dökerek kıyıda bir çöp kovasına attı keske hergez teknecimizin ismi mehmet herkes böyle olsa

9. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    namık abi av atarındaki mangal teknede yakyığınız mangalmı

10. ozan

ozan Ozan

haklısın abi alkollüyken araba kullanmamak lazım- emniyet kemeride şart :D

11. ÜMİTTAMİS

ÜMİTTAMİS

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    çupra kırlangıç,400 gr
    teknede güvenlik için her türlü malzeme bulunması gerekir şahsen ben balığa çıkarken yedek mazot takım çantası bile alırım tedbiri elden bırakmamak gerekir